Cerpen : Harga Serelung Kesabaran

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : Riesna Zasly Dia tak tahu bagaimana dirinya terasuh dengan kata sabar yang maha dalam. Seluruh teman-teman mengaguminya. Mereka bilang sukar mencari manusia yang sesabar dirinya. Dia tidak mudah melenting marah. Dia juga tidak pernah memercikkan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sampai menutup mata

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : zawana “Aunty,cepatlah.”Tangannya ditarik.Mereka berhenti dihadapan seorang lelaki.“Pak Long,inilah aunty yang baby cakapkan tu,cantikkan dia,aunty,ini Pak Long Riri.” Lelaki itu berpaling,dia terkejut tapi lelaki itu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bila Kasih Mula Terbit

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : Labyrinth Huh…… ngantoknya mata… sudah beberapa kali dia menahan kuap, sampai berair biji matanya, mana taknya hampir 48 jam dia tak melelapkan matanya, semuanya hanya kerana dateline dah nak hampir..Aduyyy kan best kalau... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Tak Bersegi

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : Pennywords “Apa kau dah gila ke, Mal?” jeritan dari Zati sememangnya menggegarkan gegendang telingaku. Isy, minah ni kalau nak bercakap, memang tak mahu cover suara. “Aku waras lagi, Ti. Aku tahu, kau terkejut. Tapi jangan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ku Pendam Sebuah Cinta

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : puteri impian Lagu Just Dance nyanyian Lady GaGa itu mengejutkan Ayu Nadiah dari tidurnya.. “Ishhh… siapa pulak yang kacau aku pagi- pagi buta ni?” kata Ayu sambil mencari handphone nya.“Hello, assalamualaikum.. siapa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ku Milik Mu

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : aminadra Aku mengetap bibir menahan rasa geram di hati. Tak menarik ke aku ni pada pendangan matanya? Asyik-asyik perempuan yang perasan cantik itu juga yang didekatinya, yang dilayannya dengan sepenuh hati. Tuah Hazril Benjamin….sesiapa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Di mana hadirnya cintaku

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : teSteR Aku tersentap saat terpandang sepasang jam tangan kekasih yang diletak rapi di atas meja antik kakaknya itu. Jam itu adalah pemberianku kepada kakak sempena perkahwinannya dengan Abang Fazlan. Dahulu, aku begitu menyayangi jam yang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Makna cinta pada mereka

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : gadis lurus kinggg!!!!!..haaa??tegak faqran bangun dari tidurnya..memandang keliling..matanya yg layu di tenyeh tenyeh..adoiiii!!, bosan,,school time..and my sleep time is over..shit!.. jam di kiri tempat tidurnya dicapai..6.00 a.m mukanya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Love Kita

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : hanyakuygmampu Hari ini… aku terasa sangat gembira… Entahlah… aku pon tak tahu apa sebabnya aku jadi begini.. gila ke aku?? (ayu senyum sendirian) ….Tiba di sebuah kedai menjual kek… dipenuhi dengan belon berbentuk... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kala tangan Tuhan merangkulmu

31 May 2009  
Kategori: Cerpen

Nama Pena : aflakha adzkia “Dira…buruan ganti bajunya, ntar keburu hujan. Mendung banget neh, cepetan dong!!!”, teriakku pada Indira sahabat terbaikku. Bukan tanpa sebuah alasan saya menyebut Indira sebagai sahabat terbaik, nyatanya... [Teruskan bacaan]

Novel : My Miss Bodyguard 7

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Nural Aidan “Yup…karate dance…” minah ni macam blur jer…tgk muka dia,hahaha…herot semacam. mcm cencorot kat tepi jalan. Gila buruk. Daniel gelak besar.Tapi dalam hati jelah.Bukan apa, kalau aku gelak depan2... [Teruskan bacaan]

Novel : Pergilah Air Mata 33

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Hanni Ramsul “Berapa hari?,”Badrul tunduk merenung roti di tangan. Nada suara ibunya tidak begitu enak singgah di telinga. Pasti selepas ini, bingit dengan leteran.“Dua hari,”perlahan dia menjawab.Datin Hamidah mengeluh... [Teruskan bacaan]

Novel : Jodoh atau cinta 24

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Iman hazana “Sebenarnya I datang sini sebab nak bincang dengan Arrisya. Hujung bulan ni memang keluarga I nak masuk merisik dan tetapkan tarikh pertunangan. Cuma I nak berbincang supaya dalam hujung minggu ni keluarga I nak hantar rombongan... [Teruskan bacaan]

Novel : Prince Charming 22

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : RatuBulan 22: Cinta dan Pengorbanan Puan Nazrina memeriksa surat di peti surat rumahnya dan mendapati terdapat beberapa surat di dalamnya. Dia mengambilnya dan berlalu masuk ke dalam rumah. Satu demi satu surat dilihatnya dan kebanyakkanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Antara Benci dan Rindu 19

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Ida “Kenapa you tak beritahu I yang ibu you sakit? Kalau Husni tak beritahu pagi tadi mesti I tak tahu,” tanya Daniel ketika kami berpeluang berdua-duaan di luar bilik yang menempatkan ibu. Semua teman-temanku sudah pulang. Cuma... [Teruskan bacaan]

Novel : Benci bilang cinta 20

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Misz_Waniey BAB 20 Hati Anisah sekali lagi remuk apabila melihat kedua mempelai bersanding di atas pelamin. Rakan-rakan di sisi begitu memuji di atas kesabaran dan kebaikan dirinya yang sanggup bermadu. Kelihatan Amsyar terpaksa memaniskan... [Teruskan bacaan]

Novel : Bila Harus Memilih 15

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : ladyninie_fahmiey Episod 15 ” Amirul,lama aifa tak datang ke rumah jenguk2 mama. Rindu mama pada si Farish. Ada kamu telefon dia??” Tanya mama. Tangannya masih laju mengait lapik meja.“Abang sibuk la ma. Tahu la dia datang... [Teruskan bacaan]

Novel : Sweets Sours 15

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : zarith natasha “QIS, kau tengok ni. Abang Dong Wok kau…” Syazana menggerakkan majalah rapat ke meja Qistina menayang foto actor korea yang diminati ramai, Lee Dong Wok. Gadis itu buat tak endah je. “Hensem giler ar... [Teruskan bacaan]

Novel : Mr.Teddy 14

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : Noreyn “Kat mana aku ni? Adoi sakitnya kepala” Teddy memicit micit kepalanya. “Manja. Dah sedar pun. Macam mana? Okey? Ada pening pening tak? Atau sakit kat mana mana?” “La.. kat rumah along. Ingat manalah. Tak... [Teruskan bacaan]

Novel : Hot N Cold 12

29 May 2009  
Kategori: Novel

Nama Pena : zarith natasha PEJAM celik pejam celik, dah hampir setahun mereka berada di sekolah teknik ni. Zaman junior dah tamat.Semua pelajar asrama sibuk mengemas barang untuk pulang ke kampung masing-masing.Aryana dan kawan-kawannya juga sibuk mengemas... [Teruskan bacaan]