Cerpen : Bahagiakah Aku?

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Amie Ahmad BAHAGIAKAH AKU? “Aku terima nikahnya Nur Aila Nabila binti Ahmad Syukri dengan mas kahwinnya tiga ratus ringgit tunai….” air mata Aila mengalir laju mendengar lafaz akad yang baru terlontar dari mulut lelaki itu.Dunianya terhenti... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Suka Kau

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Rara Hann “Ain rindu mak jugak.. Ain kalau boleh nak sangat balik, tapi mak pun tahu kan Ain kena kerja untuk cari belanja sangat lebih-lebih lagi nak start semester ni. Kerja part time pun belum tentu dapat belanja sepanjang semeseter..” Luah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mimpi Anak Mak

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: nurmuslim UDIN – IRDINA { FASA TOET ~ TOET } Mata Udin khusyuk lagi tawaduk mengintai anak dara pingitan Pak Ajis kampung sebelah, Irdina yang sedang main batu seremban dengan kawannya Siti di atas pangkin di tepi sawah. Pangkin kecil itu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dia Yang Istimewa

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: KamiliaMohd “Mama nak Amin belajar betul-betul dekat sini , Amin anak tunggal mama , kalau bukan Amin mama nak harapkan siapa lagi?” Mama memberi sedikit kata kata semangat sebelum meninggalkan perkarangan kolej kediaman ku . “Aduh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sakura Di Malaysia

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Ismi Anna Ainor Hayati SAKURA DI MALAYSIA Embun telus gugur dari langit lalu mencerminkan rona-rona kesegaran hijau yang masih mentah. Gunung itu membiru balam-balam. Atmaku dicakar resah, diganggu gundah dan gelabah, disentap bicara, dihiris... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cik Asparagus Encik Seafood

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Cik Bedah Cun CIK ASPARAGUS ENCIK SEAFOOD ‘’Aduh aduh sayang…kenapa kau curang…aduh aduh sayang kenapa kau ulang…aduh aduh sayangggg…lalalalala…’’ LEEYA menyanyi penuh perasaan mengikuti bait-bait lagu tersebut sehingga diulang-ulang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cerita Tentang Kita

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: nur cahaya BISMILAHHIRAMANIRAHIM . Dear Allah , Sometimes , it’s hard to me to understand what you really want to happen . But I trust you . I know you will give me what’s the best …. Yeayyy !! akhirnya sampai jugak dekat terengganu !!... [Teruskan bacaan]

Cerpen : S.A.N.D

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: AnneYusre Dua tumbukan padu dituju keras pada punch bag yang tergantung utuh. Kemudian dihentam lagi benda berat itu dengan sepakan paras pinggang disertakan dengan satu tumbukan dari tangan kiri pula. Kuat dan tepat. Mengah nafas kurang oksigen... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tuhan Jadikan Dia Jodohku II

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Ainul AMZ Bayu pantai menyapa lembut tubuhku yang dibiarkan duduk berlapikkan pasir sebagai alas tersangatlah mendamaikan hati yang dilanda kemurungan. Kelelahan yang terbeban di bahu tidak terasa melihatkan keindahan ciptaan Ilahi yang terbentang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Andai Hatiku Bersuara

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Bunga Cinta Sakura Jam didinding menunjukkan ke pukul 12 malam. Selalunya pada waktu begitu aku telah dibuai mimpi. Tapi entah kenapa pada malam itu aku rasa begitu susah untuk melelapkan mata. Lantas aku bangun dan pergi ke dapur. Segelas susu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hilang

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Ai Aku pejam celik mata dah banyak kali. Jam dah pukul 1 pagi. Kak Reena mesti dah lena dah waktu ni. Mama dan abah dah lama nyenyak. Penat kata mereka. Khai dengan Baby pun dah masuk bilik masing masing lepas dinner. Dan sekarang dah 1 pagi. Apa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hanya DIA, Aku Mengadu

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Dee Dian “Eh Zara, ayah benci..benci..kamu!!” “Kenapa ni ayah apa salah Zara?Zara buat apa?” “Ibu membalas , entah kenapa dengan awak ni?Cakap dengan anak macam tu?” Ayah hanya membalas dengan pandangan sinis dan tajam. Seperti... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bila Dah Jodoh

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: amira ayman Lamaran tiba. Qaira terkejut bukan kepalang. Siapa yang jangka dia akan dilamar oleh saudara keluarga mereka? Sungguh. Sewaktu Mak Lia bertanya tentang dirinya, Qaira menjawab tanpa ada syak apa-apa. Mengaku dia belum ada yang punya.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Zon Selamat

21 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: L Maya menolak pintu bilik itu dengan kasar. Matanya bertakung air jernih, manakala wajahnya kemerahan macam tomato. Hidungnya kembang kempis, menandakan bahawa betapa dia memerlukan oksigen pada saat itu. Bibir nya antara digigit dan diketapkan. Antara... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Cik Laundry

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Faszroul Selepas memarkingkan kereta waja hitam milik aku di tempat parking. Aku terus berjalan mencari kedai dobi yang bernama Kirana. Setelah puas berpusing dan mencari akhirnya aku jumpa. Pintu aku tolak dan mula melangkah masuk ke dalam. Kerana... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Nur Dini Raihan

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Mir_A Nama ku Nur Dini Raihan, hidup ku simple tapi penuh cabaran. Di sini aku di didik menjadi seorang manusia, yea, di Rumah Bakti ini aku menghabiskan usia muda. bermain seperti kanak-kanak lain namun kematangan ku menjarakkan aku dari mereka... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Be My Girl

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Eyra Amyra Nur tidak jadi menghidupkan enjin motor pinknya bila dari jauh sudah mendengar jeritan Noah memanggil namanya. Apa la mamat ni nak? Orang nak baliklah.. lapar sangat dah ni. Jam pun dah menunjukkan angka 3 petang. Memang lambatlah jawabnya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pelangi Pudar

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Iman husna Hujan yang turun ibarat memahami isi hati ku , SABAR ! itulah kunci kekuatanku saat lafaz sakinah termaktub. Menjadi seorang isteri kepada insan yang aku puja dari jauh sememangnya tidak pernah aku impikan dalam benakku . Segalanya berubah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ajari Aku Sentuhan Cinta Syurga

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:: Puteri An-Nur Mukminin Alor Gajah,Melaka. Kisahku, boleh dikatakan mirip Ceritera Dongeng Cinderella yang didera ibu tiri yang sangat kejam dan dua orang kakak tirinya pula, sangat irihati dengan kecantikan Cinderella. Kasihan. Kasihan dengan aku... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sebenarnya Cinta

17 August 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Arie Yaya “ Cinta! Bangun! Jangan buat ayah macam ni.” Aidil sudah duduk di sisi katil. Sebaik mendapat panggilan, dia terus bergegas ke hospital. Sampai di hospital, dia melihat anaknya terbaring kaku di katil. “ Maaf, encik. Tapi kami dah... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 3001234...1020...Akhir »