Novel : Tak Mampu Ku Hindari 18

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Sofi Maria membuka sepasang matanya perlahan-lahan. Terpandang jarum jam yang sudah menunjukkan angka 9, dia terkejut. Bagaimanalah dia boleh tidak sedar sehinggakan terlepas waktu Subuh? Terkocoh-kocoh dia bangun. Segera ke bilik air, bersugi... [Teruskan bacaan]

Novel : Sesucinya cintamu 16

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : ikmal zurin “Puan Ain tak nak balik ke?”Tegur Sofea dengan kerutan didahi.Ain menoleh ke arah Sofea kemudian ke jam tangannya pula. “Ya Allah.Dah pukul 6.15!Kenapa awak tak bagitahu saya?”Kelam-kelabut Ain mengemas meja... [Teruskan bacaan]

Novel : Diulit Dosa Cinta 15

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : awin awina BAB 15 Pon! Pon! Pon!….. Bunyi hon kereta kuat kedengaran diluar rumah. Berpisat – pisat aku bangkit dari tidurku untuk melihat gerangan orang yang tak ada otak tu. Aku mengintai di celah tingkap atas. Siapa tu ? Pagi –... [Teruskan bacaan]

Novel : Pelukan Cinta 11, 12

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Amisha Dania BAB 11 Armand cuba melelapkan matanya. Penat menjadi pengapit Zaki masih terasa lagi. Apa yang dilakukan oleh Zulaika agaknya ketika ini. Armand tersenyum sendiri. Masih terdengar-dengar lagi usikan rakan-rakan mereka. Ada yang... [Teruskan bacaan]

Novel : Cermin 10

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Hasrudi Jawawi Sebulan Berlalu…. PUAN Azizah, sibuk dengan kerja di pejabatnya. Perisian Microsoft excels sedang di tatapnya di skrin komputer. Tersenarai nama-nama pengedar barangan kosmetiknya di dalam perisian itu. Selepas disemak data... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 9

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : serra BAB 9 Sudah dekat seminggu rumah banglo dua tingkat itu berpenghuni.Namun rumah itu langsung tidak berubah menjadi ceria.Segalanya suram seperti tidak berpenghuni .Dalam seminggu itu juga lah Sarah menghabiskan masanya dengan menyiapkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Aurabidadari 7

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Nazrina Hussin Audra mendengus kebosanan. Kenapalah Reena terpaksa mengikut mamanya keluar hari ini? Padahal mereka sudah merancang untuk snorkelling di Pulau Manukan. Seingatnya memang Pulau Manukan sesuai untuk aktiviti menyelam dan beristirahat.... [Teruskan bacaan]

Novel : Coke and Sundae 7

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Ilya Abdullah AMBOI…..berseri-seri wajah anak dara Encik Idris hari ini. Dari semalam memanjang senyumannya sampai masuk ke dalam bilik tidur. Apa yang diangaukan oleh anak gadis itu pun Encik Idris tidak tahu. Ditanya pada dua orang abangnya…..kedua-duanya... [Teruskan bacaan]

Novel : 7 Hari Semakin Sayang 7

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : rifanna 14 Disember 2009 Aku terus terbangun sebaik merasa percikkan air di muka. Terjongol wajah Nisa sebaik sahaja aku membuka mata. ” Farah, bangunnnnnnnnnnnnn!! “. Nisa menjerit kuat di tepi telingaku. Aku terus terbangun dek terkejut... [Teruskan bacaan]

Novel : Bila Rindu Berbisik 7

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Izz Faizah “Layla, kenapa kau keluar dengan laki tu lagi? Dia nak permainkan kau je. Kau tau tak, kau buat macam ni hanya akan memusnahkan hidup kau?” Irsyad terus menyerangku dengan bertubi-tubi soalan sebaik saja aku masuk ke bilik... [Teruskan bacaan]

Novel : Lady Gagah 6

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : SilVer SiLinDeR Khairina turun dari biliknya. Awal dia bangun hari ni. Apa tidaknya, tidurnya diganggu oleh mimpi ngeri. Empat lima kali dia terjaga. Tak semena-mena hari ni dia tiada mood hendak ke gerai. Ni semua gara-gara manusia yang diberi... [Teruskan bacaan]

Novel : From Kelantan With Love 4

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Kencana Merana Erina dan Nazarul masih setia menunggu di bahagian Kecemasan Hospital Gerik. Setengah jam tadi, perkara itu telah pun tersebar hampir kepada sebahagian guru di sekolah itu. Sepatutnya guru perempuan yang bertugas ialah Pn. Rogayah... [Teruskan bacaan]

Novel : Hah?! Kahwin?! 3

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Baby “Assalamualaikum,” kedengaran suara Puan Rosnah, ibu Zachwan memberi salam sambil loceng villa dibunyikan. “Waalaikumsalam,” jawab Puan Merlina, ibu Putri sambil pintu utama dibuka. Mereka saling bersalaman. “Masuklah.... [Teruskan bacaan]

Novel : Bila Harus Memilih 1

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Hasrudi Jawawi / Rudi Hirdi HARI ini hari Isnin. Minggu ke dua Rudy Riskandar berada di kolej. Selepas sebulan tamat menjalani Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) siri pertama bagi tahun ini sebulan lalu. Dia terus sahaja mendapat panggilan untuk... [Teruskan bacaan]

Novel : Sapphira 1

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Eym Bahagian 1: Hilang Ingatan Kata orang cinta itu maknanya dari mata turun ke hati. Tapi lain pula dengan kisahku. Kisah aku lebih sesuai digambarkan sebagai “dari deria keenam turun ke hati”. Kenapa? Ni aku nak ceritalah ni. Semuanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Kisah Mereka 1

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Hannah (Ummihana) Berita yang di sampaikan oleh nenek itu agak memeranjatkan. Jadi ZunnurAin di panggil pulang oleh Pakcik Bakhtiar dan Ummi Sal kerana ada rombongan yang akan masuk meminangnya? Kalau begitu, kenapa tidak diberitahu saja duduk... [Teruskan bacaan]

Novel : Pucuk 1

28 December 2009  
Kategori: Novel

Oleh : Shaz Johar Bab 1. Kepulangan yang dinanti. Home is a place you grow up wanting to leave, and grow old wanting to get back to – John Ed Pearce Jam loceng berdering kuat di tepi katil mengejutkan Balqis dari mimpi. Selalunya payah benar mata... [Teruskan bacaan]

Tempahan dan Pembelian Novel Pergilah Air Mata – Hanni Ramsul

22 December 2009  
Kategori: Info Terkini, Menarik Di Sini

Keistimewaan Pembelian melalui Penulisan2u 1. Novel yang di tandatangani oleh Penulis ( Hanni Ramsul ) 2. Hadiah cenderahati ekslusif 3. Dapat menyertai kuiz novel Pergilah Air Mata ( hadiah menarik ) 4. Lebih cepat untuk di miliki 100 Booking dan Pembelian... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Apalah Ertinya Cinta

21 December 2009  
Kategori: Cerpen

Oleh : Riza Saffiya Fahim terbongkok-bongkok menyudahkan kerja mencuci simen porch rumahnya. Ada dua ekor kucing jantan bergaduh di situ tadi sehingga mengeluarkan najis mereka dek terlampau marah dan terlalu menahan sakit agaknya. Fahim tersenyum sendirian... [Teruskan bacaan]

Perhatian kepada Pelawat Blog Ini

21 December 2009  
Kategori: Info Terkini

Untuk carian karya masih tidak sepenuhnya berfungi, Ini disebabkan hanya separuh karya baru di masuk dalam kategori masing-masing dan juga di tag mengikut tajuk karya & nama penulis. Anda mungkin dapat melihat cerpen di dalam kategori novel, dan sebaliknya.... [Teruskan bacaan]