Cerpen : Sang Ombak dan Laut

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Azaika SR 1 SEBUAH PELABUHAN SEPI Dia sudah lama terdampar di sini. Sepi …. Saban hari membelit diri. Musim silih berganti. Dan daun-daun pasrah berguguran menyembah bumi. Usianya sudah berlalu. Kulitnya berkedut dan rambut beruban. Dulu badannya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ibundaku Sufina

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: KIM AFAKA Safina hanya melontarkan pandangannya di luar tingkap kereta pacuan empat roda yang dipandu oleh ibunya.Mulutnya tertutup rapat sepanjang perjalanan mereka menuju ke banglo baru yang disarankan oleh Inspektor Imran di atas puncak bukit... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Setulus kasih

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:NNSJ97 Deruan ombak yang menghempas pantai menghasilkan melodi yang iramanya cukup menenangkan jiwa yang gundah-gulana, fikiran yang buntu dengan pelbagai masalah yang masih belum menemui hujung pangkalnya. Seorang gadis yang bertudung litup,kelihatan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hilang 1

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Deane Dnie Hilang Delisya menyiapkan meja makan. Kata ayah ada yang akan datang bertandang hari ini. Dia berasa puas melihat susunan hidangan di atas meja. Hari ini, semuanya air tangannya sendiri. Ibu dan nenek hanya menjadi pembantu. Melihat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hadiah Daripada Tuhan

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: NIA HAQIFA HADIAH DARIPADA TUHAN Aku seorang yang pelik dan sukar difahami. Mak aku pernah menyatakan hal yang demikian. Itu mak. Aku sendiri merasa aneh dan masih cuba berfikir demi memahami diri sendiri. Tarikh lahir aku yang bernombor ganjil... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jodoh

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Red Carpet JODOH Oleh : Red Carpet Kami bernikah pada malam sepatutnya dia dan Amy bertunang.Sungguh, aku tidak pernah bermimpi untuk berkahwin dengan Jofri. Sedangkan Amy amatlah aku sayang, tidak mungkin aku akan merampas bakal suami adikku sendiri.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kalau Dah Jodoh

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: sharna imrash Serabut!!! Serabut aku dengan mamat sorang ni. Rudi Firman Rizky bin Sulaiman, pelajar dekan setiap semester, ajak aku jadi date dia untuk Malam Pra- Graduasi? Memang tak makan ubat la mamat ni. Sakit pulak hati aku dia asyik mendesak.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cintaku Skema

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Eity Zana CINTAKU SKEMA by ?Eity Zana? Nerd..Perkataan pertama yang akan terbit daripada bibir sesiapa sahaja yang memandang Aimi buat kali pertama.Dengan cermin mata berbikai tebalnya,siap mengelek buku 24 jam,tak hairan kalau Aimi menyandang gelaran... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sayangku Isabella

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Zalilawati Saidin “Arina, Shahrul tolong jangan dok main-main dengan facebook paksu. Jangan nakal nah.” Lut sempat melarang anak buah kesayangannya. Tetapi larangannya hanya disambut dengan ketawa nakal Arina dan Shahrul. Dua beradik kembar tersebut... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Susahnya Nak Pikat Awak!

10 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: “ERUL tengah buat apa tu sayang?” “Eh mama, tak ada apa-apa pun. Teringat pasal bisnes je.” “Yakah pasal bisnes. Jangan-jangan Rul dah ada girlfriend tak nak bagi tau mama. Kan?” Mama serkap jarang. “Apa mama ni. Rul tak ada masa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Hati

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Shafa Abdullah Shanaaz pandang buih ombak yang menyapa kaki. Kosong. Sejak panggilan Amir untuk memutuskan pertunangan mereka, perasaannya kini sepi. Sungguh dia buntu. Tergamak Amir memutuskan pertunangan mereka sedangkan mereka saling mencintai.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sesuci Kasih Ibu Ayah

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Fiqahazri Jam tepat menunjukkan 5.30 petang. Suasana di taman perumahan Indah itu masih sunyi. Ismail bangkit dari lenanya. Penat yang membelenggu dirinya dibiarkan sahaja. Dia mengejutkan isterinya Maimunah di sebelah. Maimunah mengeliat kecil. “... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Permata Hatiku

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Tinta Menulis Permata Hatiku Seusai pulang ke rumah , aku melabuhkan punggung ke sofa empuk di rumah. Tekanan , serabut dan letih dek kerja di pejabat yang begitu banyak sekali.Aku mengeluarkan rokok lantas menyalakan ‘lighter’ dan menyedutnya.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hey, Ninja!

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Hanis Alysa Hey, Ninja! “Termenung apa?” satu suara menegur lembut. Pemilik suara itu mengambil tempat duduk di sebelahku. Aku menoleh memandang Mak Jah disebelah. Sebuah senyuman aku hadiahkan kepadanya. “Hmm. Tak ada apa..”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jujur Kejap [Cinta Setia]

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:AimyShazleen Aku diam. Hanya kepalaku saja bergerak. Sama ada mengagguk atau geleng dengan setiap pertanyaan lelaki ini. “Boleh Shafiq? Kamu janji dengan saya?” Lelaki itu memegang bahu aku erat. Dia senyum. “Shafiq… saya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : WiFi Rumah Sebelah

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Suha Fasihah “KAU dapat interview kerja ke Nada? Bila? Bertuahnya kau baru habis exam orang dah panggil untuk interview. Bila kau apply kerja tu sebenarnya?” tanya Mufidah kepada rakan satu rumah sewanya sewaktu dia sedang mengemaskan barang-barangnya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Erti Hidup

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Yuna Naila ERTI HIDUP “CIKGU.” Qq merenungnya dengan sumbing. “Cikgu tak reti penat ke. Kami ni dah tak ada apa lagi yang perlu ditolong. Hidup kami tak lebih kurang macam sampah pada mata semua orang.” Add terdiam terpampan. “Cikgu berhenti... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Alasan Untuk Bahagia

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Akisaka Deika Laura dah jadi janda. Janda yang masih muda. Hanya menjadi isteri kepada seorang lelaki yang berumur 22 tahun. Laura baru berumur 18 tahun dan kini sudahpun berusia 19 tahun, sudah setahun Luqman meninggalkannya. Inikah lumrah hidupnya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mesir, Aku Dai’e Paling Manja

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: < daunkering/strong> “Rejim tentera As-Sisi (Menteri Pertahanan Mesir Jeneral Abd Fatah As-Sisi) adalah tentera syaitan kerana mereka akan terus mengejar dan membunuh kami tanpa simpati,” kata penyokong Ikhwanul Muslimin, Dr. Osman Mohamad,55. ... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pencarian Cintamu

3 July 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Nur Izzati Saifullizan PENCARIAN CINTAMU. Tokk! Tokk! Bertalu-talu pintu bilik pejabat diketuk seseorang dari luar. Kepala Firdaus yang setia menunduk sedari tadi yang khusyuk melaksanakan tugasan yang bertimbun-timbun didongakkan sedikit. Terhenti... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 5 of 300« Pertama...4567...1020...Akhir »