Cintamu Cintaku Satu

18 September 2011  
Kategori: Novel Di Pasaran

25,647 bacaan 18 ulasan

“Assalamualaikum.” Tangan kanan dihulurkan. “Nama saya Taufik Azhari bin Ahmad Rizal. Saudari tentu pernah dengar nama saya, kan?”
“Nama saya Nurul Hana binti Abdullah dan maaf, ini kali pertama saya dengar nama encik.”

Taufik Azhari ~ Nurul Hana, lelah aku mengejar bayangmu. Pandang pertama membuat aku nanar mencari si bidadari. Pesonamu memukau pandangan, pilu air mukamu sentiasa segar di ingatan sehingga memadamkan sinisnya pertuturan. Bagaikan satu sumpahan, aku terus mencari siapakah dirimu. Lalu aku sematkan tekad di hati, engkau akan kumiliki dan hanya aku yang berhak menjadi pemilik sekeping hati milikmu. Takdir Tuhan menemukan. Kau hadir mengharap pertolongan dan aku pasti tidak keberatan, namun ada balasannya. Mungkin ini satu paksaan. Sungguh bukan niat untuk mengambil kesempatan tapi hanya itu cara yang aku punya agar engkau kumiliki. Akan aku bahagiakanmu, suri hatiku.

Nurul Hana ~ Kerana kasihku terhadap Irfan, apakah aku wajar dijadikan cagaran? Perlukah aku membuat perngorbanan sebesar ini? Sudah berulang kali aku katakan tiada cinta di hati untukmu, lalu bahasa apa lagi harus kulafazkan agar kau bisa mengerti? Taufik Azhari, engkau terlalu bijak mengambil kesempatan dalam kesempitan, sehingga aku tidak punya pilihan. Menolak bererti aku kehilangan Irfan, namun menerima bererti perasaanku harus kukorbankan. Aku keliru di persimpangan, antara wasiat seorang kakak dan sekeping hati ini. Yang mana harus aku utamakan?

Judul : Cintamu Cintaku Satu
Penulis : Ana Sofiya
Penerbit : Fajar Pakeer
Semenanjung : RM20.00
Sabah/Sarawak : RM23.00
k l i k  i k l a n  m e n a r i k

Komen dan ulasan karya

18 ulasan untuk “Cintamu Cintaku Satu”
 1. ainie says:

  mcm best je korang citeer.esk nak beli jugak la.tak sabor dah nak baca

 2. ling says:

  besttt,teruskan usaha anda.jgn berputus asa.sy suka bc semua novel2 yg awak tulis.

 3. Achik Ezz says:

  Mintak sapa2 yg dah baca tolong kategorikan criter ni.sedih ker,klakar ker…ala2 novel remaja budak sekolah atau dewasa…

 4. Achik Ezz says:

  Dah habis baca.jalan cerita macam biasa,bleh agak. Boleh la dikategorikan best. Masih boleh diperbaiki utk karya yg akn datang. 3.5/5 hehehe….bleh?

 5. cepoy says:

  cinta tak dapat d paksa kan

 6. Arry says:

  jalan cite dia mmg menarik..lain daripada yang lain…

 7. Fiona Azwa says:

  Oppss..novel ni mmg best..dah banyk karya yg saya baca..tp ini first Novel yg saya baca yg ada kisah cinta tapi punya unsur thrillerr…good job..terbaekk untuk di buat koleksi bagi penggemar novel.

 8. zalynne says:

  dah beli, tp xsempat baca lagi…

Jom jadi pengulas

Apa pandangan anda terhadap karya ini. Ulasan dan komen yang membangun akan memperbaiki, membentuk penulisan dan seterusnya melahirkan penulis yang terbaik didalam dunia penulisan. Pengulas yang aktif memberi ulasan dan komen yang membangun akan memenangi hadiah sebuah Novel.

Daftar di gravatar untuk paparan gambar anda di sudut ulasan / komen

"Penerbit KaryaSeni"      "Penerbit Penulisan2u"      "Penerbit Fajar Pakeer"