Cerpen : Jodoh Depan Tangga

9 December 2012  
Kategori: Cerpen

23,668 bacaan 25 Ulasan

Oleh : alfa syamimi “Siapa tu Cikngah?” Cikngah pandang mukanya kembali sambil mencapai semula wayar getah yang tadi diguna untuk menyiram. “Anak buah. Tengah cuti sem sekarang ni, datanglah sini. Boleh tengok-tengokkan budak tu.” “Oh…”... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Persona Designata

9 December 2012  
Kategori: Cerpen

11,875 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Naufal Tarmizi MALAM ini merupakan malam yang cukup istimewa buat Fara Asyikin. Aurora terukir di lelangit pulau yang jauh dari hirup-pikuk kota metropolitan, menambah seri gurau senda rakan dan keluarga. Beberapa saat sahaja lagi, gadis kecil... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Menantu Cucu Opah

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

55,261 bacaan 76 Ulasan

Oleh : NOORAIHAS “Siti Sahira!” jerit opah dari dapur. Aku hanya mampu menekupkan bantal ke mukaku. Malasnya nak bangun. Selimut ku tarik menutupi muka. “ Siti Sahira bangun!” kejut opah betul-betul di tepi telingaku. Aik, sejak bila pulak opah... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pujaanku

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

19,580 bacaan 23 Ulasan

Oleh : Isha Idiaz ***** Memetik gitar menyanyi syair yang tulus Persembahan kalbuku Nantikan dikau ditidur lelapku Pujaanku… ***** DAHIKU berkerut-kerut apabila mendengar satu-persatu ayat yang dituturkan oleh Farid. “Siapa?” soalku sebaik sahaja... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mr. Skema

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

30,869 bacaan 25 Ulasan

Oleh : RIA NATSUMI Farid membetulkan cermin matanya. Tali leher dibetulkan supaya lebih kemas. Bersungguh-sungguh dia mengejar gadis yang pantas berjalan itu. ‘Minah ni tak pandai letih ke?’ detik hati Farid. “Nur Syafiqah Alia Rashid!” panggil... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tetamu Hati

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

27,421 bacaan 25 Ulasan

Oleh : Ana Sofiya 1 Kalau aku boleh menyorok, ingin aku sembunyikan diriku daripada Azura yang tak habis-habis mahu mengganggu. Rimas betul aku dengan sikapnya. Tak tahu langsung nak mengaku kalah. Aku kunci pintu, dia cari kunci pendua dan masuk dalam... [Teruskan bacaan]

Cerpen : What? Suami???

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

81,709 bacaan 75 Ulasan

Oleh : MIYAZAKI ELISYA “Aku terima nikahnya, Haifa Dania binti Hassan dengan mas kahwinnya RM300 tunai.” Laju saja ungkapan itu diucapkan lelaki tersebut. Setelah mendapat pengesahan daripada saksi- saksi di pihakku, aku kini telah sah menjadi isteri... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Si Pemain Gitar

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

13,891 bacaan 15 Ulasan

Oleh : Ardastra BUNYI kicauan burung-burung tidak sedikit pun memberi ketenangan kepada Stella. Baginya bunyi itu begitu mengganggu. Sementelah hatinya kini sedang keresahan kerana semua perancangannya tidak seperti yang dia harapkan. Dia duduk kaku di... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ukiran Terakhir

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

10,917 bacaan 25 Ulasan

Oleh : izlita Seekor kuda berwarna putih datang menghampiriku. aku tersenyum melihat jejaka yang duduk elok di atas kuda tersebut. Perlahan-lahan jejaka tersebut turun dari kuda lalu berjalan mendekati tubuhku. Jemariku dielus lembut. Jejaka... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kau Yang Ku Sayang

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

22,595 bacaan 51 Ulasan

Oleh : SAFIYA ALMIRA “ Abang dah balik? Sayang rindu dekat abang.” Kaisara mencium lembut tangan suaminya. Imran tersenyum melihat perlakuan isterinya. Begitulah rutin sehariannya. Apabila pulang daripada kerja, isterinya setia menunggunya di pintu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : My Ex-boyfriend Is My Boss?

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

63,790 bacaan 59 Ulasan

Oleh : Anessa Shahila Aku membuang pandang ke arah jalan raya.Apa agaknya aku nak buat ni? Sejak dipecat daripada kilang membuat biskut tiga bulan yang lepas aku kini telah menyandang gelaran penganggur sepenuh masa.Rutin harianku hanyalah melepak di... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Secantik Lavender

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

15,995 bacaan 43 Ulasan

Oleh : Nursyakirah Adenan Suasana bising menyambut kedatangan Puteri Arquna Asyrah sebaik sahaja dia melangkah masuk ke perpustakaan. Perasaan hairan bercambah dalam hatinya. Masakan perpustakaan boleh menjadi ribut. Kalau macam ni bukan perpustakaan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cahaya Cinta

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

18,449 bacaan 23 Ulasan

Oleh : Syu Ariani “FARISYA!” Langkah Farisya terhenti semerta. Dia berpaling, mencari arah suara tersebut. Namun tiada satu kelibat pun yang kelihatan. Farisya mengatur langkahnya semula. Sesekali matanya melirik ke jam tangan yang dipakainya. Dua... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Terhenti Di Sini

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

13,586 bacaan 13 Ulasan

Oleh : hunnybunny Salam, cerpen ini merupakan sambungan bagi cerpen bertajuk ‘Aku Bukan Untukmu’, karya HunnyBunny…Maaf jika ada kekurangan dan terima ksih kerana membaca ? Detik, demi detik. Saat, demi saat. Lebih 2628000 minit telah aku... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Serai Cinta Gadis Kampung

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

24,515 bacaan 22 Ulasan

Oleh : amka_ahsahs Aku duduk menikmati keindahan suasana kampung yang telah sekian lama tidak aku rasakan. Menghirup udara segar, tenang dan nyaman. Ya Allah, bersyukur dengan segala nikmatmu. Kalau duduk dekat bandar mustahil untuk merasakan udara... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Orang Kuning

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

10,066 bacaan 13 Ulasan

Oleh : E.A Bayangan itu datang lagi, menghantui ceruk jiwaku. Tanganku yang tadinya leka menyemak kertas peperiksaan terhenti. Mataku memerhati kertas peperiksaan tapi tumpuanku hilang. Aku membaca kertas yang berada ditanganku lagi. Kali ini dengan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kristal Burung Jinjang

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

9,761 bacaan 8 Ulasan

Oleh : Lavender&Mickey Prraaannngggg!!!! Pecah berderai kristal itu.The one and only hand made kristal burung jinjang yang hanya boleh didapati di kedai emas di Paris.Tuan punya kedai emas itu mengatakan yang kristal burung jinjang itu adalah sepasang.Jika... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Ice Blended Cappuccino

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

18,760 bacaan 14 Ulasan

Oleh : Puteri Aisya menghirup lagi ice-blended kappuccino yang baru sahaja dibelinya tadi. Ahh.. enaknya tidak terkata. Itulah minuman kegemarannya sejak azali lagi. Dia leka menyedut airnya sambil langkahnya dicepatkan menuju keretayang tidak jauh dari... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tasbih Cinta Buatmu

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

13,236 bacaan 13 Ulasan

Oleh : ISQ ADDIANA “AHHH….geram!!!” Beberapa hentakan tangan dilagakan di atas meja. Putih tapak tangannya sudah berpijar kemerahan. Sepatutnya berasa sangat sakit tetapi amarah yang bergelora di dalam dada mengatasi kesakitan itu. Satu keluhan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pakcik I Love You

25 November 2012  
Kategori: Cerpen

29,551 bacaan 35 Ulasan

Oleh : sheshu “Ika aku nak minta kebenaran kat kau ni. Kau la satu-satunya sahabat yang aku ada. Parents aku nak balik Australia minggu depan. Bapak aku ada running business kat sana. 2 3 bulan juga la. Aku tak nak ikut la wei. Aku rimas la dengan... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 57 of 278« Pertama...1020...56575859...7080...Akhir »