Cerpen : Kasih Yang Kembali

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

24,663 bacaan 22 Ulasan

Oleh : EMY ENZ Aku duduk termangu dihujung katil. Sesekali menjeling kearah jam dinding yang sudah menunjukkan pukul dua belas tengah malam. Kemanakah suamiku. Sejak mula matahari terbenam tadi hatiku sudah mula dihambat resah. Kegelisahan itu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Demi Cinta

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

17,808 bacaan 22 Ulasan

Oleh : Alisya Syafina “Saya cintakan awak dan saya nak awak jadi yang halal bagi saya..”ucap lelaki itu bersungguh-sungguh bagi meyakinkan si gadis. Sesiapa sahaja yang mendengar pengakuan sebegitu dari seorang jejaka yang kita cintai,pasti akan terharu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Rindu Ibu

27 December 2013  
Kategori: Novel

3,628 bacaan 3 Ulasan

Oleh : Mirza Tuk..tuk..tuk… bunyi ketukan pintu mematikan lamunan mak Timah. “Assalamualaikum, ” suara lembut Wana. “Waalaikumsalam,” sahut Mak Timah. “Apa khabar Mak Timah,” tanya Wana. “Alhamdulillah, baik,”jawab Mak Timah.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Rahsia di Hati Ini

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

16,988 bacaan 16 Ulasan

Oleh : Nia Aku hanya seorang wanita biasa yang mempunyai hati dan perasaan. Bagiku cinta hanya satu permainan. Dikala kita dilamun cinta, kita akan rasa dihargai, dikala kita putus cinta, kita akan rasa kecewa. Memang benar kata orang, kadang kala cinta... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Terpalit Khilaf

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

10,974 bacaan 17 Ulasan

Oleh : Syifa Raihan MENTARI memancar garang di atas kepala. Tiupan angin langsung tidak dapat ditebak arahnya. Kalish Saifullah mendongak memandang langit biru dilitupi awan nipis. Subhanallah… bibir menutur perlahan tanpa lontaran bunyi. Peluh yang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Smanis Gula-gula Kapas

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

11,723 bacaan 21 Ulasan

Oleh : ian asynata “Alisya!! Oi Alisya!! Bangun dah pukul berapa ni? Ya Allah….budak ni… kamu tak nak pergi sekolah ke? Bangun!!” jerit Puan Rosnah mengejutkan anak perempuannya yang masih tidur diatas katil. Mengucap panjang dia melihat anaknya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Misi Mama

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

21,085 bacaan 33 Ulasan

Oleh : Nurrizzwana Cik Zull Nama : Adi Ruslan Bin Ahmad Shariff Umur : 25 tahun No telefon : 012-3456789 Pekerjaan : Jurutera Minyak Petrol Kereta Tarikh lahir : 26 Februari 1988 Asal : Kampung Baru, Kuala Lumpur Makanan kegemaran : Nasi, sambal belacan,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : LOVE

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

18,457 bacaan 24 Ulasan

Oleh : BUNGAMAYA “Jangan cakap dengan saya macam saya ni buta. Saya bodoh, tapi saya tak buta, Ilham. Aku tersenyum sinis. Ku tahan air mataku daripada mengalir. Sessungguhnya dia langsung tidak layak untuk ditangisi apatah lagi untuk dihargai kerana... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hujan Emas

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

6,825 bacaan 4 Ulasan

Oleh : Sata Saalimun HUJAN emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri.Kerajaan yang menyekolahkan kau, MARA yang memberi biasiswa hingga kau berjaya mendapat ijazah di Universiti Harvard. Mengapa pilih Amerika?,”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Izinkan Aku Bahagia

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

13,351 bacaan 18 Ulasan

Oleh : IzaRa Aku pandang wajah Dea yang mencuka itu. Dengan bibir terjuih. Apa lagi kalau bukan merajuk. Perlahan-lahan aku aku gosok kepala Dea. Biar serabai rambutnya yang diikat ekor kuda. “Apa ni kakak . Tak sukalah main-main rambut macam... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sentuhan Rindu

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

11,439 bacaan 19 Ulasan

Oleh : WAN NAZA Terbayang dipemikiranku tentang kehidupan. Kehidupan dimasa hadapan yang belum tahubayangannya. Keindahan yang bakal terbina atau musnahnya sebuah harapan. Siapakah bakal pemilik tulung rusukku ini. Lalu aku tersenyum sendiri memikirkan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dia Suamiku

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

26,020 bacaan 24 Ulasan

Oleh : aqieyla hadayah Aku kini mengerti mana mungkin seorang anak yatim sepertiku menerima layanan sebaik orang yang mempunyai ibu bapa. Sekarang umurku telah menginjak ke usia 21 tahun Dengan berkat usaha dan pertolongan dari insan yang bergelar ibu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Musim Luruh

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

8,367 bacaan 9 Ulasan

Oleh : Uji Norizqi Erin Nabila menggengam jari jemarinya. Menggosok-gosok agar mendapat haba dari geseran kedua-dua tangannya. Badannya menggigil kesejukan disapa bayu di bumi Sakura. Ini kali kedua dia menjejakkan kaki ke negara matahari terbit itu.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Daun Bertulis Kata Cinta

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

10,418 bacaan 16 Ulasan

Oleh : ZUNEY ERNESA Aku Anzyalna Salsabila Amsyar Shah. Umur tahun ni dah nak cecah 28 tahun. Hesy! Dah tahap kritikal ni belum kahwin. Itulah ayat yang selalu kebaboom meletup keluar dari mulut Mak aku. Tapi aku saja buat muka takde perasaan. Entahlah,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kosong

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

8,206 bacaan 11 Ulasan

Oleh : LunaBulan Aku kembali rawan. Cuba mengingati kenangan cinta lalu. Bagaimana ia bermula? Bagaikan mimpi, langsung tidak terduga dan tidak pernah aku angan agar menjadi nyata. Berlangsung terlalu indah dan tiada mana salahnya tika rasa cemburu,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Assalammualaikum Cinta

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

14,154 bacaan 6 Ulasan

Oleh : AraTia HaNee Potttttttttttttt!! Gadis yang sudah berada di tengah jalan raya itu sekadar kaku apabila melihat sebuah kenderaan dihadapannya. Fikirannya kosong. Kakinya seakan sudah tergam di jalan raya tersebut. Nafasnya tiba-tiba semput,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bingkaian Kasih

27 December 2013  
Kategori: Cerpen

7,267 bacaan 9 Ulasan

Oleh : sara aryani “along, nanti kalau ummi dah tak ada along jaga adik ya.” Ummi menggosok kepala along dengan penuh kasih sayang. Wajah ummi sayu, memandang anak lelaki sulungnya yang berusia belasan tahun. Along memandang ummi dengan kerutan di... [Teruskan bacaan]

Novel : Cerita Selepas Hujan 46

26 December 2013  
Kategori: Novel

4,293 bacaan Jom bagi ulasan

Oleh : Ismail Hashim Bab 46 Mulut Pak Cik Sabri memang tidak lekang dari menyebut peritiwa yang menimpa Sudin,anaknya itu. “ Kejadian yang menimpa Sudin memang memalukan kita,” ujar Pak Cik Sabri sambil mencapai kotak rokok di dalam saku bajunya. ... [Teruskan bacaan]

Novel : Potret Cinta Kita 35

26 December 2013  
Kategori: Novel

4,233 bacaan 5 Ulasan

Oleh : ShaZee LUKISAN KE- 35 Azrul mulai resah. Setelah mendapat panggilan daripada pihak hospital, dia dengan segera memecut kereta Volkswagen Tiguan Sportnya. Panggilan telefon daripada abangnya tadi tidak berakhir dengan baik. Terdapat bunyi dentuman... [Teruskan bacaan]

Novel : Susahnya Nak Dapat Kemaafan Isteriku 22

26 December 2013  
Kategori: Novel

8,286 bacaan 2 Ulasan

Oleh : sulis Bab 22 Mereka berempat duduk di meja study di salah satu sudut di ruangan study group. Balkish, Yani, Aiza dan Fakrul sudah berjam-jam duduk di situ. Mereka sedang melakukan diskusi tentang subsajak BEL 201 kerana pensyarah mereka telah... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 2251234...1020...Akhir »