Cerpen : Kapal Terbang Kertas

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

18,622 bacaan 26 Ulasan

Oleh: Aida Ahmad [Sebelum kuliah bermula] “Oi! Hodoh, bagi aku pen tu . ” Lutfi minta pen itu, sehabis ‘ sopan ‘ yang boleh kepada gadis di sebelahnya, musuh merangkap kawan baiknya. “Aku hairanlah, kenapa si playboy ni tak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dia Bukan Uwais Al-Qarni

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

17,575 bacaan 27 Ulasan

Oleh: AIN ANNISA Sebuah kereta Suzuki Swift merah meluncur laju memasuki Lorong Cempaka. Kereta itu kemudian membelok masuk ke dalam pagar sebuah rumah yang tersergam indah. Pemandunya kemudian memarkir kereta itu bersebelahan kereta Perodua Alza. Setelah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bukan Cinta Titanic

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

24,308 bacaan 31 Ulasan

Oleh: Shaefar Yuhana Shaefar Inara melihat jarinya yang manis bertahtakan cincin berlian. Kejadian petang tadi terbayang di dalam fikirannya. Jarinya disarungkan cincin oleh seorang wanita yang akan bergelar ibu mertuanya hujung bulan hadapan . Ahh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Jodoh Daripada Tuhan

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

17,578 bacaan 11 Ulasan

Oleh: Intan Bairuha Tersenyum saja aku daripada tadi. Dia pasti takkan tahu apa aku rasa sekarang. Ah, nak beritahu ke tidak? Diam je laa dulu..Saban minggu aku menelefon. Waktu-waktu sekolah ini, aku masih ada prinsip sendiri. Mana boleh ‘couple’... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Urusan Sri, Aduka & Dhiya

20 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,039 bacaan 35 Ulasan

Oleh: Suha Fasihah TRANSIT ALIRAN RINGAN ataupun lebih dikenali sebagai Light Rail Transit (LRT) bagi laluan Kelana Jaya itu bergerak seperti biasa. Seorang wanita yang sederhana tingginya sedang berhimpit di kawasan sesama wanita juga. Sengaja dia memilih... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Susah Kalau Pontianak Jatuh Cinta

19 April 2014  
Kategori: Cerpen

21,293 bacaan 32 Ulasan

Oleh: LRyuzaki “Aku dah agak dah! Kenapa budak-budak ni pengsan lepastu ada bekas gigitan kat leher ni mesti kerja Vanpaip!” tegas Pak Razi atau dikenali dengan nama famousnya Pak Oji. “Vampire, Pak Razi.” Pak Mat membetulkan. ‘Entah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Inikah Pengakhirannya

19 April 2014  
Kategori: Cerpen

18,142 bacaan 10 Ulasan

Oleh: Dhia Athif CERPEN INIKAH PENGAKHIRANNYA “kau kena kahwin juga dengan Idlan. Itu keputusan papa” “Papa!” “ Ini kehidupan Liya, biar Liya tentukan sendiri. Kenapa papa? Kenapa Liya mesti kahwin dengan Idlan” “Kenapa, itu tidak perlu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : I’m Engaged 2

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

30,058 bacaan 21 Ulasan

Oleh: Ranis Cincit 4 bulan yang lalu… Ismi tersenyum melihat gadis yang sedang duduk dihadapannya, wajah kacukan Melayu dan Cina itu sungguh cantik di pandangan mata Ismi. Tetapi melihat gaya pemakaiannya si cantik manis dihadapannya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Bestfriend

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

32,763 bacaan 41 Ulasan

Oleh: azad adam Amira segera mengeluarkan buku catatan kecil dari poket apron kecilnya. ‘’Erm sorry saya first time datang sini, boleh cik suggestkan menu yang terbaik?,’’ pinta pelanggan tersebut. Amira segera menyelakkan helaian buku menu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Miss Gangster VS Mr Angkuh

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

34,878 bacaan 20 Ulasan

Oleh: Ziema Iema BREK skuter di tekan pantas. Hampir sahaja skuter kesayangannya mencium kepala kereta Toyota Celica yang tiba-tiba sahaja membelok ke kanan. Akibatnya dia terjatuh menyembah jalan tar. Dania mendengus geram. Pantas dia mengetuk cermin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Aku Mencintainya

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

19,598 bacaan 15 Ulasan

Oleh: YUSRI YUSOFF Suasana hiruk-pikuk di pasaraya itu cukup melemaskan Aina Balqish. Bagaikan sudah menjadi suatu kelaziman pasaraya itu sarat dengan pengunjung terutama pada hujung minggu. Ingin saja dia keluar dengan cepat dari pasaraya itu. Saat... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cik Matang Punya Cinta

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

19,095 bacaan 23 Ulasan

Oleh: RIA NATSUMI Cerpen : Cik Matang punya cinta Aku sangat tertekan. Tiap-tiap bulan ada sahaja kad jemputan kahwin daripada kawan-kawan. Persoalan yang timbul. Bila aku nak kahwin? Umur dah nak masuk 30 tahun bukannya 20 tahun lagi. Tapi masalahnya,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Diagnosis Cinta Bisu

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,321 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Myra Emily TAJUK ; DIAGNOSIS CINTA BISU Gamat dan hebat. Itu gambaran yang tepat dapat diberikan untuk suasana malam persembahan yang diberi nama tradisi, Ice-Breaking Fun Night. Sememangnya sudah menjadi tradisi turun temurun di kolej perubatan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Shirah

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

14,067 bacaan 28 Ulasan

Oleh: Ain Hawani   CINTA SHIRAH “Ibu…Shirah tak nak…ibu tolaklah…please ibu..” pinta aku. Aku lihat muka ibu. Ibu semacam kesal dengan keputusanku. Ibu bangkit daripada kerusinya dan terus ke dapur. Tiada kata walaupun... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Senyum

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

16,059 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Nana Aku hanya mampu tersenyum melihat si dia bersanding di atas pelamin itu. Pelamin yang sepatutnya ada aku disebelahnya.Mata kami bertaut buat seketika. Aku sekadar tersenyum tipis walaupun anak matanya cepat-cepat melirik ke arah lain.Majlis... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kasih Fazura

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

10,033 bacaan 13 Ulasan

Oleh: Juemelda Hermand KASIH FAZURA PETANG Sabtu membuatkan ramai pengunjung terutamanya ahli keluarga datang memenuhi kawasan pantai Batu Hitam, Kuantan. Ada yang berkelah, sekadar melepak dan juga berenang di tepi pantai. Fazura menarik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Ingin Pulang

14 April 2014  
Kategori: Cerpen

8,962 bacaan 10 Ulasan

Oleh: zel zahika Shauqi dan Radin masuk menemui ketua mereka, Ghein Volkov. Ghein sedang menikmati cerut terbaik dari Cuba, dengan pembalut cerut coklat kekuningan jenis Claro. Santapan pencuci mulut orang-orang elit. Radin terdahulu berdehem , bagi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Berikanlah Aku Kebahagiaan

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

27,132 bacaan 29 Ulasan

Oleh: NUR BERIKANLAH AKU KEBAHAGIAN. “Semua orang berhak untuk bahagia namun tak semua milikinya”. “ Along, keluarga Mak Bibah ada dating merisik kamu 2 hari lepas.Untuk anak dia yang bongsu Adam.Along kenal kan Adam tu?? Kawan Along masa zaman... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Soulmate

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

29,555 bacaan 39 Ulasan

Oleh: mia kaftiya SOULMATE Pada petang yang redup dan berangin itu, Lily duduk seorang diri di atas rumput bawah pokok besar yang daunnya beralun-alun disapa angin. Di tangan Lily terdapat sekeping kad yang kulit luarnya dilukis ilustrasi kek dan lilin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Biarkan Cinta Berkata Tidak

7 April 2014  
Kategori: Cerpen

15,063 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Danial Afif Bagi aku katakan tak nak pada rokok, itu adalah kempen kerajaan untuk masyarakat yang suka menghisap rokok. Tapi tolong lah untuk bab cinta, biarkan cinta berkata tidak. So wanita-wanita di luar sana mahal kan diri kau orang dulu baru... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 5 of 272« Pertama...4567...1020...Akhir »