Cerpen : My Cinderella

7 August 2011  
Kategori: Cerpen

14,287 bacaan 27 ulasan

Oleh : Natasha Nadira

Kasut Nike limited edition aku sumbat ke kaki. Udara yang segar di pagi hari aku hirup sepuasnya.Hrm…Arh…nikmat betul ada lubang hidung dua niekan?Kalau ada satu jer mesti tak puas hati aku nak nafas.huhuhu…

“Tqah,ko tak siap lagi ker?”laung Lien.

“On the way…aku nak pinkan tudung aku kejap..”tangan Tqah sibuk membuat tugasan.

“Hrm..Kejap ko tue bleh start berjanggut aku nie..”,hehhehe.

“As if…”potong Tqah…
Beginilah rutin harian mereka berdua sejak menjadi rakan serumah sejak 2 tahun lepas. Lagipun Tqah dan Lien bekerja di tempat yang sama;Sekolah Menengah Sri Berjaya. Setiap hujung minggu mereka berdua akan berjoging di taman rekreasi brhampiran dengan kawasan rumah mereka.

# # #

Kereta Kancil silver milik Tqah perlahan-lahan memasuki kawasan taman rekreasi. Kelihatan anak-anak muda sedang bermain X-game; Skateboard, Roller-blade, Bmx dengan bermacam-macam gaya. Tak kurang juga warga emas yang sedang bertai-chi,bermain catur dan macam-macam .Di satu sudut,Lien dan Tqah sedang membuat beberapa gerakan warm up.Sedang Lien mengerakkan kepalanya ke kiri,kanan,matanya tertancap sesuatu.

“Tqah,ko gerak dulu.aku ada hal kejap”arah Lien.

“Haa?ko nak gi mana nie?”soal Tqah.Namun soalan itu hanya berlalu bak angin lepas.Lien sudah menjauh menghampiri ‘sesuatu’.
# # #

“Afiq,kita nie kan doktor! You know the consequences of smocking,right?”marah Fahmi.Putung rokok di mulut sahabatnya itu terus dirampas.Dia mengangkat tinggi putung rokok.Afiq hanya memuncung.

“Ko tahukan dalam rokok nie ada mach..”belum sempat Fahmi menghabiskan ayatnya,sesuatu mengenai kepalanya.
Pap!!!!!!!!!!!!!!!Kasut???
Dia menghalakan matanya ke punca tenaga kasut itu dilemparkan.Perempuan mana pulak nie??Dah larh baling kasut sukan dekat aku.huhuh

“Berapa kali cikgu nak cakap yang kamu tue bawah umur??”marah Lien.

“Awak nie siapa?”soal lelaki di hadapannya.

“Siapa?? Nie CIKGU AZLIEN! Cikgu pun kamu dah lupa?”lagi membara Lien.

“Cikgu??”

“Harh,cikgu! Dah dapat balik ingatan? Nie apa kat tangan nie?”soal Lien.

“Rokok..”jwb lelaki di hdpn Lien smbil memandang ke arah sahabatnya.

“Hatman,kamu tue pelajar sekolah lagi. Jangan ingat lepas kamu pakai baju macam orang dewasa nie cikgu tak cam”rokok di tangan lelaki itu terus dirampas dan di genyeh ke lantai.

“Apa yang kamu dongak?masa cikgu cakap berdiri!!!”arah Lien lagak seorg ketua.dengan sepantas kilat lelaki itu terus berdiri sam bil mengerutkan dahi.

“Ka..eh..kejap2x” Lien memerhatikan anak muridnya.Aik….kenapa tinggi sangat Hatman nie? Satu lagi,kenapa cerah semacam jer budak nie hari nie? Guna fair n lovely ker?ker…..YA ALLAH…patutlah dia senyap dari tadi. Kenapa aku tak perasan!!!!!!

“Ha..hrm..sa..hrm..” Alamak macam mana nie? Dah larh aku terkeluar kuasa hitler tadi..

“Ya,cik?” soal lelaki brtshirt putih yang sekejap tadi disembur Lien.
GULP….

” Katakan TAK NAK untuk merokok”ujar Lien.tanpa berfikir panjang dia terus berlari.Sedang asyik dia dalam percubaan melarikan diri…

“Cinderella….ur shoes!!!!”laung satu suara.
# # #

Cermin mata dilurut turun. Sesekali batang hidungnya dipicit. Letih melayan karenah penyakit yang tak pernah surut.
Doktor,ubat doktor bagi hari tue pahit sangat! Ubat yang manis sikit ada tak?
Apa nie doktor pegang2 tangan saya? Cek nadi jew..bukan cek dara.
Saya tak sakit doktor,mak saya yang sakit tapi dia malas datang tue saya datang ganti. Bolehkan?
Macam-macam ragam pesakit. Tue baru bagi surface jew yang perangai bagai kerak bumi pun ada kot.
Handphone di atas meja dicapai.
Menu-Media-Images-My Cinderella
Kasut Nike yang hanya tinggal sebelah itu ditilik. Limited edition. Dalam dunia nie hanya 100 pasang yang dikeluarkan. Di Asia, 50 pasang. Di Malaysia 25 pasang. Di kawasan Johor 5 pasang sahaja dan sepasang adalah milik My Cinderella. But for the time being u just have to shared ‘half’ of that limited edition with me. Hehe..

” Nie dah kes berat nie. Senyum sorang-sorang Nampak”tegur satu suara.

“Eh, Afiq! Bila ko masuk?”tanya Fahmi. Telefon tadi diletakkan kembali ke atas meja.

“Kalau dah termenung macam tue,macam mana nak perasan aku. Hahaha…”gelak Afiq. Menganjeng.

“Arh,ko! Time ko tengah angau dengan Mien 2×5 jew. Ko lagi teruk ada r. Hahaha….” Serang Fahmi kembali.

“Tue lain. Dia bini aku. Yang ko nie satu benda pun kita tak tahu pasal perempuan tue. Saiz kasut ada lah” balas Afiq.

“Hahaha…..senang nak beli kasut buat hantaran nanti” ujar Fahmi.

“Arh,parah! Dah fikir nak buat hantaran segala bagai”

” Haha..dah-dah. Ko datang sini nak apa? Selalunya kalau dah habis shift ko,berdesup dah ko balik”

” Saja. Aku datang sebenarnya nak tanya,apa progress ko dengan minah kasut tue? Hari tue ko juga cakap dah fell in love ngan penangan kasut saiz 7 tue”
“Payah lah wei. Yang aku tahu die cikgu jew. Dah lah kat Johor nie berlambak-lambak sekolah” satu keluhan dilepaskan Fahmi.

“Tue lah ko. Aku cakap suh give up jew tak nak. Kerja susahlah nie Fahmi oit nak cari. Laki yang bini-bini diorang lari 3,4 tahun pun sampai sekarang tak jumpa-jumpa balik dengan bini diorang. Tue setengah upah p.i taw? Nie ko yang kadang-kadang nak cari kunci kereta pun 2,3 hari baru jumpa balik” terang Afiq logically.

“Aku tahu Fiq just at least aku nak try sebelum aku give-up. Entahlah aku rasa cam perempuan nie worth trying”
I hope so.

# # #
Kaki yang tadi melangkah masuk dengan penuh bersemangat kini melangkah keluar dengan longlai. Hampa.

“Lien,dah lah. Aku dah penat. Dah sepuluh kedai kasut dekat JB nie kita round. Kasut ko tue limited edition, payah nak cari!” marah Tqah.

“Menyesal aku tak ambil balik hari tue”luah Lien.
Geram dengan tindakannya yang melulu membaling kasut.
Malu dengan matanya yang tersilap pandang.
Dan menyesal kerana mengambil keputusan untuk tidak mengambil kembali kasutnya.

“Tapi aku memang malu gila-gila kentang arh time tue. Kalau aku patah balik pergi ambil kasut aku tue, aku rasa cam boleh bunuh diri dah lepas tue. Huhuhu…” terang Lien.

“Mr. Potato betul arh ko nie. Dah lah,ko beli jew lah kasut lain. Kasut yang sebelah tue nanti lepas nie kita jual jew lah dekat kedai koleksi mana-mana. Tue pun kalau diorang nak beli”cadang Tqah.
# # #
“Fahmi,kalau ko tak nak give-up pun biar aku yang tolong give-upkan ko. Aku dah tak larat nak pusing kedai-kedai kasut dekat sini”, Afiq mulai letih dengan cara Sherlock Holmes style Charlie Chaplin Fahmi. Mencari seorang gadis berpandukan sebelah kasut semata-mata.

“Beb, satu kedai jew lagi. Lepas nie aku belanja ko makan” umpan Fahmi.

“Ok tapi aku terima nie bukan sebab aku nak makan tapi aku kesian dekat ko nanti duk mengila cari sorang-sorang”
Dia tahu taktiknya pasti Berjaya. Afiq dah makanan sudah diibaratkan bagai kasut dan stoking. Saling bergantung dan memerlukan.

“Kasut nie kan limited editon. Mestilah tuan kedai yang jual kasut nie ingat dekat siapa die jual. Untung-untung ada resit. Nak lagi untung ada contact number perempuan tue. Raya cine aku! Hehe..”gurau Fahmi. Dia tahu peluangnya nipis tapi tak salahkan mencuba.
Siapa tahu mungkin perempuan tue pun sekarang tengah cari dia?
Ke cari kasut? Huhu…

# # #
Collection House
Do U have something that nobody don’t? Something simple yet precious. Just a things in other eyes but a collection for u? Then, u come to the right place.
Welcome~

” Fah…Fahmi,u wouldn’t believe me. Cuba tengok nie” arah Afiq sambil tangannya menuding ke dalam kedai. Dalam banyak-banyak barang yang dipamerkan di bahagian luar kedai Collection House, kasut Nike limited edition yang hanya tinggal sebelah mencuri fokus Fahmi. Sebelah kiri.Yes! Finally!

” Adik, kasut Nike yang kat luar tue…”

” Abang, kasut tue memang kita tak jual bang. Buat pameran jew. Lagipun dia ada sebelah jer. Bos saya beli dengan tuan dia pun sebab bos saya gila jenama Nike”terang pembantu kedai yang ketika itu sedang mengelap kotak-kotak kaca.

“Dik, abang bukan nak beli. Abang cuma nak tanya, orang yang jual kasut nie perempuan ke?” soal Fahmi.

“A’arh”

“Dia pakai tudung?”

“Yup”

” Mata bulat dengan tahi lalat atas bibir?”

“Dia awek abang ke? Saya saja jer gurau ajak dia lunch tadi. Maaf bang”,cepat-cepat pembantu kedai tadi memohon maaf sebelum dia disembur akibat tersilap usha.

“Dah lama ke perempuan tue pergi?” tanya Fahmi lagi. Saat nie harapannya yang tadi tenggelam bersama kapal Titanic kini sudah muncul kembali dengan bot penyelamat dengan jayanya.

” Baru jew bang. Kalau nak kejar pun sempat lagi nie” cadang pembantu kedai tadi.

“Dia pergi belah sana bang”,tangannya menunjuk kea rah kanan jalan. Dan tanpa membuang masa, Fahmi terus meluru keluar. Mengejar sesuatu yang tidak pasti.
Pembantu kedai tadi hanya memerhatikan tingkah Fahmi. Nie mesti kes gaduh dengan awek dia nie.

Senyuman tue.
Yes! She’s that girl.

“Awak!!”laung Fahmi.
Tidak berjaya. Sedikit pun perempuan yang berada di depannya tidak terkesan. Mungkin suara Fahmi tenggelam dengan kesibukan orang yang cuba melintas jalan.

“Awak,tunggu!”jerit Fahmi. Kali ini sepenuh hati dengan harapan perempuan itu berhenti tapi hampa. Langkahnya semakin jauh. Menjauhi Fahmi.

” Cinder…………..”
Ponnn!!!!!!!!
Bunyi hon kedengaran. Diikuti dengan jatuhnya seorang ‘pencari’.

# # #

” Akhirnya, dapat juga kita balik. Aku ingat kau nak berkampung terus dekat Collection House tadi”gurau Tqah.

” Haha…Sorry. Barang-barang dekat sana semua pelik-pelik tapi lawalah” ujar Lien.

” Wei,cepatlah! Lampu tue dah nak tukar merah”jerit Tqah sambil tangannya menarik Lienn agar menyainginya. Lien yang tadi cuma berjalan terpaksa berlari anak mengikut rentak Tqah. Cepat-cepat mereka melintas lintasan pejalan kaki.
Dan hanya beberapa langkah kemudian terdengar…..
Ponnn!!!!!!!!
Kedua-dua mereka berpaling. Serentak.

“Kenapa tue?”soal Tqah. Curious. Laluan lintasan tadi kini mula dikerumuni orang sekeliling.

“Accident kot..”jawab Lien.

“Jom pergi tengok!”ajak Tqah.

“Wei,kita dah lewat nie! Petang nie aku dah janji nak buat kelas tambahan dekat budak-budak form 5″ tegur Lien.

” Hrm…tak apa arh cam tue. Aku pun tak ingat aku ada hal balik nie” balas Tqah. Dan terus berlalu.

# # #
Tangan yang berbalut disentuh perlahan. Lagi dua minggu,dah boleh buka balutan nie. Kepala dipusing ke kanan dan kiri. Menghilangkan lenguh. Kotak dibawah meja kopi diambil. Dengan penuh berhati-hati penutup kotak dibuka. Kasut Nike. Senyuman kecil menghiasi hujung bibir. Perbualan dengan Afiq beberapa hari lalu menerjah kembali.

“Fahmi,cukuplah dengan keobsesan ko nie. Aku dah tak nak dengar apa-apa pasal Nike,Cinderella,kasut semua benda-benda mengarut ko tue”, Afiq member amaran. Clean and clear.

“Fiq,nie bukan salah dia. Aku yang…”

“Memang arh salah ko. Aku tak salahkan Cinderella ko pun. Tapi cukup-cukuplah usaha ko tue. Nasib baik kereta tue baru gerak dari traffic light,impak dia tak kuat sangat masa langgar ko. Nasib baik taw ko jatuh jer “marah Afiq.

“Hrm..mungkin kita orang tak ada jodoh. Hari tue dia depan aku jew tapi entahlah aku pun tak sedar lampu dah tukar merah masa tue”terang Fahmi.

“Forget her” ujar Afiq. Menenangkan Fahmi.

” I wish I could….”

” Hrmm…”

“Fiq,ko tolong aku” rayu Fahmi.

“Tolong apa?”tanya Afiq.

“Tolong tebus balik Nike yang jual dekat Collection House tue. Ko kelentong arh mender pun. Even aku tak jumpa tuan dia pun at least aku nak Nike tue jumpa partner dia kat sini”pinta Fahmi.

“Tengoklah macam mana nanti”balas Afiq. Dan di saat dia ingin pergi,dia berpaling dan melihat wajah Fahmi yang tersenyum tapi hilang serinya.

“It just coincidence I meet her”, pintu rumah Fahmi ditutup.
If one day, she reappear maybe that fate, bisik hati Afiq.

# # #

Tangan yang tadi sedang menulis berhenti. Membetulkan kerongsang di tudung. Longgar.

“Cikgu, report kimia saya” ujar satu suara. Memecahkan kesunyian. Beberapa helaian kertas diserahkan pada Lien.

” Okay. Hrm..Hatman”panggil Lien.

“Hrm…Kenapa?”soal Hatman. Confuse.

“By any some weird-miracleous way, do you have a twin brother? Maksud cikgu abang kamu ke?”tanya Lien. Malu+ Ragu-ragu= Penurunan saham 25% sebab tanya pasal abang student style-style nk ngorat.

“Harh? Bro? Saya anak tunggal arh cikgu. Tapi ramai juga yang cakap muka saya nie macam Aaron Aziz tapi dia tak mengakulah pula saya nie adik dia. Huhu…”gurau Hatman. Sedikit pelik dengan pertanyaan gurunya yang sering mengkantoikan dia dengan pengetua.

“Tak apalah. Cikgu saja tanya. Cuba-cuba nak kenal kamu dengan lebih dekat”, selindung Lien.

“Okay but I don’t like older girls. Hope u can understand”, sebuah kenyitan maut dihadiahkan terus kepada Lien.’
O.M.D…

# # #

“Tqah,nanti ko temankan aku pergi Collection House hari tue. Boleh tak?” tanya Lien. Sandwich ayam dibawa ke mulut. Dikunyah dengan penuh berselera.

“Ko nak buat apa?”soal Tqah. Pelik.

“Aku rasa aku nak tebus baliklah Nike aku tue. Sayang..” jawab Lien. Mana tahu ada rezeki jumpa balik dengan sebelah lagi. Tak pun jumpa tuan yang jaga sebelah lagi pun dah ok. Hehe..

“Ko kan dah beli kasut baru. Lagipun kasut tue ada sebelah jew kan? Tak boleh buat apa juga” , kopi Moccha dihirup. Penuh nikmat.

“A..hrm…aku nak simpan. Buat..hrm..kenangan”dalih Lien.

“Hahaha…Kenangan menda? Kasut tue ko beli tak sampai seminggu dah hilang sebelah. Pandai sangat buat ‘lontaran peluru’” sindir Tqah.

“Adalah kenangan dia nya”, saat itu muka Lien terus merona merah. Darah menyerbu ke muka. Aorta dan carotid ateries bekerja terlebih masa.
Dup..dap..dup..dap..

” Nie kenangan lain nie. Nie mesti kes ‘Hatman jadian’ko tue kan?” usik Tqah.

“Eh,tak arh. Kasut tue kan limited edition. Sayang arh” pertahan Lien. Masih belum mahu membuka pekung di dada.

“Arh,ko! Aku kenal ko bukan sehari dua,bertahun-tahun kot. Ko suka dekat mamat tue erk?” teka Tqah. Cuba membuka kotak pendora.

“Haha…Ok. Fine! Bukan suka just macam entahlah..Aku rasa macam dia tue interesting. Aku punyalah marah berbakul-bakul dekat dia tapi dia diam jew. Then, could u believe he called me Cinderella sebab aku tertinggal Nike aku tue?”soal Lien. Estranged petala lapan dengan reaksi ‘Hatman jadian’ tempoh hari.

“Cikgu Lien oit! Awak tue kalau marah singa dekat zoo pun tabik spring. Takut nak mencelah. Silap-silap mamat tue dapat concusion hari tue sebab kena baling kasut dengan ko. Dah lah saiz 7 kalau saiz aku tak apalah. Comel jer kena. Kasut ko tue kalau mamat tue nak pakai pun lepas kot. Hahaha..”gelak Tqah.
Kelakar memikirkan kembali reaksi Lien yang berlari mendapatkannya pada hari tersebut dengan muka sembelit 10 tahun. Takut. Gelisah. Cemas. Dah lah berlari dengan sebelah kasut Nike yang macam dah nak tercabut dan sebelah lagi stoking yang dah bertukar dari warna putih ke warna tanah asli. Hanya selepas mereka pulang ke rumah barulah Lien membuka cerita tentang silapnya yang membaling kasut ke arah seorang lelaki yang sedang merokok. Semuanya kerana silap dia yang tersalah pandang.

” Cakap jew lah ko suka dia. Senang! Aku open mindedlah”, satu senyuman dihadiahi.

” Haha…Maybe. Entah…Dah lah. Jom!”gesa Lien. Tidak mahu memanjangkan topik tersebut. Lagipun loceng menandakan waktu rehat hampir tamat sudah dibunyikan.

Aku suka ke dekat mamat tue? Entahlah. Logik ke kalau kita boleh suka dekat orang yang kita pernah jumpa sekali jew? Nama dia pun kita tak kenal? Love at first sight? Hrm..macam tak realistik jew analisis CSI aku nie. Tapi kalau betul pun, bukanlah first sight aku rasa. Hari-hari aku rasa aku jumpa muka dia tue dekat sekolah but still…. It wasn’t him. Maybe I’m being held captivated by his pheromone. That explain all this first sight-magnetic feeling. Just hormone. Nothing special. Haha…

# # #

Pintu kereta dibuka. Taman Rekreasi Jaya Selatan. Agak lenggang. Mungkin kerana hari nie bukan hari minggu. Mereka yang berjoging hanyalah beberapa kerat. Kanak-kanak yang bermain pun tidak ramai seperti selalu. Beg tangan digalas. Rapat ke bahu. Dia bukan mahu berjoging cuma entahlah.. selepas balik dari Collection House tadi dia berasa rindu untuk ke mari. Berita yang di sampaikan oleh pemilik kedai Collection House tadi membuatkan dia rasa kehilangan. Hilang sesuatu sebelum dia cuba mengapainya.

” Tauke, u sudah jual itu punya kasut ke? Yang Nike limited edition tue?” soal Lien. Sungguh-sungguh.

“Iya lah. Dia angkat mahal whoa! Kalau macam ini la untung,sulah lame whoa wa jual kasut sibilah-sibilah. Haha…” gelak Tauke Collection House.

“Dia ada bagi tahu tak contact number dia? Business card ke?”tanya Lien lagi. Ingin mencuba nasib.

“Haiyaa…Wa talak mintak arh. Dia kasi cash maa…Lu jangan susah ati whoa. Itu olang kasi jaga itu kasut baik-baik maa..”

“Hrm..tak apalah. Terima kasih tauke”
Lien mendekati sebuah kerusi kayu. Agak terselindung dari pandangan mata. Dia ingin berehat. Menenangkan diri.

Maybe this is for the best. Gilalah aku nak cari seseorang dengan kasut Nike aku tue jew. Lagipun dia tue bukan siapa-siapa pun yang aku nak cari bagai nie. Mungkin kita orang tak ada rezeki nak jadi kawan, yew lah dah banyak kali aku datang sini tapi tak pernah terserempak dengan dia balik. Orang cakap, benda nie kalau kita cari lagilah tak jumpa. Tapi kalau kita lepaskan dia, dia yang akan datang balik dekat kita. Entahlah. Tue teori bapak aku yang malas nak pening-pening kepala cari barang kalau hilang. But surprisingly, it worked! Haha..
Di mana kaca yang bersepihan…
Biar aku pijakkan..
Di mana taufan yang bertiupan..
Biar aku hadapkan…
Kerna semua..
Sudah tiada ertinya..
Tentang cinta sudah tiada maknanya
Tentang kita..elok dilupakan semua….
Siapa pula nie telefon? Aku tengah nak layan-layan emo pun tak senang arh. Huhu…

“Assalamualaikum, Hello….”
Diam.

“Aku dekat tamanlah Tqah. Kejap lagi aku baliklah. Ko nak kirim apa?”
Senyap.

“Kejap,aku nak ambil pen nak tulis”

“Pen dalam beg tangan aku lah. Ko tunggu kejap, aku nak…. Eh,eh…Kenapa nie? Tolong! Tolong! Pencuri!” laung Lien sepenuh hati. Tangannya masih cuba merampas kembali beg tangannya yang masih cuba ditarik seorang pemuda yang tiba-tiba datang. Sesaat dua, sebelum dia ditolak oleh pemuda tadi dan terus berlari meninggalkannya.

“Tolong! Pencuri!”

# # #

Tubuh yang tadi lesu kini bermandi peluh. Untung juga aku tebus ko balik erk Nike walaupun aku kena korbankan gaji aku 2 bulan. At least dapat juga aku guna nak buat joging petang-petang nie.
“Tolong! Pencuri!” laung satu suara di hadapan.
Eh, ada orang kena ragut ke? Biar betik!

Lien yang tadi berlari mengejar sudah memperlahankan langkahnya. Penat berlari dalam heels.
Beg aku. I/C aku. Purse aku. Pen-pen aku. Uwaaa…Takkan tak ada orang nak tolong aku kejar nie. Aku dah letih menjerit nak keluar anak-anak tekak nie.

“Hoi,berhenti!” jerit satu suara dari belakang. Diiringi dengan lontaran kasut sukan yang mengenai tepat kepala peragut tadi dan menyebabkan dia tersadung,jatuh ke tanah beberapa meter dari tempat jatuh kasut sukan tadi.. Sebelum sempat Lien berpaling, pemilik suara berkenaan sudah berlari melintasi Lien.
My knight in shining armour~

# # #

Tak guna punya budak. Tak sempat aku nak cekup dia sempat lari lagi. Nasib baik dia tinggal beg tangan nie. Kalau tak,memang sampai finishing line lah aku kejar.
Beg tangan yang jatuh ke tanah dikutip. Disapu beberapa kali. Ingin membuang habuk yang penuh berdebu.

“Beg awak”, beg di tangan Fahmi disua.

“Kasut awak”, kasut Nike sebelah kiri disua Lien kembali.
Sebelah tangan masing-masing di atas beg dan kasut.

“Hrm…technically kasut awak” ujar Fahmi.
Sengih.

“Hrm…officially dia dah jadi milik awak”balas Lien.
Senyum.

“Oh..okay. Then, awak?” soal Fahmi. Tidak mahu melepaskan peluang keduanya.

“Haha…Mak bapak sayalah”jawab Lien. Beg di tangan Fahmi ditarik sebelum dia mula berjalan pergi dengan senyuman yang tak lekang di bibir.

“Cinderella!”panggil Fahmi. Sepenuh hati.
Lien berpaling. Poker face.
Sesaat.
Dua saat.
Dan…dia tersenyum. Tewas.

“Yeah! My Cinderella”laung Fahmi sebelum menyaingi langkah Lien.




k l i k  i k l a n  m e n a r i k

Komen dan ulasan karya

27 ulasan untuk “Cerpen : My Cinderella”
  1. natasya syakirah says:

    best best ;)

  2. Fallen-Juliet says:

    waaa smbung agy!Best2!!

  3. ~k.i.s~ says:

    i like it….the very best and different then other story…
    bukan semua pertemuan berakhir ngan perkahwinan but even so it still happy ending….

  4. farah asharaf says:

    adakah yg buat cite ni lelaki?? bgus2..gud job writer

  5. zara says:

    sentiasa bawak kelainan ..besh3.. x nak sambung ke novel ‘Aish!laki ke perempuan?’…sayang la kalo x sambung..

Jom jadi pengulas

Apa pandangan anda terhadap karya ini. Ulasan dan komen yang membangun akan memperbaiki, membentuk penulisan dan seterusnya melahirkan penulis yang terbaik didalam dunia penulisan. Pengulas yang aktif memberi ulasan dan komen yang membangun akan memenangi hadiah sebuah Novel.

Daftar di gravatar untuk paparan gambar anda di sudut ulasan / komen

"Penerbit KaryaSeni"      "Penerbit Penulisan2u"      "Penerbit Fajar Pakeer"