Novel : ISTANBUL: Cinta Eropah pada Asia 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Zurin ZH PROLOG Surat yang sedari tadi direnung dibuka perlahan-lahan lalu isi surat itu diteliti dengan air mata yang tidak berhenti mengalir. Sungguh dugaan kali ini begitu berat untuk dirinya tempuhi, dia tahu Allah swt tidak akan menguji jika... [Teruskan bacaan]

Novel : Rantaian Berduri 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Ayu Munawer “Dapat ke?” Zup! Pantas aku menoleh ke arah suara yang menegur. Fuh! Kelihatan Kak Marlia telah terjengul dengan senyum di bibir. Sikit saja lagi tangan ini ringan mahu dibaling helaian artikel yang dipegang. “Fuh! Semangat Kak... [Teruskan bacaan]

Novel : My First Love 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: The Lotus PROLOG ‘DILWALE’. Karya hebat tanpa photoshop. Itulah yang mampu aku katakan setelah menonton cerita ini buat kali pertama di panggung wayang. Gandingan mantap Shah Rukh Khan dan Kajol memang betul-betul berkesan buat hati aku yang... [Teruskan bacaan]

Novel: Red Rose, Saya Cinta Awak! 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Zue Hasya “Nina, Nina! Bangun Nina! Dah pukul berapa ni, haih nak jadi apa lah anak dara seorang ni! Matahari dah tegak atas kepala pun tak bangun-bangun lagi. Cepat bangun Nina!” Bebel Puan Saharah pada anak gadis tunggalnya sambil menarik... [Teruskan bacaan]

Novel : #Tango 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: RaTa Hospital Kuala Lumpur, Malaysia. Surgical glove yang tersarung di tangan ditanggalkan. Tempat itu ditinggalkan dalam tergesa-gesa. Bang! Pintu kaca terbuka secara tiba-tiba. Seorang gadis berjubah putih paras lutut berlari keluar dengan tergesa-gesa.... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta? Boleh Bla! 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Zurin ZH PROLOG Keadaan Lapangan Terbang Kuala Lumpur lenggang tanpa ramai tetamu yang memenuhi ruangnya, mungkin kerana bukan musim bercuti lagi. Ahdani Zahrah melepaskan keluhan kecil, entah kenapa pemergiannya kali ini berasa begitu berat sekali.... [Teruskan bacaan]

Novel : Itu Isteriku Der.. 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Khai Ra Wajahnya mula kemerah-merahan akibat terkena pantulan sang suria. Tangannya mula mengelap peluh yang membasahi seluruh muka gebunya itu, mulut merah bak delima terkumit-kumit membacakan sesuatu. Sekilas pandang lagak seperti tok bomoh... [Teruskan bacaan]

Novel : Coffee Affairs 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Tulip Elisé “Abah, tolong buka radio tu abah.. Sunyi je”, lagu yang dimainkan di radio memecahkan suasana yang sunyi dalam kereta. Semua orang dalam kereta ini tengah sibuk main telefon bimbit, maklumlah, nak pergi bercuti kenalah berkomunikasi... [Teruskan bacaan]

Novel : Bukan Aku Yang Salah 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: SZ Prolog “Mulakan kehidupan dengan senyuman”. Ungkapan yang selalu aku pegang dan boleh dikatakan menjadi moto hidupku. Dulu aku seorang yang peramah. Dulu aku seorang yang periang.Dulu aku seorang yang selalu tersenyum. Sampaikan kawan-kawan... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Lagi!! 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: SHAYEINA RAHMAN Prolog Apa itu cinta? Ada yang kata, cinta hadir dari mata turun ke hati. Mir pantas menggelengkan kepala. Rasanya tidak, kerana gadis tomboy itu merasakan matanya rabun untuk mengenal cinta. Apatah lagi mahu turun ke hatinya yang... [Teruskan bacaan]

Novel : Hakmilik Tetap Hatiku 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Aishara I’ve been alone with you, inside my mind… BUNYI kicauan burung menenangkan hati yang tidak tenang. Gundah-gulana. Pandangan dilemparkan ke arah tasik menghadap taman. Tempat kebiasaan untuk dia menenangkan fikiran. Pokok yang kehijauan... [Teruskan bacaan]

Novel : Ini Cerita Aku 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Noorul Selama aku berada di sini, aku hanya akan ikut apa yang orang lain buat. Diorang belajar, aku akan belajar. Diorang hangout, aku pun hangout jugak. Duit? Tidak ada masalah untuk aku. Aku lahir dari keluarga yang kaya-raya. Abah aku seorang... [Teruskan bacaan]

Novel : Benci Jadi Cinta 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Dilaysf PROLOG Zara Khadeeja. Special mama bagi nama aku sempena satu-satunya anak perempuan tunggal dia. Memang mama nak sangat anak perempuan dalam keluarga kami, at least mama kata taklah sorang sangat mama sahaja yang perempuan. Umur aku pun... [Teruskan bacaan]

Novel : Ku Pinang Isteri Untuk Suamiku 1

29 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Azam Anuar Mulanya sukar untukku tempuh… Tapi terpaksa ku buat sejak kau tiada… Sendirian ku tahankan dukaku… Kepayahan memadam rindu… Selama ini aku meyakini… Kau bahagia dengan insan yang kau sanjungi… Namun... [Teruskan bacaan]

Novel : Mr. Stylish Cleaner 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Thira Jono PROLOG ‘You?? Kenapa you buat I sayangkan you?? Dan kenapa dalam waktu yang sama you buat I benci sangat dengan you? Sekarang you tinggalkan I terkontang – kanting tanpa you? You kejam Abbas . You kejam sangat!!’ Erwin Abbas tersedar... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia Seadanya 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Hanina Abdullah “NAK tumpang solat, kat mana ye?” “Eh solat apa pukul 11 tengahari ni?” belum sempat tapis, soalan sudah tersembul. “Solat Dhuha.” “Oh,” respon automatik dari Emil, bibir sudah tersenyum lebar. Tanpa berlengah dia... [Teruskan bacaan]

Novel : Cik Bulan Dan Encik Chef 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Ain Husnira Prolog Wulan merebahkan tubuhnya di atas katil empuk untuk merehatkan badannya yang keletihan akibat bekerja sepanjang hari. Jika dikata badannya letih, jiwanya lagi berkali-kali letih. Letih untuk menidakkan perasaan sendiri.Pertemuannya... [Teruskan bacaan]

Novel : Si Mata Biru 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Anabelle Adylea Prolog Langkahnya semakin laju menyaingi doktor yang menolak katil ke ruang kecemasan. Matanya tak berhenti memandang gadis kesayangannya yang terkulai layu di atas katil. Darah tak berhenti mengalir dari pergelangan tangan kirinya. ‘... [Teruskan bacaan]

Novel : Seindah D&D 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Hana Azlan Cermin di hadapannya direnung bersama seulas senyuman bahagia di bibir. Kotnya yang tergantung berhampiran dengan meja solek dicapainya lalu disarungkan ke tubuh kecilnya. Kemudian, rambutnya yang panjang disisir lembut sebelum diikat... [Teruskan bacaan]

Novel : Tanda Cinta 1

28 September 2016  
Kategori: Novel

Oleh: Nura Volkswagen Golf berwarna merah cili meluncur laju di atas jalan raya yang tidak begitu sesak dengan kenderaan. Jam tangan Bonia yang dipakai dipandang sekilas, sudah hampir pukul 10.00 pagi. Telinga Iman Nasuha sedang terhibur mendengarkan... [Teruskan bacaan]