Cerpen : Transit Cinta

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

15,961 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Hampir setahun telah berlalu sejak Yasmin meninggalkan bumi penuh sejarah itu. Perasaan rindunya pada Turki membuak-buak. Kenapa ye aku macam ni? Yes, I admit that Turki is superb, perfecto with the Islamic buildings and history, tapi aku pun pernah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Heart You

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

19,752 bacaan 14 Ulasan

Oleh: Miss Namr Atia tenang menunggu . Matanya langsung tidak memandang kearah pengantin lelaki . Hatinya berdebar-debar . Siapa sangka pada hari ini dia akan menamatkan zaman bujangnya dan bakal bergelar isteri kepada sang jejaka yang kini sedang berjabat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Vampire’s Bride

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

31,549 bacaan 42 Ulasan

Oleh: Tinta Imanina VAMPIRE’S BRIDE “Mak Teh, lepas ni balik rumah terus, kan?” Insyirah bertanya girang. Insyirah dan Mak Teh baru sahaja keluar dari kawasan masjid As-Salam. Usai menunaikan solat Zohor, mereka terus menuju ke kereta... [Teruskan bacaan]

Cerpen : InsyaAllah..You And Me, Forever…

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

17,261 bacaan 10 Ulasan

Oleh: Mai_Boe Bear98 “Syam, Syam dengar penjelasan Ira dulu, ni semua hanyalah salah faham.” “Dah la.. Jujur je la ira, selama ni pun Ira memang ada affair dengan Afiq kan? Kenapa ira sanggup buat Syam macam ni?” “No.. Syam, dengarlah Ira nak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hatiku Milikmu

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

16,356 bacaan 8 Ulasan

Oleh: hana fatiana Bungkusan kek Secret Recipe sederhana besar dibelek dengan senyuman tak lekang dibibir. Daripada kedai kek sampailah ke tepi jalan, tak habis-habis membelek bungkusan kek tu. Sekali tengok macam orang tengah jakun pun ada. “Tahulah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Anganku Jadi Nyata

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

15,921 bacaan 5 Ulasan

Oleh: Naf Eecah Anganku Jadi Nyata. “Kadang aku minta pada Tuhan agar angan ku ini bukan sekadar angan kosong.” Hari sabtu yang indah, sudah menjadi kebiasaan Sha untuk bangun lewat naknya pada hari cuti begini. Lagilah malas! Ahhh!! jerit... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Nilai Sebuah Bahasa

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

6,963 bacaan 7 Ulasan

Oleh: kakcik96 Dalam kesejukan dan kesegaran air embun yang jatuh di atas rerumput yang tumbuh meliar di atas bumi pada suatu awal pagi yang hening , terlihat dari celah – celah rimbunan daun mempelam yang rendang mengikut rentak potongan bonsai yang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Awak…Masa Depan Saya

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

19,600 bacaan 7 Ulasan

Oleh: asrim Tajuk : Awak… masa depan saya. “Kahwin? Tapi kenapa pula tiba-tiba ? “ Soal Dayana . Hampir merah mukanya apabila dapat mengetahui akan hal tersebut. Zaman sekarang macam ni patutnya dah takde perkahwinan yang mak ayah tolong aturkan.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dia Princess Aku

4 August 2014  
Kategori: Cerpen

19,561 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Shaefar Naressa “Wherever you go..waht ever you do ….” Lagu Richard Mark bermain di fikarannya. Laluan jalan raya yang tadi berjalan lancar kini sesak apabila lampu trafik menunjukkan warna merah . Dia menyandar pada kusyen kerusi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Encik Chandra Mukhi vs Cik Cinderalalai

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

21,213 bacaan 19 Ulasan

Oleh: Hani Rehani Aku bergerak laju meninggalkan Shira yang jalan terhegeh-hegeh seperti siput patah kaki. Orang dah lambat nak pergi kelas, dia sibuk nak berjalan mengalahkan model antarabangsa. Kalau lecturer tu boleh tunggu kita, tak apalah jugak.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : 24 Jam Aku Cinta Kamu

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

27,834 bacaan 28 Ulasan

Oleh: RED GULA GULA “lari,lari,lari anjing!!”teriak seorang gadis ke arah seorang mamat yang berhampiran dengan tempat dia bertempiaran lari itu. Anjing yang bersaiz sederhana besar itu terus mengejar gadis itu tanpa menghiraukan teriakan gadis itu.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Resepi Cinta

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

19,802 bacaan 21 Ulasan

Oleh: Mawar Berduri Hajar mempercepatkan langkah kakinya. Oh tidak! Dia sudah lewat. Hajar berdoa dalam hati, mudah-mudahan Pensyarah Psikolinguistiknya belum masuk lagi, kalau Pensyarahnya itu sudah masuk alamatnya, berkampunglah dia diluar kelas.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tragedi Sembilan Sebelas

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

15,024 bacaan 26 Ulasan

Oleh: Cik.Hijau Ku renung ruang wajahku di hadapan cermin lantas terdetik dibibirku. “Wajahku mirip benar dengan ibu tapi dimanakah ibu sekarang? Dimanakah abang sekarang?” air mata Dahlia mulai membanjiri kotak matanya kerana teringat akan ibu dan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Gerhana Di Hati

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

17,100 bacaan 20 Ulasan

Oleh: Sirrun Abdullah Gerhana di Hati “Lepaskan aku!” Farissa bernada tegas. Tak cukup dengan ayat, kaki dan tangannya meronta-ronta cuba meloloskan diri dari cengkaman lelaki itu. “Tolonglah, lepaskan aku,” rayu Farissa pula. Kali ini masih lagi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Takdir

22 July 2014  
Kategori: Cerpen

12,596 bacaan 11 Ulasan

Oleh: Areesya Aziz “Hai Syira, akak manis sudah datang… ada baikkah kamu hari ini?” Emy menolak pintu bilik Insyira lalu menerpa masuk dan duduk di katil Insyira. “Hmm, dah lama Syira tunggu, rindunya kat Emy. Macam ni jelah keadaan Syira..”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Si Mat Laksa

21 July 2014  
Kategori: Cerpen

15,174 bacaan 8 Ulasan

Oleh: Afeefa Alisha Aku berjalan perlahan-lahan sambil mataku tak lepas dari memandang sekumpulan manusia yang berkumpul di suatu sudut.Di situ aku tidak dapat mencari namaku.Adakah mereka belum sampai?Aku sebenarnya baru sahaja tamat belajar di UK so... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Hujan Hati

21 July 2014  
Kategori: Cerpen

14,191 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Atilia Aisya “Hoi! Buta ke?” Dia mendongak. Mata helang itu menikam tepat ke dalam matanya. Dia jadi tergamam. Kaku dan tidak bergerak. Mulut yang selalunya lancang juga jadi bisu. “Tepi sikit boleh tak?” Dia berganjak sedikit.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kau Pakgad Hatiku

21 July 2014  
Kategori: Cerpen

15,230 bacaan 12 Ulasan

Oleh: Ai Arisa Nota jari jemari Ai : Assalamualaikum. Alhamdulillah, habis juga cerpen yang tak tahulah nak klasifikasikan sebagai apa. Tak ada romantik sangat, tak ada komplikasi sangat. Tapi harap ada pengajaran. Komen negatif dan positif dialukan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dia Tunang Aku?

21 July 2014  
Kategori: Cerpen

25,815 bacaan 16 Ulasan

Oleh: Amiey Ieyra Dia Tunang Aku? - Amiey Ieyra - “Hoi! Kau buat apa tu?” sergah Nurina. Hampir tercabut jantung Aimie bila disergah begitu oleh kawannya. Nasib baiklah tak ada sakit jantung, kalau tak dah lama jalan pergi batu dua. “Kau dah kenapa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku, Engkau Dan Beruk

21 July 2014  
Kategori: Cerpen

11,596 bacaan 16 Ulasan

Oleh: Myra Emily AKU ENGKAU DAN BERUK Kereta Myvi putih bernombor plat Wilayah mampir perlahan-lahan ke sisi jalan dan sedikit terbabas ke dalam petak kebun sawi milik orang kampung. Dari dalam perut kereta , keluar seorang gadis lengkap berbaju kurung... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 5 of 276« Pertama...4567...1020...Akhir »