Cerpen : Sayang Awak! Rindu Awak!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Zulis Sofea SAYANG AWAK! RINDU AWAK! Dia duduk termangu di ruang tamu. Berkali-kali namanya dipanggil namun tak disahut. Pandangan matanya tertancap ke arah skrin televisyen dihadapannya seolah-olah terpukau oleh cerita yang sedang ditayangkan.... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Mimpi Terindah

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Mira Mairiza “Wei,ajarlah aku.Ingatkan nak tolong tadi” Azam mencebik bibirnya sambil memandang ke arahku. “Ish Kau ni,mana ada.Macam nilah,kau ambil je lukisan tu then copy.Kalau susah sangat print screen je.” “Aku... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Babak Memikat

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Najaa Najuwa ‘’Edina! Kau sahabat aku kan?’’ Anggun menekankan perkatan ‘sahabat’ didalam ayatnya tadi. Sengaja mahu memberi hint kepada Edina bahawa dia mahukan sesuatu daripada sahabatnya itu. Nak orang tolong kan? Mestilah berbaik-baik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Blind Date Cik B.K

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Nial Hash Timeline Facebook kejap-kejap di scroll up, kejap-kejap di scroll down. Siot bosan! Sudahlah hari ni hari Sabtu. Itulah kerja Opie bila tak ada kerja. Dia membaca status seorang kenalannya di Facebook, pantas di tekan dan di bacanya. Gambarpun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Extraordinary lover

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Mizz D.L “Hello..beres bos..kerja yang bos suruh kami buat telah kami selesaikan..cuma kami nak jumpa bos kat tempat biasa tau sebelum kami beredar dari sini”kedengaran suara garau dihujung talian.Ryqal tersenyum mendengar apa yang dikatakan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Wife To 007

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Iliya Venice, Itali. Ziyad kemaskan beg yang terisi dengan pistol lalu digalasnya. Ankle holster dipasang dengan ketat dan kuat. Glock 26 dia selitkan di situ. Jeans yang terlipat diturunkan. Nafas ditarik perlahan lalu dihembuskan. This is not your... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Oh My Shoes!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aziyana Pinku Rashelme menyarungkan kasut yang setinggi tiga inci ke kakinya. Selepas itu, dia membetulkan tudungnya yang sedikit senget. Inilah harinya! Hari yang ditunggu-tunggu sejak azali lagi. Belum sempat dia menapak keluar, teman serumahnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Separuh Jiwaku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Ira Hadeera Bard, sayang kau ketat-ketat! “Cayalah, Bard. Genius. Imaginasi melampau kau memang berguna sungguh bila kita masuk competition!” sindirku sebelum mengetuk kepala Bard yang sudah ketawa bangga macam burung unta. Spray painted mural... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Dia Di hatiku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Maisha Raffan “HANANI!” tersentak aku bila namaku dilaung sedemikian rupa. ‘Haih! Ni mesti budak sekoq tu yang panggil aku ni! Memang aku sabar je dengan mamat ni.’ Desisku di dalam hati. Tanpa menoleh pun, aku sudah boleh meneka siapakah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Suamiku Pilotku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:nur husna Hari ini, aku akan pulang ke malaysia untuk cuti semester..first, let me introduce myself as Aida Masturah.. Umur aku 20 tahun dan pelajar medical di salah sebuah universiti di London. Aku dulu sebenarnya nak jadi juruterbang tapi entah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ustazku Romantik!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aqilah Azman “Erish, papa tunggu Erish dekat bawah. We need to talk.” Terpisat pisat gadis itu apabila dikejutkan dengan deringan Samsung galaxy note3 nya. Dia mendengus kegeraman. Erish membaca sekilas whatsapp yang dikirim oleh papanya, haish... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sayap Ketiga Daripada Kertas

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aku Anne “Dia cedera parah. Aku tak menaruh harapan yang tinggi padanya. Dia mungkin bernafas, tetapi dia tak hidup.” Keduanya memandang Usher yang lena di atas katil wad. Lelaki itu menderam sekali-sekala, barangkali menahan sakit yang tersisa... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Cinta Istikharahku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Norhafizah Ibrahim Setelah tamat kelas kuliah yang dihadirinya, Rania segera mendapatkan sahabat baiknya, Shaza. Shaza yang dari tadi memerhatikan Rania memberikan senyuman yang penuh bermakna dan segera mendapatkan Rania. Hati Rania berdegup kencang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Akhir Akan Indah

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Ainfatin TANAH kubur yang masih merah ditenung Edina Ausha dengan air mata yang masih laju menuruni pipinya yang mulus. Sudah lama dia memakukan diri di tanah perkuburan ini. Saudara-mara yang lain sudah lama meninggalkan tanah yang masih merah... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Rawan Seorang Amber

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Fariza Omar Penerangan Cikgu Amran di depan tidak kuendah. Nota yang ditulis di papan putih pun aku tak salin. Masa terasa lambat berlalu. Jari mula memintal hujung rambut. Pensel yang berada dalam genggaman tangan kiri diketuk berulang... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Terima Kasih ‘Junior’ku…

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Hiera Nisa “Ezya, maafkan akak.” Hatinya sayu memandang kubur di hadapannya. Nisa bangkit lalu menuju ke arah keretanya. Dia menarik nafas dalam-dalam. Teringat kenangan 2 tahun yang lalu. 2 tahun lalu… Nisa masuk ke dalam biliknya.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Syabil Arissa

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:IRSYA ASHANDA Aishah Humaira masih setia di situ. Menanti kehadiran Abang Darwis yang masih belum kelihatan batang hidungnya. “Ya Allah.. Manalah perginya Abang Darwis ini. Sudah lewat malam tetapi masih tidak pulang! Engkau lindungilah dia, Ya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kehadiranmu Adalah Sebuah Anugerah

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:ziana Hembusan bayu malam dari ruang jendela Alza milik suamiku, menerpa aku daripada buayan sang mimpi.Dengan malasnya aku bangun dari lena,kelihatan di dalam samar-samarnya lampu kereta ada senyuman yang terukir dibibir suamiku. ‘Baaamm’kendengaran... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Happy Ending?

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:cyphr Finally! Setelah dua jam berlatih Taekwondo, tamat juga latihan. Keluar dari dewan tempat ahli kelab Taekwondo berlatih, masing-masing duduk di bangku berdekatan. “Weh, dalam surat tu kau tulis apa je?” Tanya aku. Botol air mineral dibuka... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Suamiku Ex-Captain

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:fazurina aleeya “Hai,boleh berkenalan?”sapa Daniel kepada seorang pelajar perempuan yang baru masuk di kelasnya.Diangkat sedikit mukanya lalu menyambung semula menyiapkan kerja sekolah yang baru sahaja di berikan oleh gurunya.Bukannya... [Teruskan bacaan]