Novel : K.E.A 28

January 2 2012  
Kategori: Novel

4,603 bacaan 37 Ulasan

Oleh : Arasharrina K.E.A 28 “Aduhh…” Haikal tersedar dari tidur bila kepalanya terasa sakit secara tiba-tiba. Dipalingkan wajahnya mengadap Kea yang sedang nyenyak tidur. Kedua-dua belah tangannya memegang kepala yang semakin berdenyut-denyut. Dengan perlahan dia gagahkan diri untuk bangun menuju ke bilik air, dia tak mahu menggangu tidur isterinya. Menggeletar seluruh badannya menahan... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 27

December 21 2011  
Kategori: Novel

4,307 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Ni kamera dan gambarnya.” Zarif capai kamera dan membelek-belek gambar yang terdapat di dalamnya. Agak lama sebelum dia tersenyum puas. “Erm, upah saya?” Dia keluarkan note kertas RM50 dari dompet dan diberikan kepada budak yang membantunya. “Nah…, Thank you ya.” Ucapnya. Budak lelaki itu sengih. Senang betul, tangkap gambar sekeping boleh... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 25, 26

November 27 2011  
Kategori: Novel

4,646 bacaan 12 Ulasan

Oleh : Arasharrina K.E.A 25 Zarif merebahkan tubuhnya di atas katil. Pandangannya terarah ke siling. Dia tenung lama. Kosong! Siapa gadis itu? Siapa gadis yang ditemuinya di hospital sebentar tadi?? Rupanya hampir serupa dengan dia, dengan si gadis yang mencuri hatinya. Cuma….., cara mereka berbeza. Atilia yang dikenali seorang gadis yang lemah lembut dan bersopan santun. Ditambah pula dengan tudung... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 24

November 15 2011  
Kategori: Novel

4,952 bacaan 21 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Abang nanti Kea jumpa Abang dekat hospital ya, Kea kena pergi dulu. Nak selesaikan hal report.” Ujar Kea. Haikal yang sedari tadi asyik membaca surat khabar terus saja menoleh kearahnya. “Ermm… lama ke Sayang kat situ? Abang pun ingat nak singgah office dululah…” Balasnya. Alang-alang tinggal sorang, baik disudahkan juga kerja yang masih terbengkalai. “Eh,... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 22, 23

November 5 2011  
Kategori: Novel

5,246 bacaan 13 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Amboi pengantin baru bangkit… Seronok tidur ya?” Nek Cu menyapa. Tersengih-sengih Haikal dan Kea berjalan menuju ke arah dapur. Sempat juga dijeling pada Ibu yang hanya tersenyum pada mereka. “Kea ni Nek Cu, taknak bangun…” “Eh, apa pula Kea!” perut Haikal disikunya. Haikal ketawa. “Yelah, Kea kan yang……… “Hai apa lagilah... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 21

October 23 2011  
Kategori: Novel

5,006 bacaan 11 Ulasan

Oleh : Arasharrina “I dah tak sanggup nak hidup lama dengan you lagi, Let me go!!” “You hilang akal ke? Don’t talk nonsense!” Tengking Dato’ Ashraf seakan orang yang hilang sabar. Muka isterinya direnung tajam. “For your info, I’m not! I memang dah tak tahan dengan You, pergi kerja pagi-pagi subuh then balik dah lewat malam… Keluar berfoya-foya dengan betina lain!... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 20

October 14 2011  
Kategori: Novel

5,233 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Haikal, boleh batalkan air sembahyang pengantin kamu sekarang…” Kata Ibu sejurus selepas Haikal selesai menyempurnakan sujud syukurnya. Haikal senyum mengganguk. Dengan perlahan dia bangun dan melangkah menghampiri Kea dengan penuh tertib. Kea disana menunggu dengan debaran yang memuncak. Hatinya berdegup pantas menanti lelaki yang sangat dikasihinya tu tiba. “Sayang….”... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 19

October 7 2011  
Kategori: Novel

5,919 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Selamat pagi Sayang…” Bisik Kea di cuping pendengaran Haikal. ‘Haikal masih lagi nyenyak tidur…’ Desisnya dengan senyuman terukir dibibir. Wajah Haikal diteliti setiap inci. Haikal tampak berseri-seri dari hari-hari sebelumnya. Darah merah sudah mula berani melalui salurannya. Bibir Haikal yang sebelum ini kering juga sudah kelihatan lembabnya. Kea tersenyum... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 18

September 30 2011  
Kategori: Novel

3,959 bacaan 26 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Patient perlu sedar dalam tempoh 48 jam, atau dia akan terus bergantung pada alat bantuan pernafasan tu…….” Kata-kata Doktor Yusoff masih lagi terngiang-ngiang di cuping pendengarannya. Dari luar cermin kaca itu dia memandang Haikal yang masih lagi bertarung dengan nyawanya. “Haikal koma!” itu yang diberitahukan Doktor Yusoff padanya. Sejak semalam ‘Ventilator’... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 17

September 23 2011  
Kategori: Novel

3,563 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Mar… Aku takutlar…” “Hish kau ni! Kalau kau takut aku lagilah double triple takut! Family kau je pun, paling teruk pun dorang akan halau kau dari rumah jer… tapi itu paling teruklah kann… Alah~ jangan risaulah, aku yakin family kau takdelah nak buat sampai macam tu… ish! Dahlah, masuk jelah.” Tingkah Maria. ‘Hamboi si Maria ni, kalau bercakap... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 16

September 16 2011  
Kategori: Novel

3,183 bacaan 18 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Kea, you did a good job! I’m impressed.” Kembang kempis hidung Kea bila mendengar kata-kata pujian yang diberikan oleh Doktor referral-nya. Pembedahan Biopsi ke atas Haikal yang dilakukan selama hampir dua jam itu telah berjaya diselesaikan. Kini hanya tinggal untuk menunggu keputusan dari lab. Harap-harap tidak ada apa-apa yang serius. Doanya. “Atas tunjuk ajar... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 14, 15

September 11 2011  
Kategori: Novel

3,414 bacaan 19 Ulasan

Oleh : Arasharrina K.E.A 14 ‘Haikal is belong to someone else…’ Hatinya merintih pilu. Entah kenapa hatinya berasa sangat sakit bila diperlakukan begitu. Dia rasa ditipu hidup-hidup. Dia tak pernah tahu yang Haikal sudah pun mempunyai kekasih hati. Dia tak pernah ingin bercerita…Tak pernah, dan tak langsung! Hmm… Kenapa dia tipu aku? Kenapa dia biarkan aku melayan perasaan aku sendiri? Kenapa??... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 13

August 26 2011  
Kategori: Novel

3,854 bacaan 13 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Haa… Ni dia! Penat aku cari kau kunci, sampai kena rompak! Haishh..” puas mencari akhirnya kunci kereta yang hilang dijumpai di atas sofa bilik ofisnya. Mungkin tercicir sewaktu dia kelam kabut nak keluar dari situ. Diambilnya kunci tersebut dan bergegas keluar dari bilik tu. Banyak tempat yang sedang menunggu kunjungannya saat ni… “Eh, Doktor Kea!”... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 12

August 19 2011  
Kategori: Novel

3,571 bacaan 15 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Haikal….” Lemah anggota badan Kea bila melihatkan Haikal yang terbaring lesu di atas katil. Mukanya nampak pucat. Tak terasa ada setitik darah pun yang berani melalui wajahnya ketika ini. Kea terpandang juga dahi Haikal yang berkerut, Mungkin dia menahan sakit yang amat sangat. Ubun-ubun lelaki itu disentuhnya perlahan dan diusap lembut rambut yang jatuh mengenai dahinya. Sudah... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 11

August 11 2011  
Kategori: Novel

3,159 bacaan 18 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Kea Alyissa…..” Sebuah senyuman terukir bahagia di wajah si jejaka tatkala nama itu meniti di bibirnya. Teringat kembali segala memori indah sewaktu bersama dengannya. Seorang gadis lincah yang manja, gadis degil yang penyayang, gadis nakal yang pasang surut emosinya, dan yang lebih mengikat hatinya, dia gadis manis dengan pandangan yang berkaca… Hmm..Rindunya pada... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 10

August 5 2011  
Kategori: Novel

3,651 bacaan 8 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Sedapnya bauuuu…” Kea yang entah dari mana datangnya tiba-tiba muncul menyelinap ke ruang dapur. Bau nasi lemak kukus buatan neneknya itu betul-betul menyengat hidungnya. Ditariknya kerusi dan terus tercongok di depan meja. Tudung salji diangkatnya dengan gembira. Wowww!!~ teruja sekali dia melihat semuanya telah terhidang di depan mata. Dah macam orang tak makan setahun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aiseyman, Driver jer??

July 31 2011  
Kategori: Cerpen

29,705 bacaan 143 Ulasan

Oleh : Arasharrina JAWATAN : PEMANDU PERIBADI DIKEHENDAKI (Full time / Part time) JANTINA : LELAKI / PEREMPUAN UMUR : 25 TAHUN KE ATAS ……………………………………………………………………………………………………………………………………… “Aiseyman, Driver jer?? Oklah daripada takde. Esok boleh try……” helaian surat khabar berita harian... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 9

July 28 2011  
Kategori: Novel

2,848 bacaan 8 Ulasan

Oleh : Arasharrina “Terima kasih sebab hantar I balik, Encik Haikal jangan lupa makan ubat.” Ujar Kea seraya membuka pintu kereta. Kejadian tadi masih berbekas dihatinya. “Err..eh~, Kea.” “Ada apa lagi Encik Haikal?” “You marahkan I lagi ke?” Kea memandang Haikal dengan pandangan yang redup. “Don’t worries. Siapalah I nak marahkan you. Dah lewat... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 8

July 20 2011  
Kategori: Novel

3,280 bacaan 9 Ulasan

Oleh : Arasharrina Kea dengan cepat membuka pintu dan meloloskan dirinya masuk kedalam kereta BMW milik Haikal. Tidak dihiraukan apa pandangan Haikal kepadanya waktu ini. Keselamatan Haikal lebih penting. “Hey, what are you doing here?” Soalnya pada Kea. Kea masih lagi tercungap-cungap mengumpul nafas yang hilang dek kerana kelajuan lariannya mengejar Haikal sebentar tadi. Nafasnya masih... [Teruskan bacaan]

Novel : K.E.A 7

July 13 2011  
Kategori: Novel

3,180 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Arasharrina ” Dah?? Sekejapnya…” “Habis tu you nak berapa lama? Ambil darah sekejap je, nak cari blood vessel je yang lama. You dah okay ke? Pucat je muka tu.” Soal Kea saja nak mengusik Haikal. Diperhatikan Haikal dengan anak matanya. Haikal tampak gelisah. Berdirinya serba tidak kena. “You kenapa?” Soal Kea bila tersedar keadaan Haikal yang tidak seimbang. “Pening…... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 212