Cerpen : Warkah Cinta

5 June 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:NorShiemah Warkah Cinta ‘Anak teruna seberang titi, Hendak pergi ke Tanah Jawa, Hidup kini kian bererti, Kehadiran adinda pengubat jiwa. Suria melipat surat yang baru diterimanya petang tadi. Sebelum dia menyelak buku makroekonomi dia... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bukan Milikku

5 June 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Cahaya Kegembiraan ANGIN yang sepoi-sepoi bahasa itu sesekali menampar lembut wajah milik Aina Sofea. Dia melemparkan pandangan ke tengah laut. Hati yang rawan cuba dirawat. Bimbang luka itu bakal berdarah kembali. Cukuplah sekali hatinya berdarah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ku Pilih Dia.. Kerana Kamu

5 June 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Nayla Arisha Retak.. hatiku retak seribu tatkala dia meminta perpisahan. Bertahun hidup bersama dia, tapi perpisahan yang diminta. Sudah hilangkah cinta buat diriku? Ke manakah cinta itu dibawa angin berlalu. Aku bagai hilang arah mendengar bicaranya.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Awak Bukan Pilihan Saya

5 June 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: SOPHIA IRDINA Suasana dirumah mewah ini cukup memberi ketenangan, Zaraa bagaikan tidak percaya bahawa dia akhirnya kembali lagi kesini. Tidak banyak yang berubah pada rumah ini, taman-taman diluar rumah ini masih terjaga rapi seperti dulu. Pohon-pohon... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Sampai Syurga

5 June 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: : Syafiqah Rosli Ah , kenapa perempuan tu yang jadi pilihan ibu . Selubung sana , selubung sini , tak ada life langsung . Mesti aku kena gelak lah dengan member-member aku . Argh , stress ! laung Fakhri di dalam hatinya . Hatinya langsung tidak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sayang Awak! Rindu Awak!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Zulis Sofea SAYANG AWAK! RINDU AWAK! Dia duduk termangu di ruang tamu. Berkali-kali namanya dipanggil namun tak disahut. Pandangan matanya tertancap ke arah skrin televisyen dihadapannya seolah-olah terpukau oleh cerita yang sedang ditayangkan.... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Mimpi Terindah

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Mira Mairiza “Wei,ajarlah aku.Ingatkan nak tolong tadi” Azam mencebik bibirnya sambil memandang ke arahku. “Ish Kau ni,mana ada.Macam nilah,kau ambil je lukisan tu then copy.Kalau susah sangat print screen je.” “Aku... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Babak Memikat

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Najaa Najuwa ‘’Edina! Kau sahabat aku kan?’’ Anggun menekankan perkatan ‘sahabat’ didalam ayatnya tadi. Sengaja mahu memberi hint kepada Edina bahawa dia mahukan sesuatu daripada sahabatnya itu. Nak orang tolong kan? Mestilah berbaik-baik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Blind Date Cik B.K

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Nial Hash Timeline Facebook kejap-kejap di scroll up, kejap-kejap di scroll down. Siot bosan! Sudahlah hari ni hari Sabtu. Itulah kerja Opie bila tak ada kerja. Dia membaca status seorang kenalannya di Facebook, pantas di tekan dan di bacanya. Gambarpun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Extraordinary lover

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Mizz D.L “Hello..beres bos..kerja yang bos suruh kami buat telah kami selesaikan..cuma kami nak jumpa bos kat tempat biasa tau sebelum kami beredar dari sini”kedengaran suara garau dihujung talian.Ryqal tersenyum mendengar apa yang dikatakan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Wife To 007

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Iliya Venice, Itali. Ziyad kemaskan beg yang terisi dengan pistol lalu digalasnya. Ankle holster dipasang dengan ketat dan kuat. Glock 26 dia selitkan di situ. Jeans yang terlipat diturunkan. Nafas ditarik perlahan lalu dihembuskan. This is not your... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Oh My Shoes!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aziyana Pinku Rashelme menyarungkan kasut yang setinggi tiga inci ke kakinya. Selepas itu, dia membetulkan tudungnya yang sedikit senget. Inilah harinya! Hari yang ditunggu-tunggu sejak azali lagi. Belum sempat dia menapak keluar, teman serumahnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Separuh Jiwaku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Ira Hadeera Bard, sayang kau ketat-ketat! “Cayalah, Bard. Genius. Imaginasi melampau kau memang berguna sungguh bila kita masuk competition!” sindirku sebelum mengetuk kepala Bard yang sudah ketawa bangga macam burung unta. Spray painted mural... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Dia Di hatiku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Maisha Raffan “HANANI!” tersentak aku bila namaku dilaung sedemikian rupa. ‘Haih! Ni mesti budak sekoq tu yang panggil aku ni! Memang aku sabar je dengan mamat ni.’ Desisku di dalam hati. Tanpa menoleh pun, aku sudah boleh meneka siapakah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Suamiku Pilotku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:nur husna Hari ini, aku akan pulang ke malaysia untuk cuti semester..first, let me introduce myself as Aida Masturah.. Umur aku 20 tahun dan pelajar medical di salah sebuah universiti di London. Aku dulu sebenarnya nak jadi juruterbang tapi entah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ustazku Romantik!

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aqilah Azman “Erish, papa tunggu Erish dekat bawah. We need to talk.” Terpisat pisat gadis itu apabila dikejutkan dengan deringan Samsung galaxy note3 nya. Dia mendengus kegeraman. Erish membaca sekilas whatsapp yang dikirim oleh papanya, haish... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sayap Ketiga Daripada Kertas

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Aku Anne “Dia cedera parah. Aku tak menaruh harapan yang tinggi padanya. Dia mungkin bernafas, tetapi dia tak hidup.” Keduanya memandang Usher yang lena di atas katil wad. Lelaki itu menderam sekali-sekala, barangkali menahan sakit yang tersisa... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Cinta Istikharahku

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Norhafizah Ibrahim Setelah tamat kelas kuliah yang dihadirinya, Rania segera mendapatkan sahabat baiknya, Shaza. Shaza yang dari tadi memerhatikan Rania memberikan senyuman yang penuh bermakna dan segera mendapatkan Rania. Hati Rania berdegup kencang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Akhir Akan Indah

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh: Ainfatin TANAH kubur yang masih merah ditenung Edina Ausha dengan air mata yang masih laju menuruni pipinya yang mulus. Sudah lama dia memakukan diri di tanah perkuburan ini. Saudara-mara yang lain sudah lama meninggalkan tanah yang masih merah... [Teruskan bacaan]

Cerpen :Rawan Seorang Amber

29 May 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh:Fariza Omar Penerangan Cikgu Amran di depan tidak kuendah. Nota yang ditulis di papan putih pun aku tak salin. Masa terasa lambat berlalu. Jari mula memintal hujung rambut. Pensel yang berada dalam genggaman tangan kiri diketuk berulang... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 5 of 296« Pertama...4567...1020...Akhir »