Cerpen : Cik Matang Punya Cinta

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

20,210 bacaan 23 Ulasan

Oleh: RIA NATSUMI Cerpen : Cik Matang punya cinta Aku sangat tertekan. Tiap-tiap bulan ada sahaja kad jemputan kahwin daripada kawan-kawan. Persoalan yang timbul. Bila aku nak kahwin? Umur dah nak masuk 30 tahun bukannya 20 tahun lagi. Tapi masalahnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Diagnosis Cinta Bisu

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,898 bacaan 10 Ulasan

Oleh: Myra Emily TAJUK ; DIAGNOSIS CINTA BISU Gamat dan hebat. Itu gambaran yang tepat dapat diberikan untuk suasana malam persembahan yang diberi nama tradisi, Ice-Breaking Fun Night. Sememangnya sudah menjadi tradisi turun temurun di kolej perubatan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Shirah

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,765 bacaan 28 Ulasan

Oleh: Ain Hawani   CINTA SHIRAH “Ibu…Shirah tak nak…ibu tolaklah…please ibu..” pinta aku. Aku lihat muka ibu. Ibu semacam kesal dengan keputusanku. Ibu bangkit daripada kerusinya dan terus ke dapur. Tiada kata walaupun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Senyum

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

16,954 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Nana Aku hanya mampu tersenyum melihat si dia bersanding di atas pelamin itu. Pelamin yang sepatutnya ada aku disebelahnya.Mata kami bertaut buat seketika. Aku sekadar tersenyum tipis walaupun anak matanya cepat-cepat melirik ke arah lain.Majlis... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kasih Fazura

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

10,340 bacaan 14 Ulasan

Oleh: Juemelda Hermand KASIH FAZURA PETANG Sabtu membuatkan ramai pengunjung terutamanya ahli keluarga datang memenuhi kawasan pantai Batu Hitam, Kuantan. Ada yang berkelah, sekadar melepak dan juga berenang di tepi pantai. Fazura menarik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Ingin Pulang

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

9,376 bacaan 11 Ulasan

Oleh: zel zahika Shauqi dan Radin masuk menemui ketua mereka, Ghein Volkov. Ghein sedang menikmati cerut terbaik dari Cuba, dengan pembalut cerut coklat kekuningan jenis Claro. Santapan pencuci mulut orang-orang elit. Radin terdahulu berdehem , bagi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Berikanlah Aku Kebahagiaan

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

27,937 bacaan 29 Ulasan

Oleh: NUR BERIKANLAH AKU KEBAHAGIAN. “Semua orang berhak untuk bahagia namun tak semua milikinya”. “ Along, keluarga Mak Bibah ada dating merisik kamu 2 hari lepas.Untuk anak dia yang bongsu Adam.Along kenal kan Adam tu?? Kawan Along masa zaman... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Soulmate

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

30,438 bacaan 39 Ulasan

Oleh: mia kaftiya SOULMATE Pada petang yang redup dan berangin itu, Lily duduk seorang diri di atas rumput bawah pokok besar yang daunnya beralun-alun disapa angin. Di tangan Lily terdapat sekeping kad yang kulit luarnya dilukis ilustrasi kek dan lilin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Biarkan Cinta Berkata Tidak

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

15,457 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Danial Afif Bagi aku katakan tak nak pada rokok, itu adalah kempen kerajaan untuk masyarakat yang suka menghisap rokok. Tapi tolong lah untuk bab cinta, biarkan cinta berkata tidak. So wanita-wanita di luar sana mahal kan diri kau orang dulu baru... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Istikharah Cinta Maisarah

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

15,335 bacaan 7 Ulasan

Oleh: Ayatul Cinta (DOA As-Syahid Sayyid Qutb) Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bintang Hatiku

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

20,375 bacaan 26 Ulasan

Oleh: ALISYA SYAFINA BINTANG HATIKU “Saya sudi..” Dengan selamba lamaran lelaki yang baru sahaja dikenali sebulan yang lepas diterima tanpa ragu. Siapa cakap dia sudi sebenarnya? Mungkin mulut kata sudi tetapi hati? Ah,dia serabut sendiri! Dia tahu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku, Dia, Dan Mereka

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

12,206 bacaan 22 Ulasan

Oleh: BERUKA MAKINO Read More →

Cerpen : Solitari Emily

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

10,698 bacaan 23 Ulasan

Oleh: Nami Read More →

Cerpen : Empat Kaki Sepuluh Inci

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,910 bacaan 24 Ulasan

Oleh: Ezzessaybee Read More →

Cerpen : Aku Cinta Muhammad S.A.W

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

7,029 bacaan 27 Ulasan

Oleh: nohara al-ramadani AKU CINTA MUHAMMAD S.A.W Petang itu terasa damai. Seakan-akan berlainan dari hari-hari biasa. Seperti ada sesuatu yang istimewa disebaliknya. Dalam ketenangan itu, seorang lelaki sedang leka melayari laman sesawang tanpa menghiraukan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mamat Punk VS Ustazah

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

27,106 bacaan 32 Ulasan

Oleh: Cik Sun “Selamat pengantin baru… selamat berbahgia… ” lagu selamat pengantin baru nyanyian Zaleha Hamid memeriahkan lagi majlis itu. Ada yang mengikut bait-bait lagu tu, ada juga yang sibuk menambah gulai, tak lupa ada juga yang sedang mengambil... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Nantikan Aku Di Sana

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

7,923 bacaan 9 Ulasan

Oleh: PINK TUFFAH Masih aku terbayang wajahnya yang kacak dan sentiasa memberikan senyuman menawan yang mampu menggetarkan hati setiap wanita yang melihatnya. Sayang seribu kali sayang,dia hadir tatkala usiaku baru mencecah angka 10.Tika itu,aku masih... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mr. Q & Miss Q

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

23,761 bacaan 31 Ulasan

Oleh: Eva Tisha “Qeisha Rosella! Bangun sekarang!!!!” pekikan Datin Lisda dari tingkat bawah mengejutkan Qeisha daripada tidur. Dengan perasaan malas Qeisha bangun sambil menarik comforter bercorak flora yang setia membalut tubuh Qeisha sejak semalam. ... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Antara Realiti Dan Mimpi

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

13,140 bacaan 23 Ulasan

Oleh: Dalila Samsudin Nurul memeluk erat bantal yang berada disebelahnya itu.Namun dahinya berkerut apabila dia merasakan ada degupan jantung di bantalnya itu. Aik? bila masa bantal ada jantung ni bisik hati Nurul. Lalu dia membuka matanya dengan perlahan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : I’m Sorry I’ve Lied

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

20,256 bacaan 28 Ulasan

Oleh: Deana Anna “Awak,tolonglah saya.Untuk kali ini saja.”Rayu Diyana lagi.Air matanya dari tadi tidak henti dari mengalir di pipinya yang gebu.Perasaan bersalah mencengkam seluruh genap hatinya. Afiq melepaskan keluhan berat.Dia memejamkan matanya... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 10 of 276« Pertama...9101112...2030...Akhir »