Cerpen : Bersamanya dan Melodi

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

20,830 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Zursya PIANO yang berada dihadapannya dipandang kosong. Tiada niat lagi untuk berdamping dengan piano itu. “Aaaaa! Fed up la belajar main piano tapi tak pandai-pandai jugak.” Ferra mengeluh perlahan. “Babe! Kau dah kenapa? Ok tak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Tribute Untuk Abu

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

8,903 bacaan 20 Ulasan

Oleh: Ai Arisa Nota jari : Assalamualaikum. Nih bukan cerita cinta jauh sekali cerita romantik apatah lagi komedi dan juga bukan cerita seram. Cerita ni Ai sengaja tulis ketika hati sedang teringatkan kenangan. Ada separa yang betul dan ada separa yang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Nyet-Nyet

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

20,956 bacaan 16 Ulasan

Oleh: Tulip Bismillahirrahmanirrahim.Miasarah memulakan langkah kaki kanan bila keluar dari perut lift yang berhenti ditingkat 48. Jam ditangan dibelek dan menunjuk jam 8.50 pagi.’Rasa macam nak terkucil pulak. Maklumla, first day kerja..kiki’.... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Pilih Dia atau Aku

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

26,001 bacaan 24 Ulasan

Oleh: Syazwani Adira “Salam Alisa! Saya ada berita baik nak bagitahu awak. Yes, I want to back to Malaysia for a while. Yahoo! Can’t wait to see you Alisa!” Tidak berkelip matanya memandang skrin komputer itu. Mulutnya terlopong. Apa?... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Rahsia Malam Kelam

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

16,767 bacaan 20 Ulasan

Oleh: YuuFa Pusat Bandar Minasotta. 14 April, Rabu, 11:18 PM. “Hillary, kau masih di rumahkah? Ya, ya. Aku baru balik ni. Teruk betullah pengurus kedai tu, kerja tengah banyak tadi, boleh dia balik awal? Memang sengaja kan! Aku dah nak sampai stesen... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Sebatang Kapur, Segulung Ijazah

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

13,108 bacaan 16 Ulasan

Oleh: ANIZ ZAMANI “Pin! pin! Kedengaran bunyi hon Arianna Sofea seorang graduan dari sebuah universiti perguruan terkemuka negara yang sedang menunggu surat tawaran dari pihak kerajaan. Sementara menunggu surat dari pihak kementerian, Ariana... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kalau Boleh Aku Setia!

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

20,995 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Anna Humayraa Hampir setiap kedai dimasuki Annamirah Maisara. Dia ingin yang terbaik daripada yang terbaik. Tidak ada satu pun pakaian kerja yang dipamerkan di kedai-kedai yang telah dimasuki mampu menawan hati Maisara. Samalah seperti lelaki-lelaki... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dan Cinta Pun Mencair!

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

20,888 bacaan 17 Ulasan

Oleh: Anasakina Ismail Aqisya tersenyum-senyum. Terasa nak menjerit pun ada. Owwwwhh Mama! Orang fikir mungkin dia gila tetapi siapa tak gila kalau kertas kerjanya diterima sebuah syarikat terbesar di Australia!!! Tak sia-sia bos hantar aku pergi Australia... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Diam-Diam Cinta

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

26,813 bacaan 31 Ulasan

Oleh: yierda badrishah AKU tekur tanah lama. Sedari tadi tetap begitu. Tapi, setiap bait-bait katanya masih beralun di gegendang telingaku. Masih cuba membuat aku faham. Masih cuba menyampaikan apa yang terbuku di hatinya. Walau bukan secara langsung,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Poligon + Origami = Poligami

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

18,546 bacaan 15 Ulasan

Oleh: S28 AKU mengarahkan punggungku bangun dari lantai yang beralaskan selimut Cuma pada malam itu. Malam yang dingin, cukup dingin biar pun penyaman udara sudah aku tutup. Waktu itu aku seharusnya menikmati “bulan madu”ku bersama Mira. Salah faham... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cukuplah

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

14,034 bacaan 7 Ulasan

Oleh: nora wahid Syahila melajukan langkah kakinya cuba menyaingi lautan manusia yang baru sahaja turun dari LRT di hentian Masjid Jamek ini. Sesekali dia melihat jam di tangannya. Ada lebih kurang 7 minit lagi sebelum waktu pejabat bermula. Dia tidak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Isteriku Comel

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

37,805 bacaan 39 Ulasan

Oleh: Lil’Fattie/strong> Aira berjalan pulang ke rumah dengan langkah lemah longlai. Beg yang disandangnya itu terasa berat dan dia berpeluh dengan jayanya setelah pulang dari perpustakaan. Perutnya kosong kerana duit belanjanya sudah habis. Aira... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Je Taime, Saranghae

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

17,476 bacaan 16 Ulasan

Oleh: Kirah Farassya “Aisy, kau tahu tak kelas 5sc1 ada budak baru?” soal Medina yang nyata kecoh dengan kedatangan budak baru yang sudah mempunyai kelab peminat. “Agak-agaklah. Aku baru je datang sekolah hari ni. Eh, mana yang lain, ada present... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cheesy Mayo

7 July 2014  
Kategori: Cerpen

23,206 bacaan 30 Ulasan

Oleh: Ezzessaybee PART ONE “JAN…” Aku memandang ke arah mak yang tiba-tiba menolak sedikit bahu kiri aku tu. Aku yang sedang menatang par yang penuh dengan bunga plastik dan juga sepersalinan kain itu nyaris terpeleot apabila... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mr. Ner Kau Cintaku

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

42,702 bacaan 29 Ulasan

Oleh: nurul nuqman MAS IDAYU merapikan diri di hadapan cermin. Dia menelek wajahnya beberapi kali. Lantas dia mencoleskan sedikit gincu bibir agar tampak lebih bermaya. Setelah itu, dia perhatikan pula baju yang membaluti tubuhnya. “ Cantik pun. Ayu... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Make It Real

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

48,820 bacaan 43 Ulasan

Oleh: arina wahyuni Ini karya cerpen kedua saya. harap terhibur… Riuh rendah suasana di luar studio itu sebaik sahaja seorang pemuda tampan berkaca mata hitam keluar daripada set pengambaran tersebut. “Aaa!!! Aqif!!!!” terjerit-jerit gadis-gadis... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Juruterbang Itu Pemain Catur

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

36,436 bacaan 25 Ulasan

Oleh: Amizatul Najeha Sebuah lori bunga berhenti di hadapan rumah. Mardhiah yang sedang menyidai baju di tepi rumah sewanya yang dikongsi dengan dua orang lagi gadis terus melangkah ke arah seorang lelaki Cina yang terjengah-jengah. Mungkin dia tidak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Encik Abang Segak

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

54,162 bacaan 98 Ulasan

Oleh: Syamnuriezmil Segak sungguh encik abang depan rumah aku tu. Setiap pagi, dia akan keluar rumah dengan kot hitamnya di tangan. Baju kemeja itu, kalau berwarna ungu cair, tali leher mesti warna ungu pekat. Kontra. Warna yang dipilih, semua warna-warna... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Saranghaeyo!

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

25,021 bacaan 41 Ulasan

Oleh: Yaya ******** Diyani meneguk air yang dipesannya.Matanya meliar mencari kelibat dua teman baiknya, Maria dan Khairul.Setelah itu jam di pergelangan tangannya dikerling. “Hesy,manalah dua orang manusia ni.Tak pernah nak datang awal…Asyik... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Virus Cinta Dia!

13 June 2014  
Kategori: Cerpen

29,303 bacaan 13 Ulasan

Oleh: Nakita Bunyi ketukan di luar semakin menggila. Kuat dan semakin kuat. Hujan yang turun dengan lebatnya di luar rumah langsung tidak menenggelamkan bunyi ketukan di luar rumah. Adam Fahri semakin baran. Dia lantas bangun dan menuju ke pintu. Mahu... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 6 of 276« Pertama...5678...2030...Akhir »