Cerpen : Kau Nurse di Hatiku

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

27,218 bacaan 20 Ulasan

Oleh:Syazwani Adira “Saya nak bilik yang ini! Awak bilik sebelah!” Kata Daniela angkuh. “No way! This is my room. Full stop!” Putus Irfan Faris. “My room!” Daniela masih menegakkan pendiriannya. “No! My room!”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Isteriku Bukan Pendosa

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

26,022 bacaan 23 Ulasan

Oleh: Chenta Nufa Farhana menyelak langsir tingkap bila mendengar bunyi deruman enjin kereta suaminya yang mulai masuk ke perkarangan rumah mereka. Cepat-cepat dia lari turun ke bawah untuk menyambut suaminya yang baru pulang. “Abang dah makan?” soal... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pink Note+ Red Vespa

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

23,254 bacaan 23 Ulasan

Oleh: ieyza izzaty Nota Merah Jambu + Abang Vespa Merah ‘‘Aaaaaa!!!!!…. Athiera! Athieraaaa’’…. Ayra berlari menaiki tangga rumah sewanya dan terburu-buru memasuki bilik kawannya itu. Gedegang! pintu bilik Athiera ditolak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Setia Menunggumu

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

23,083 bacaan 19 Ulasan

Oleh: Zamika Fiqri “Doktor..Doktor..Doktor Qaira..Cepat, kita ada emergency case..sekarang ni..” Aku yang mandengar panggilan jururawatku itu, terus bergegas ke wad kecemasan. Entah kenapa, dadaku ini berdegup kencang sejak tadi. Aku merasakan seperti... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cerita Cinta Kita

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

17,545 bacaan 9 Ulasan

Oleh: SE-RA ARMANI 7 tahun yang lalu. Hari itu merupakan hari terakhir peperiksaan Sijil penilaian Malaysia (SPM). Amirah Sofea dan Nazira Imani berjalan pulang dari sekolah dengan payung ditangan digunakan untuk melindungi kepala dari panahan mentari... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Masih Suaminya

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

45,956 bacaan 61 Ulasan

Oleh: Z.S TANGAN wanita itu di gengam erat. Sesekali dia mengucup tangan itu bersama airmata yang terus mengalir di pipinya. Tidak sanggup untuk mendengar permintaan berat wanita yang sudah umpama ibunya itu. Tidak kuat menghadap anak mata yang penuh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Adam+Dalila

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

21,190 bacaan 29 Ulasan

Oleh: Akyelrahim Saja-saja je sebenarnya nak tulis cerita yang simple ni,hope suka! Lama Dalila tenung raut wajah lelaki di depannya itu.Betul ke mamat ni?Takkanlah dia tahu apa yang dia rasa selama ni?Aku rasa,aku suka dia senyap-senyap je,mana pernah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dear D.O

10 September 2014  
Kategori: Cerpen

26,945 bacaan 51 Ulasan

Oleh: Meer MATA dipejam rapat. Tiba-tiba pulak rasa macam pusing semacam. Aku melurutkan cermin mataku. Jari jemariku pantas memicit ubun-ubun kepala. Rasa macam ada sesuatu yang mencucuk-cucuk dalam kepala aku ni. Tak boleh jadi ni. Dengan perlahan,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Lukisan Cinta

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

20,177 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Etiey Waimin Lukisan Cinta. “ Fiq, sudah lah tu, berhentilah.” Puas sudah Zakuan menasihati rakan sebiliknya yang semakin hari semakin kelihatan sasau. Risau dihatinya bertambah apabila Afiq lansung tidak mahu menjamah makanan, walaupun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Permata Di Horizon Lara

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

14,772 bacaan 13 Ulasan

Oleh: Salleh Kausari CERPEN : PERMATA DI HORIZON LARA Oleh Salleh Kausari Muzik di Kelab Zeux bergema dengan irama trance-dance. Gadis-gadis mongel meliuk lintuh denga gaya berahi yang membuatkan berpasang mata jantan terpaku memerhati susuk tubuh mereka. “Hebat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kau, Aku & Dia

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

18,124 bacaan 9 Ulasan

Oleh: mardiyah “Assalamu’alaikum..” Suara di hujung sana meja. Automatik kepalanya terangkat daripada tab di atas meja, dengan salam dijawab perlahan. Terus pandangan jatuh ke lelaki berkemeja yang sedang berdiri di depannya dengan senyum nipis.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : I Love You Sara

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

23,542 bacaan 12 Ulasan

Oleh: eliesha damia “Sara!!” pekik Tengku Arman dengan wajah yang bengis. Sara yang ketika itu sedang mengemas di dapur, terkocoh-kocoh mendapatkan tuannya. Sesak nafas dibuatnya. Tengku Arman ni hobi dia melalak agaknya. Sikit lagi boleh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bahagia Bukan Milikku

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

20,539 bacaan 13 Ulasan

Oleh: missL BAHAGIA BUKAN MILIKKU.. “Semua orang berhak untuk bahagia namun tak semua milikinya”. “ Along, keluarga Mak Bibah ada dating merisik kamu 2 hari lepas.Untuk anak dia yang bongsu Adam.Along kenal kan Adam tu?? Kawan Along masa zaman... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bukan Dia

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

14,264 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Dalila Samsudin Narsha dan Akmal sudah berkahwin selama 3 tahun. Mereka memang sepasang suami isteri yang bahagia. Semuanya sempurna walaupun mereka masih lagi tidak mempunyai anak kerana kesibukkan kerja. Akmal bekerja sebagai CEO di sebuah syarikat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Berakhirnya Sebuah Kepahitan

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

20,648 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Alisha Cerpen : Berakhirnya Sebuah Kepahitan.. Aku melabuhkan duduk disalah satu kerusi yang telah disediakan di kafeteria.Resah dan semakin resah.Walaupun hujung bulan ini akan berakhirnya aku sebagai pelajar di kolej ini.Seketika kemudian,tangan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Isteri aku ‘Professional Killer’

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

41,327 bacaan 53 Ulasan

Oleh: Nadz D.L “Aku terima nikahnya Jihan Natasya binti Abdullah dengan mas kahwin rm 100,tunai..”dengan sekali lafaz Zaquan telah menjadi suami yang sah buat gadis tangkap muat yang dicadangkan oleh ‘BFF’nya,Khaliq. Sebulan yang lalu… “umi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mana Nak Cari Cinta Sejati?

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

15,981 bacaan 5 Ulasan

Oleh: Dee Salji “Rushd, benarkah anda ini memang tidak minat kepada perempuan? Kami daripada pihak Media Terkini mendapat berita yang HOT pun dah hampir hampir pengsan, ini kalau peminat peminat anda tahu perkara ini… memang sah demam panas ! Hahahaha!”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Rindu Benci Cinta

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

16,311 bacaan 4 Ulasan

Oleh: syazwaniadira “Argh!” Qaisya menjerit kecil apabila Aliff mula mengejarnya. Dia ketawa terkekek-kekek setelah berjaya menghindari dirinya dari dicuit Aliff. “Haha! Tak dapat! Tak dapat!” Qaisya menjelirkan lidahnya. Aliff... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Gadis ABC

5 September 2014  
Kategori: Cerpen

14,111 bacaan 6 Ulasan

Oleh: Budak Comot GADIS ABC “Rief , janji dengan Dini yang Rief akan selalu jadi bestfriend Dini !” “Rief janji .” Zarief Irfan tersenyum sambil mengayuh basikalnya untuk ke gerai ABC . “Pinky promise !”Dini yang masih berumur 5 tahun menunjukkan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sepi Dalam Rintihan

4 September 2014  
Kategori: Cerpen

13,398 bacaan 24 Ulasan

Oleh: tina derika NAMA: NUR FAATINAH MOHD IBRAHIM NAMA PENA: TINA DERIKA CERPEN: SEPI DALAM RINTIHAN ? ALLAHU Akbar, Allahu Akbar!! Allahu Akbar Allahu Akbar!! Laungan azan Zohor dari surau berhampiran menyentakkan Insyirah yang sedang sibuk di dapur... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 5 of 279« Pertama...4567...1020...Akhir »