Cerpen : Sempurnakan Ramadhan

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : east chynta Sudah lama Zahid tidak menjalani ibadah puasa. Hanya beberapa hari lagi Ramadhan akan datang untuk menggantikan Sha’ban. Zahid termenung di ruang pejabatnya. Keruh mukanya. Ini juga Ramadhan pertamanya bersama Zaliya. Memang ia... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ramadhan Pertamaku Di Perantauan

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Isha Idiaz ************* ANGIN malam yang bertiup lembut mengibarkan rambut ikal milik Arisha yang duduk di jendela merenung kosong ke luar tingkap bilik yang menghadap ke jalan raya. Sayup-sayup kedengaran suara orang mengaji daripada masjid berdekatan.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ramadhan Terakhir

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : dazz “Along…ayah minta Along dengar cakap ayah untuk sekali ni. Lepas ni kalau Along dah tak nak pandang muka ayah, dah tak sudi dengar suara ayah…ayah tak kan paksa Along dah…” Kaki yang tadinya laju melangkah terhenti. “Cukuplah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Yang Sempurnakanku

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Osie “Im, I nak jus tembikai. Tolong orderkan ek. I nak pergi Ladies,” Nonies kemudiannya melangkah ke arah papan tanda yang tertera perkataan Perempuan. Imtiaz hanya senyum. Macam-macam. Belum pun sempat duduk. Selesai membuat pesanan,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Seteguh Cinta Kiriman Ilahi

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Syafriyana Suasana dewan sudah dimalapkan dengan lampu yang dipadam. Semua mata tertumpu ke pentas utama. Tuan pengerusi majlis sudah mula mengucapkan salam dan selamat datang kepada hadirin. “Assalamualaikum para hadirin!” ucapan pengerusi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mengejar Cinta Dua Minggu

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : yaffa.zuleikha “Terima Ayish balik, Farah. Ayish janji Ayish takkan lukakan hati Farah macam sebelum-sebelum ni. Ayish janji”. Farish memujuk lagi. Kalau hendak dihitung berapa kali sudah dia memujuk Farah, teman wanitanya yang sedang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Cincin Emas

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Noraz Ikha NURI HAZIQ sedang merenung sebentuk cincin yang berada ditangannya. Cincin itu merupakan cincin emas bertatahkan berlian. Ia bukanlah cincin murah, harganya mencecah ribuan ringgit. Tipulah jika ada yang mengatakan cincin itu tidak cantik.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Adakah Dia Jodohku?

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : qudwatul ibtisam “Hana, tolong aku. Aku memang dah tak tahu nak minta tolong sapa lagi ni. Engkau je dalam kepala otak aku sekarang.” Azim dengan penuh dramatik meminta tolong kepada sahabatnya. “Apa yang teruk sangat aku tengok... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku yang dia suka

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : mimi mira Sejak pertembungan yang tidak diduga mereka sering melancarkan perang jeling menjeling diantara satu sama lain. Kalau sesiapa yang melihat pasti mennyatakan bahawa mereka berdua ini musuh tradisi yang kekal abadi walaupun pertembungan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Erti Cinta

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Hafdine Marissa “Dr? Saya balik dulu. Kunci ada kat laci depan,” Emir panggung kepala daripada helaian rekod pesakit yang telah dirawatnya sepanjang hari ini. “Okey Su. Thanks ye?” Segaris senyuman dihulurkan kepada nurse... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ku Pasrah Ya Allah

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Bintassabil “Ku Pasrah Ya Allah” Aku berfikir sejenak. Benarlah kata atuk sebelum berangkat ke tanah suci untuk menunaikan ibadah Haji, bahawa atuk akan kembali pada 24 haribulan, namun kembalinya atuk bukan kepada kami, tetapi ke sisi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Korea

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : aya Sophia Bas bernombor 338 itu dipandang sehingga hilang dari pandangannya. Terdengar keluhan halus dari bibir merahnya. Matanya tidak berhenti melihat jam di tangan. Sudah dua jam dia menunggu disitu,namun bas yang ditunggunya masih juga belum... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Terakhir

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : AO Humaira berjalan seorang diri menyusuri pantai lewat petang itu. Bayu laut sesekali menampar lembut wajah dan tubuhnya. Di sini jiwanya tenang walau cuma sementara. Walau cuma sementara ketenangan itu yang dia dapat namum biarlah. Setelah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aiseyman, Driver jer??

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Arasharrina JAWATAN : PEMANDU PERIBADI DIKEHENDAKI (Full time / Part time) JANTINA : LELAKI / PEREMPUAN UMUR : 25 TAHUN KE ATAS ……………………………………………………………………………………………………………………………………… “Aiseyman,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Misteri Rumah Kosong

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Adaha ” Weh, korang percaya tak misteri rumah tu?” tanya Daniel kepada rakan- rakannya. Badlee menghirup sedikit kapucino ais yang dipesannya. Matanya tidak lepas memandang Daniel. Kini teralih pula pada Rifhan dan Huda. Farhan di sebelah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hey, Budak Kecik !

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Noor Azihan Sulaiman “Hei budak kecik!” Aku terkejut mendengar sergahan itu. Hampir terlucut mug di tanganku. Kulebarkan pandangan ke arah senior yang mengherdikku sebentar tadi. Budak kecik dipanggilnya aku? Memang tak patut sungguh.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Apa yang ada kat kampung??

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : jejariku_menaip Kalau tak kerana mama, aku takkan disini, kalau tak kerana wasiat daddy aku juga takkan berada di sini, mentang-mentang aku je satu-satu anak teruna, anak tunggal pulak, mama mengugut takkan menegur aku kalau aku tak balik kampung,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kenapa Mesti Liya?

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : deeNaz ” Kenapa mesti liya?” Namun kata-kata itu tidak sempat di dengari ibunya,kerana telephone sudah di letak. Apa yang pasti..dia perlu pulang ke kampong minggu depan,untuk majlis pernikahannya. “Aaaaarrrr..!!!!! kenapa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Cinta Sepupu Aku

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Natasha Nadira “Dia kat mana ni? Kata nak pegi ikut abang pegi Jusco.” Kedengaran suara Abang Faiq melalui corong telefon bimbit. Eishh. dia ni tak faham ke aku kata tadi bagi aku masa setengah jam? Sekarang baru 5 minit. Mana sempat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ia Bermula Disini

31 July 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : mynna “Assalamualaikum.,” laung Naashif Asyraf dari luar. “Nurul, Bie dah balik ni.” Asyraf hairan kenapa tiada sahutan dari isteri tersayang. Selalunya Nurul akan menunggu dia pulang. “Nurul Hanna” kini Asyraf memanggil... [Teruskan bacaan]