Cerpen : Cinta Tudung Botol

30 November 2008  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : Lia Ania Setelah selesai menyiapkan kerja-kerja yang perlu, Farezul Adha duduk kelegaan di meja belajarnya. Dia memandang kosong kepada jadual kelasnya yang akan bermula esok. Bermulalah kembali kehidupannya sebagai seorang penuntut di universiti... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Suatu sudut keinsafan

30 November 2008  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : Najwanis MY LIFEErti cinta ialah perasaan sayang kepada manusia , benda ,dan benda yang wujud dialam ini . ‘Huhh… Penatnya menilai kejujuran sebuah cinta ‘keluh Hannan Najwa. Cinta, ada apa dengan cinta? Ya ALLAH, terima... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Panas

30 November 2008  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : nur_zamayu Cuaca hari ini terik. Kepanasan menyerbu di mana-mana. Ramai manusia mencari tempat teduh untuk berlindung. Ya, bukan sahaja bila hari hujan manusia perlu berlindung. Apabila panas juga manusia akan berlari ke mana sahaja asalkan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cintaku Hanya Untukmu Selamanya

30 November 2008  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : ButTerFly_GurL87 “Wei, jom pergi lunch. Aku belanja ko hari ni.”“Banyak lak duit ko nak belanja aku ari ni. Ko serius ke ni?”“Serius la. Cuba ko tengok muka aku yang penuh keseriusan ni.”“Ok ikut ko... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dalam hati ada cinta

30 November 2008  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : mida abs Apocot mak kau!!!Aduhhh,sakitnya.Dalam hati dia menyumpah nyumpah kasut tumit yang dibelinya semalam.Harap je kasut mahal,time licin boleh plak jatuh.Dalam dia mengurut – ngurut kakinya,tiba – tiba seorang lelaki menghulurkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Prince Charming 7

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Ratu Bulan 7: VERSUS Nurul memandang sekeliling kawasan SMK Setiawasih. Kagum. Tidak sangka baru 3 tahun dia meninggalkan sekolah tersebut banyak perubahan ketara yang dilihatnya. Antaranya semua bangunan sekolah sudah di cat warna biru cair... [Teruskan bacaan]

Novel : Derita kasih 14

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : nurasz Lokman leka melayan Syamimi, Daniel dan Dania di taman permainan. Setelah puas mereka mengunjungi dan membeli-belah hampir semua kedai didalam KLCC, Lokman membawa anak-anak itu bergembira di taman permainan. Syazwani pula hanya duduk... [Teruskan bacaan]

Novel : Pergilah Air Mata 12

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Hanni Ramsul Sabrina termenung di balkoni. Angin laut kuat menyapa wajahnya. Membuat rambut ikalnya yang separas pinggang turut beralun ditiup angin. Permandangan Damai Laut Resort dari balkoni biliknya Nampak begitu cantik. Lebih-lebih lagi... [Teruskan bacaan]

Novel : Rasa Cinta 3

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Nafisya Hampir-hampir tersembul biji mata aku neh bila tengok sapa yang menahanku dari belakang. Nasib baik jantungku tak turut terkeluar dari dada. Kalau tak, haih, dah lama dah aku… innalillah… Apa la mamat sekor neh buat kat... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta abadi 16

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : ghina sandra Kini aku berada di hadapan apartment Morning Glory yang terletak di Oxford Road.Aku memerhati keadaan sekeliling.Sepatutnya,masih ada lagi rakan-rakanku yang tinggal di sini kerana ada yang masih belum habis kuliah.Tiba-tiba ada... [Teruskan bacaan]

Novel : Terlalu Cinta 4

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Lia Ania 7 Malam tu selepas berbuka, Nashriq terus keluar. Aku menolong abah mengemaskan meja.“Abah, ayam masak merah ni nak simpan lagi ke?”Abah menoleh.“Simpanlah. Kan boleh dimakan lagi. Sayang kalau dibuang. Sedap tu.”“Sayang... [Teruskan bacaan]

Novel : Gila Kau 7

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : dia adila Intan melihat sekali lagi penampilannya di cermin, baju kurung biru lembut yang tersarung indah di tubuh langsingnya menambahkan seri di wajahnya. Comel juga aku ni, sekali pandang macam siti nurhaliza dua kali pandang macam erra... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau tercipta untukku 4

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Hidzan Sha’id “Ayish! Ayish! Ayish!”Tina terkocoh-kocoh lari dekat aku. Aku yang baru nak pergi jumpa cikgu Lela terus terbantut bila si minah seorang ni macam hantu ribut panggil aku macam tu. Sudah lah tadi aku dah malu... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Popular 4

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : sinaribulani Bab 4 – Ermm Asyikin melangkah masuk ke Restoran Minang dengan dilihat oleh semua orang di situ. Ni mesti Haikal dah sampai dah ni. Asyikin segera melihat sekeliling mencari Haikal. Haikal yang sudah nampak Asyikin dari... [Teruskan bacaan]

Novel : Angel In The Devil Suit 3

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Firdie Afilla Gila! Mana boleh aku siapkan homework last minute camtu. Bengong betol Jeremy tu. sekarang mana aku nak lari ni? Kejap lagi dia mesti muncul semula. Apa aku nak buat kalau dia bawa geng dia untuk belasah aku? Ish… tak kan... [Teruskan bacaan]

Novel : Big Bang New Housemate 2

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : h33chul Sang Mi bangun dari tidur. Dia terasa kepalanya sakit. Dari semalam dia tidak sedarkan diri setelah mengetuk pintu sebuah rumah yang tidak dikenali. Dia turun dari katil dan menuju ke arah meja tulis yang berada di sebelah pintu bilik... [Teruskan bacaan]

Novel : Haruskah Kita Bersama 3

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : nae ” Im, kau kene tolong aku kali ni. Aku dah desperate sangat ni. Orang tua aku paksa jugak aku kawin ngan pompuan ntah dari lubuk mana tuh”. Rayu Eddy kepada sahabatnya itu.“Haha, kau ni, orang suruh kawin pun taknak.... [Teruskan bacaan]

Novel : Adakah Benar? 3

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : tinta emas “Assalamualaikum. Cik, tunggu sekejap,” kedengaran suara seorang lelaki dari belakang. “Waalaikumsalamwarahmatullah. Ya encik? Apa yang boleh saya bantu encik?” pantas Aishah memberhentikan langkahnya, menoleh... [Teruskan bacaan]

Novel : Impian Alia Ain – Prolog

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : chenta_alya Suara tangisan bayi kembar telah menghiasi wad itu, segera Nurain memangku salah seorang bayinya sementara Aminuddin mendodoikan bayi yang seorang lagi. ‘Cup..cup..sayang mama,lapar ya?’Nurain berkata-kata kepada bayinya... [Teruskan bacaan]

Novel : Perjanjian Alam Ghaib II – 1

30 November 2008  
Kategori: Novel

Nama Pena : Qaiszar Fazzamy “Dari-Nya engkau datang, kepada-Nya jualah engkau kembali..” Merahnya tanah kubur itu, tidak dapat menandingi kemerahan bebola mata Kefri yang sugul berdiri sambil dipapah oleh beberapa orang penduduk kampung. Tiada... [Teruskan bacaan]