Novel : Tiga Kata 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Puan Dyla Debaran di dadanya semakin kuat. Saat pertama kali kakinya melangkah masuk ke syarikat itu berbagai perkara yang di fikirkan. Dia bukan pandai pun masa sekolah. Result SPM dia pun sekadar menyenangkan hati ibu bapanya saja. Dia memang... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku Perlu Kamu 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : are qie Bab 1(prolog) HANIS termenung di tepi pantai keseorangan tanpa mengambil peduli sesiapa pun disekelilingnya. Beliau keseorangan leka melayan perasaan di Pantai Teluk Ketapang. Ya, di pantai inilah Hanis mencari ketenangan. Dari kecil... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta 136 Jam 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : cahaya azmiena bab 1 Ya allah ya tuhan ku!rasa macam nak putus urat kentut aku bila tengok abang adif kat depan mata aku.first at all,memang dah berkurun lama aku tak jumpa abang adif yang sangat aku ‘sayang’ni.lepas tu sesedap perencah kari... [Teruskan bacaan]

Novel : Andai Kau Jodohku 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : TEHA AZIZ BAB 1 “Nur Alisha Husna Binti Abdul Malik”. Aku bingkas bangun saat namanya di panggil. “Awak ikut saya” Aku masih terpingga-pingga. “Encik nama penyelia saya Kishok. Encik ni siapa?” tanyaku kepada lelaki india... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Yang Terakhir! 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Hawa Humairah BAB 1 TENGAH hari yang sangat panas! Huh! Alisyah mengesat peluh di dahinya. Terasa seperti ingin merendamkan badannya dalam sebaldi ketul ais saja. ‘Mesti sejuk gila. Fuhh heaven!’ Alisyah memejamkan matanya sambil membayangkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Jiranku, Suami Aku?! 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : hana akmal BAB 1 Aku berlari sepantas kilat. Eh, tak tak tak! Aku berlari jauh…. lebih pantas daripada kilat! ‘Ni semua salah Zaura lah. Suruh aku tolong siapkan assigment dia lagi. First date lah kononnya. Tup tup aku yang kena siapkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Suratan Ini 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Dhila Razali Bab 1 2013 Semua orang anggap cinta ini sesuatu yang indah. Ada yang anggap cinta bagaikan gula-gula kapas. Manis tetapi berbahaya, senang kena penyakit kencing manis. Ada yang kata cinta tu macam kopi, pahit tetapi ada manfaatnya. Boleh... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia Yang Bernama Maryam 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : LAILA HANANI Tali iman yang paling kuat adalah cinta kerana Allah dan benci kerana Allah HR. At Tirmidzi PROLOG Maryam. Namanya nan indah diperelokkan lagi dengan kecantikan rupa parasnya. Dia lahir kerana nazar sepasang suami isteri yang begitu... [Teruskan bacaan]

Novel : Siapa Cintaku ? 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Miss Ila Keheningan malam yang sunyi sepi , hanya kedengaran suara-suara nyaring cekerik dan riang-riang melagukan kemerduan alunan malam . Di tengah kepekatan malam , hanya seorang sahaja yang tidak boleh melelapkan diri . Anisah Maisarah .... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Yang Ku Kasih 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : len_emir PROLOG “ Sampai hati dia, kenapa dia buat aku macam ni, argh..” Zuyyin mengelap air mata yang semakin berjujuran. Andai saat ini dia menghilangkan diri, adakah dia akan gembira?Oh tidak, dia bukannya hairan jika aku pergi sekalipun.... [Teruskan bacaan]

Novel : Yes, Isteriku Pregnant! 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : rashacinta Bab 1 Petang yang cukup damai. Angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa menampar lembut sekaligus menyejukkan kulit. Langit mula kelihatan cerah. Di kaki langit , matahari masih membiaskan cahayanya tetapi tidak seterik tengahari tadi. Walaupun... [Teruskan bacaan]

Novel : My Adriana 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : lazygirl Episode 1 Tit…tit..tit..tit…bunyi alarm jam locengnya berbunyi untuk kesekian kalinya,dengan mata yang masih tertutup dia meraba-raba penjuru katilnya mencapai jam loceng itu lalu dibalingnya ke dinding..berderai jatuh.ama... [Teruskan bacaan]

Novel : Tautan Cinta 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : shar hasya Bab 1 Sudah empat bulan dia berada di bumi Jordan untuk belajar bahasa arab bagi mengisi masa kosong lagi panjang bagi lepasan SPM seperti dia.Keputusan untuk belajar bahasa arab pun dibuat last minute.Ikutkan hatinya memang dia bercadang... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Yang Terakhir! 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh :hawa airisya   BAB 1 – Hawa Humairah TENGAH hari yang sangat panas! Huh! Alisyah mengesat peluh di dahinya. Terasa seperti ingin merendamkan badannya dalam sebaldi ketul ais saja. ‘Mesti sejuk gila. Fuhh heaven!’ Alisyah memejamkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Isteriku, Ustazah Pilihan? 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Dreamiera BAB1 “What?tak nak mama…Irfan tak nak! Tak nak!”rayu Irfan kepada mamanya, Puan Sri Zahra. “No..mama still nak kamu kahwin dengan ustazah Syafa.tak kira apa keadaan sekalipun you must and wajib to marry her..full... [Teruskan bacaan]

Novel : Memori Cinta Kita 1

21 April 2014  
Kategori: Novel

Oleh : joanna joe BAB 1 Jam menunjukkan pukul 6 pagi. Jojo yang masih mamai bangun dari baringnya. Tangan kirinya mengosok – gosok mata yang rasa macam ada bulldozer tergantung di kelopak matanya manakala tangan kanan pula ke mulut yang menguap. Kaki... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Di Sisinya Ada Syurga Dan Neraka

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

Oleh: Charming Darlinna Tepat jam 6 petang, kereta Myvi berwarna ungu milik Syazira menjalar masuk ke halaman rumah Mak Kiah. Baru saja dia membuka pintu, ibunya mendekatinya bersama senyuman manis. Sebaik saja menyalami ibu kesayangannya, dia membuang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jodoh Itu Pantas!

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

Oleh: petalacintasuria ‘”Lambat balik,icha!” “Aaahh!!”jerit mulut kecil Alisa terkejut disapa ayahnya,En.Khairul. -Ya Allah ayah ni.Nasib baik tidak gugur jantung aku.Kalau tidak,ada juga kenduri arwah esok ni.Buat penat jalan terjengket-jengket... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Bertamu Satu Jam

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

Oleh: NorShiemah CINTA BERTAMU SATU JAM Eisya mencapai mug dari tangan Ikhsan. Tanpa sebarang kata Ikhsan meninggalkan Eisya dengan keadaan terpinga-pinga. Tidak pernah Ikhsan masuk ke dalam pantry ni. Hari ni entah apa angin dia boleh pulak datang ke... [Teruskan bacaan]

Cerpen : My Crush My Husband

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

Oleh: Syaf Asriqa “ Apa?! Pindah? Kenapa tiba-tiba je ni ibu? Ayah? Tak sampai dua tahun pun lagi kan Hara sekolah dekat sekolah perempuan tu? Hara tak nak la pindah dekat sekolah campur ni. Lagi-lagi sekolah apa nama? Ibu ngan ayah tak tahu ke pasal... [Teruskan bacaan]