Novel : Weh… Aku punya tu!!!!!! 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : EZ NUR BAB 1 ANIS AMIRA berjalan dengan tergesa-gesa. Dia sudah terlambat. Adoi, kenapalah jadi begini. Hari ini hari pertama dia bertugas di tempat baru ini. Walaupun dia seorang eksekutif, dia ada perinsipnya yang tersendiri. Dia mesti menjadi... [Teruskan bacaan]

Novel : Jangan Jatuh Cinta 2

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Adah Hamidah 2 AKU menarik selimut, menutup tubuhku yang kesejukan. Mata juga sudah mengantuk. Letih seharian membantu pekerja-pekerja di Arena Printing. Hari pertama yang menyeronokkan. Semua pekerja-pekerja di Arena Printing baik dan ramah,... [Teruskan bacaan]

Novel : Sayangku Najla 1, 2

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Afifah Yusof BAB 1 Gedebuk!!! “Hoi! Bodoh betullah! Buta ke apa?” Jerkah satu suara lelaki. Aku yang sedang terduduk di atas badan lelaki itu terus terbangun. Aku membetulkan bajuku. Muka sudah merah menahan malu. Aku bukan sengaja... [Teruskan bacaan]

Novel : Sebuah Naskah Cinta 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Muliati Abdul Bab 1 Teksi yang dinaikinya semakin lama semakin perlahan lalu berhenti terus. Pemandu teksi yang dinaikinya sudah menoleh ke belakang. “Saya turun kat sini,”beritahu Siti Jamilah lantas lekas-lekas membayar... [Teruskan bacaan]

Novel : Gadis Edisi Terhad 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Rin Ahmad BAB 1 “Awak ni Landscape Architect ke tukang kebun?” “Minta maaf Encik. Staff saya salah fax design. Design yang difaxkan kepada Encik tu untuk projek lain sebenarnya.” “Awak tak faham... [Teruskan bacaan]

Novel : Secantik Ainul Mardhiah 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Nurfazila Serenity Bab 1 Ainul berlari keluar menuju ke pintu lapangan terbang antarabangsa Taiwan. Dia sudah terlewat untuk menziarahi mayat kedua-dua datuk dan neneknya, sesekali air matanya jatuh mengenangkan nasibnya kerana tidak dapat melihat... [Teruskan bacaan]

Novel : Duda-duda hot 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Putra Ayim PART 1 MIKAIL memandang jam di tangannya, tengahari itu dia sengaja ke butik isterinya Salina tanpa memberitahunya terlebih dahulu. Sudah lama rasanya mereka tidak makan tengahari bersama. Beberapa minit kemudian, Mikail sampai di hadapan... [Teruskan bacaan]

Novel : Jodoh Segera?! 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : adni faiqa BAB 1 “Aku terima nikahnya Nageena Ageela binti Abdullah dengan mas kahwin100 ringgit tunai.” “Sah?Sah?Sah?”Tanya Tok Kadi kepada saksi-saksi sambil menoleh kepala kepada mereka. “Sah….Sah….Sah….”Jawab... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Dan Aku Selamanya! 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Hamba_ALLAH Hujan berlumba-lumba turun membasahi bumi. Kelihatan seorang gadis berumur dalam 20-an berteleku di sisi pusara. Dia mengesat air yang mengalir di tubir matanya. Entahkan air hujan, entahkan air mata. Dia memeluk tubuhnya kesejukan.... [Teruskan bacaan]

Novel : Posmen Cinta 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Bella Idz Bab 1 “Ibu…ibu,Sya laparlah.Masakkan untuk Sya boleh?”Tanya Qalesya dengan lembut kepada ibunya. “Alahai..kesian dia,anak ibu yang seorang ni lapar ya?Maafkan ibu,tadi ibu penat sangat lepas tu terus tertidur.”Kata... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku pelakon cinta??? 1, 2

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : CRYSTAL BAB 1 Nama aku Marylin Myacella.Amboi..nama dah dekat dekat macam Marilyn Monroe plak.Hmph..ni mesti sebab arwah mama dulu minat Marilyn Monroe,sebab tu nama aku pun dah jadi macam nama orang putih.Tapi..jangan salah faham plak,walaupun... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta KFC 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ADLIN DARRIS BAB 1 Jam loceng menunjukkan pukul 6.00 pagi. Aku segera bangun lantas ke bilik mandi. Selesai mandi aku pun solat subuh. Aku lihat teman serumah ku, Diana masih belum bangun. ” Diana bangun la dah 6.30 pagi ni nanti waktu... [Teruskan bacaan]

Novel : Bara Yang Tak Akan Padam 1

30 November 2011  
Kategori: Novel

Oleh : Wan Noorhidayat Biarkan dendam itu pergi selamanya dari lubuk hati… AWAL pagi itu cuaca agak mendung. Tompok-tompok awan hitam sudah memenuhi ruang atmosfera. Angin bertiup kencang. Zeti Hanani baru sahaja selesai mandi. Dia menutup jendela... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pari-Pari Cintaku

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Syamnuriezmil Aku ada seorang kawan baik. Dia ni sweet, sensitive, lawa, tinggi macam model dan sememangnya dia seorang model. Ya, dia seorang perempuan. Cinta? Tak mungkin! Sebab? Dia adalah kawan baik aku! Mana boleh lelaki macam aku, bercinta... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Assalamualaikum Cinta

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Rehan Makhtar MAMA memeluk erat bahuku. Senyumnya lain macam. Dalam hatiku sudah dapat ku teka. Mesti dia mahu menuntut sesuatu dariku. Andai tidak tak mungkin sengihnya melebar sebegini. “Mama ni kenapa? Lain macam je Edi tengok?”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dilema

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Ana Sofiya 1 “Kamu dah gila, Ani? Dah buang tabiat? Duduk tak duduk nak mintak cerai? Tak takut masuk neraka? Kamu dah lupa ke, isteri yang minta cerai daripada suaminya tanpa sebab, dah gegarkan tiang Arasy. Lupa?” Wajah emakku yang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cintaku milik pengemis cinta

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : east chynta Eleh! Ada aku kisah. Ingat aku ni hadap sangat dengan laki kau tu. Sudah la hidung tak mancung. Pipi pula penuh jerawat batu. Setakat laki kau tu, aku tak hairan langsung. Ingat aku ni tak laku sangat ke? Sampai laki kau, aku hadap... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Nisrina & Ran-Cerita Belum Berakhir

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Osie “LARI LARI! Warden datang!” pintu masuk dorm di tolak kuat. “Dia kat mana sekarang?” semua buat muka kalut. “Tingkat bawah!” “Siapa? Cikgu Khairil?” “Bukan!”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Beauty and The Beast

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : Anjell Homosapien Semua berlaku sepantas kilat. Sampai-sampai aku tak sempat nak ingat apa yang telah berlaku padaku. Okey.. cuba recall balik. Bertenang Ifti.. Bertenang. Aku tarik nafas dan lepas. Cuba buang segala rasa takut sebentar tadi. Masa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aura Si Gadis Lychee

29 November 2011  
Kategori: Cerpen

Oleh : sme_zea “Nas, malam ni jadi tak dinner dekat Golf Club tu? Please say yes kawan. Family aku semua ghaib malam ni. Attend majlis makan malam company lain. Aku ada satu voucher lagi lebih ni”. Rayu Amir. Nasrul berfikir sejenak dengan... [Teruskan bacaan]