Cerpen : I’m Engaged 2

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

7,829 bacaan 6 Ulasan

Oleh: Ranis Cincit 4 bulan yang lalu… Ismi tersenyum melihat gadis yang sedang duduk dihadapannya, wajah kacukan Melayu dan Cina itu sungguh cantik di pandangan mata Ismi. Tetapi melihat gaya pemakaiannya si cantik manis dihadapannya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Bestfriend

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

6,522 bacaan 4 Ulasan

Oleh: azad adam Amira segera mengeluarkan buku catatan kecil dari poket apron kecilnya. ‘’Erm sorry saya first time datang sini, boleh cik suggestkan menu yang terbaik?,’’ pinta pelanggan tersebut. Amira segera menyelakkan helaian buku menu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Miss Gangster VS Mr Angkuh

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

7,570 bacaan 4 Ulasan

Oleh: Ziema Iema BREK skuter di tekan pantas. Hampir sahaja skuter kesayangannya mencium kepala kereta Toyota Celica yang tiba-tiba sahaja membelok ke kanan. Akibatnya dia terjatuh menyembah jalan tar. Dania mendengus geram. Pantas dia mengetuk cermin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Aku Mencintainya

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

4,835 bacaan 6 Ulasan

Oleh: YUSRI YUSOFF Suasana hiruk-pikuk di pasaraya itu cukup melemaskan Aina Balqish. Bagaikan sudah menjadi suatu kelaziman pasaraya itu sarat dengan pengunjung terutama pada hujung minggu. Ingin saja dia keluar dengan cepat dari pasaraya itu. Saat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cik Matang Punya Cinta

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

4,264 bacaan 4 Ulasan

Oleh: RIA NATSUMI Cerpen : Cik Matang punya cinta Aku sangat tertekan. Tiap-tiap bulan ada sahaja kad jemputan kahwin daripada kawan-kawan. Persoalan yang timbul. Bila aku nak kahwin? Umur dah nak masuk 30 tahun bukannya 20 tahun lagi. Tapi masalahnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Diagnosis Cinta Bisu

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

3,165 bacaan 3 Ulasan

Oleh: Myra Emily TAJUK ; DIAGNOSIS CINTA BISU Gamat dan hebat. Itu gambaran yang tepat dapat diberikan untuk suasana malam persembahan yang diberi nama tradisi, Ice-Breaking Fun Night. Sememangnya sudah menjadi tradisi turun temurun di kolej perubatan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Shirah

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

3,215 bacaan 3 Ulasan

Oleh: Ain Hawani   CINTA SHIRAH “Ibu…Shirah tak nak…ibu tolaklah…please ibu..” pinta aku. Aku lihat muka ibu. Ibu semacam kesal dengan keputusanku. Ibu bangkit daripada kerusinya dan terus ke dapur. Tiada kata walaupun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Senyum

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

3,514 bacaan 3 Ulasan

Oleh: Nana Aku hanya mampu tersenyum melihat si dia bersanding di atas pelamin itu. Pelamin yang sepatutnya ada aku disebelahnya.Mata kami bertaut buat seketika. Aku sekadar tersenyum tipis walaupun anak matanya cepat-cepat melirik ke arah lain.Majlis... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kasih Fazura

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

2,561 bacaan 1 Ulasan

Oleh: Juemelda Hermand KASIH FAZURA PETANG Sabtu membuatkan ramai pengunjung terutamanya ahli keluarga datang memenuhi kawasan pantai Batu Hitam, Kuantan. Ada yang berkelah, sekadar melepak dan juga berenang di tepi pantai. Fazura menarik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Ingin Pulang

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

2,453 bacaan 2 Ulasan

Oleh: zel zahika Shauqi dan Radin masuk menemui ketua mereka, Ghein Volkov. Ghein sedang menikmati cerut terbaik dari Cuba, dengan pembalut cerut coklat kekuningan jenis Claro. Santapan pencuci mulut orang-orang elit. Radin terdahulu berdehem , bagi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Berikanlah Aku Kebahagiaan

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

15,962 bacaan 16 Ulasan

Oleh: NUR BERIKANLAH AKU KEBAHAGIAN. “Semua orang berhak untuk bahagia namun tak semua milikinya”. “ Along, keluarga Mak Bibah ada dating merisik kamu 2 hari lepas.Untuk anak dia yang bongsu Adam.Along kenal kan Adam tu?? Kawan Along masa zaman... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Soulmate

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

17,711 bacaan 25 Ulasan

Oleh: mia kaftiya SOULMATE Pada petang yang redup dan berangin itu, Lily duduk seorang diri di atas rumput bawah pokok besar yang daunnya beralun-alun disapa angin. Di tangan Lily terdapat sekeping kad yang kulit luarnya dilukis ilustrasi kek dan lilin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Biarkan Cinta Berkata Tidak

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

9,018 bacaan 16 Ulasan

Oleh: Danial Afif Bagi aku katakan tak nak pada rokok, itu adalah kempen kerajaan untuk masyarakat yang suka menghisap rokok. Tapi tolong lah untuk bab cinta, biarkan cinta berkata tidak. So wanita-wanita di luar sana mahal kan diri kau orang dulu baru... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Istikharah Cinta Maisarah

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

8,573 bacaan 5 Ulasan

Oleh: Ayatul Cinta (DOA As-Syahid Sayyid Qutb) Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bintang Hatiku

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

10,020 bacaan 14 Ulasan

Oleh: ALISYA SYAFINA BINTANG HATIKU “Saya sudi..” Dengan selamba lamaran lelaki yang baru sahaja dikenali sebulan yang lepas diterima tanpa ragu. Siapa cakap dia sudi sebenarnya? Mungkin mulut kata sudi tetapi hati? Ah,dia serabut sendiri! Dia tahu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku, Dia, Dan Mereka

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

6,518 bacaan 7 Ulasan

Oleh: BERUKA MAKINO Read More →

Cerpen : Solitari Emily

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

7,120 bacaan 11 Ulasan

Oleh: Nami Read More →

Cerpen : Empat Kaki Sepuluh Inci

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

9,390 bacaan 13 Ulasan

Oleh: Ezzessaybee Read More →

Cerpen : Aku Cinta Muhammad S.A.W

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

4,096 bacaan 19 Ulasan

Oleh: nohara al-ramadani AKU CINTA MUHAMMAD S.A.W Petang itu terasa damai. Seakan-akan berlainan dari hari-hari biasa. Seperti ada sesuatu yang istimewa disebaliknya. Dalam ketenangan itu, seorang lelaki sedang leka melayari laman sesawang tanpa menghiraukan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mamat Punk VS Ustazah

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

16,673 bacaan 19 Ulasan

Oleh: Cik Sun “Selamat pengantin baru… selamat berbahgia… ” lagu selamat pengantin baru nyanyian Zaleha Hamid memeriahkan lagi majlis itu. Ada yang mengikut bait-bait lagu tu, ada juga yang sibuk menambah gulai, tak lupa ada juga yang sedang mengambil... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 2681234...1020...Akhir »