Cerpen : Insan Bernama Kekasih

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

17,744 bacaan 24 Ulasan

Oleh: NHK_99 Aku ambil telefon bimbit milikku yang baru sahaja 3 minggu lepas dibeli.Samsung Xperia. Berpuluh-puluh missed call dan satu mesej dari Abang Ngahku tersayang yang dihantar pada pukul 9 malam.Mak oii..Banyaknya.Lain macam saja mesej ni. ‘Assalamualaikum,adik.Tadi,kira-kira... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Love You Like You

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

25,409 bacaan 21 Ulasan

Oleh: DEAN DEAN? “Sorry…sorry…saya betul-betul tak sengaja. Saya minta maaf.”Automatik tanganku mengeluarkan tisu untuk mengelap baju kemeja lelaki di hadapanku yang basah dengan tumpahan kopi.Adoi…macam mana aku boleh terlanggar lelaki ni?Malu…malu… ... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Parit Lebih Suci

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

12,203 bacaan 10 Ulasan

Oleh: LAILATUN NADHIRAH PARIT LEBIH SUCI Oleh: Lailatun Nadhirah Aku berhenti menelaah sebaik sahaja terdengar satu alunan muzik perlahan yang menarik hatiku untuk menghayatinya. Tumpuanku beralih ke arah radio. Cepat-cepat aku memusingkan pengawal... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ya ! Aku Pilih Dia

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

21,061 bacaan 10 Ulasan

Oleh: Pudina Mina Qila Ya! Aku PILIH Kau … “FINA!” berseloroh pak ngah dengan kain pelekatnya berlari mendapatkan anak sedaranya. “Ya, pak ngah. Ada apa?” Sufina terdiam. Bakul yang berisi cenderahati untuk tetamu diletakkan kembali ke... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tetap Menantimu

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

17,045 bacaan 16 Ulasan

Oleh: ALISYA SYAFINA TETAP MENANTIMU ‘Walau sejauh manapun awak pergi,saya tetap di sini menanti cintamu untukku..’ –Rizqi- ‘Dah jauh saya pergi dan bermacam-macam lelaki yang saya temui tetapi mengapa seorang pun tak seperti awak?’ –Daffina- Di... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cappuchino&Camellia

2 June 2014  
Kategori: Cerpen

25,397 bacaan 35 Ulasan

Oleh: Aira Khirana Keysha Zaynah mematikan enjin keretanya. Alahh, orang tua mana yang parking kat tempat aku ni? Kalau nak park pun betul-betullah. Ini tak, dua kotak dia sambar. Getus hati Keysha. Kaki melangkah keluar. “Kak Jam, mana pemilik kereta... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hello Incik Bos

16 May 2014  
Kategori: Cerpen

51,788 bacaan 45 Ulasan

Oleh: kouryu_nasrin “Saya mahu awak betulkan design ini hari ini juga faham!” Bam! Fail dihempas ke atas meja. Adoi datang lagi mood tak betul dia ni! Perlahan aku kutip fail yang isinya tak segan nak berselerak diatas meja si sepet yang bikin aku... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Suami Aku Kaki Buli!

16 May 2014  
Kategori: Cerpen

48,637 bacaan 47 Ulasan

Oleh: Sayangg Januari 2009. Gadis tu laju menuruni tangga dengan membawa timbunan buku latihan dari bilik guru. Agak terkial kial dia membawa buku latihan yang banyak tu. Langkahnya agak terumbang ambing mengimbangi badan kecilnya yang hampir jatuh sebab... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mr.Despatch Saya!

16 May 2014  
Kategori: Cerpen

25,225 bacaan 36 Ulasan

Oleh: SyueShizuka Mr.Despatch Saya! Aku Tisya Zalyaa, berumur 25 tahun.Bekerja di Megah Holding yang merupakan salah satu syarikat paling berjaya di Malaysia.Namun satu perkara lagi ialah Tisya belum berkahwin. ‘Sya , belum nak kahwin lagilah,ma.’ujar... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dengan Kunfayakun Semuanya Pasti!

16 May 2014  
Kategori: Cerpen

24,381 bacaan 20 Ulasan

Oleh: Aries Gurlz “Hati-hati sir, luka pembedahan masih belum kering. Jangan terlalu banyak bergerak” seorang jururawat menegur Rayyan apabila melihat lelaki itu cuba untuk berdiri. Mula-mula nak duduk, lepas tu nak berdiri. Lepas berdiri (ambil... [Teruskan bacaan]

Cerpen : She’s My Cinderella

16 May 2014  
Kategori: Cerpen

33,818 bacaan 52 Ulasan

Oleh: Syazwani Adira “Apa? Pelakon utama tak dapat hadir?” Soal Tuan Hisham merangkap tuan pengarah dalam filem yang akan diterbitkan itu. Set penggambaran menjadi kecoh seketika. “Ya, tuan! Dia terpaksa bergegas ke luar negara atas... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jijah Gedempol!

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

32,349 bacaan 64 Ulasan

Oleh: IMAN LILY ‘’Kau tu dahlah gemuk gedempol. Ada hati nak bersuamikan aku yang handsome dan ‘sempurna’ ni!’’ Umie Azizah terdiam mendengar jerkahan yang penuh kehinaan dan cacian daripada seorang lelaki yang dia cintai dalam diam. Sayangnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Talkin Cintaku

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

14,183 bacaan 13 Ulasan

Oleh: sutera amna “ Yakinkah awak keamanan yang kita kecapi sekarang merupakan tanda keredaan ALLAH terhadap kita?. Yakinkah awak Negara-negara yang sedang berada dalam kancah peperangan itu merupakan tanda Allah memurkai mereka? Siapa yang yakin, sila... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jalan Ke Syurga..

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

12,839 bacaan 19 Ulasan

Oleh: Lulu Teha “Hanim!! Tolong aku, panas..panasss!!!”. Keadaan disekeliling Rehanna cukup tidak selesa. Berbau hanyir dan memualkan. “Rehan! Cepat, sambut tangan saya”. Rehanna menyambut huluran tangan dari gadis yang dipanggil Hanim. Sejuk... [Teruskan bacaan]

Cerpen : F=Ma

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

22,779 bacaan 34 Ulasan

Oleh: Melati Desa “ Zeti! masakkan along maggi kari!” Amboi-amboi ingat aku ni kedai kopi ke? Balik dari masjid terus je order itu ini.Zeti menjeling tajam.Rasa geram bila along suruh-suruh saat dia sedang seronok menonton rancangan tv kegemarannya. Along... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pesawat

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

14,441 bacaan 22 Ulasan

Oleh: Nami Pesawat. Pensil aku selitkan di ruang antara telinga kiri.Kacamata aku betulkan letak duduknya.Langsir aku buka luas,membiarkan angin luar bebas masuk ke ruang ini.Aku pemain teater yang hampir tumbang dengan senjata bicara seorang lelaki.Tapi,teduh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kau Yang Bernama Seri

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

17,608 bacaan 16 Ulasan

Oleh: ROSE ALEYNA CERPEN: KAU YANG BERNAMA SERI MUKANYA diangkat apabila mendengar derap kaki seseorang yang berjalan ke arah pintu pejabat bosnya. Cepat-cepat dia berlari anak dan menghalang langkah lelaki itu. Kalut sungguh dibuatnya apabila Encik Zaim... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Segalanya Sudah Tersurat

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

18,344 bacaan 22 Ulasan

Oleh: M_Un4sEen “NAH..” Kirana menghulurkan sehelai tisu kepada Syafiqa. Kasihannya semakin menebal buat sahabatnya. Tangan Syafiqa dicapainya lembut. Sebelah lagi tangan gadis di sebelahnya itu, disapukan sisa air matanya. Kirana menyentuh lembut... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kau Jua

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

12,367 bacaan 6 Ulasan

Oleh: AJU KAU JUA……… “Nazatul Ahlia hari ini hari apa hah?aku lupa la?”tanya Mai kepada Lia yang tengah makan tak toleh kiri kanan depan belakang itu.Bagi Lia makan adalah utama.Siapa pun tak boleh personal cara dia makan. “Entah hari kiamat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Babysitter Encik Hubby

15 May 2014  
Kategori: Cerpen

42,297 bacaan 49 Ulasan

Oleh: NAY “Diniy,” panggil Puan Dariah. Diniy yang sedang khusyuk menaip sesuatu di laptop satu Malaysia yang diperolehnya melalui abahnya tahun lepas menoleh. Memandang si ibu yang memanggil dengan mata yang kuyu. Puan Dariah menggelengkan kepalanya.... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 10 of 278« Pertama...9101112...2030...Akhir »