Novel : Dia..Mr. Jodoh? 8

May 13 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 8 ‘’K ak, Encik Aiman…siapa?’’ Nana menyoal seorang wanita yang kebetulan berjalan melaluinya. Dengan mahu tak mahu saja suaranya keluar dek tercungap-cungap mencari nafas. Enam variasi minuman yang dijinjing dari tadi diletakkan di atas meja pertama yang dia lihat. Sudahlah tadi terpaksa menggunakan tangga kecemasan untuk naik ke tingkat lima kerana pada masa itu... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 7

April 16 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia J AM di dinding sudahpun menginjak ke angka sepuluh sebaik sahaja Nana memasuki bilik tidurnya. Bersama penat yang masih terasa, dia merebahkan tubuh di atas katil sambil memikirkan kata-kata Puan Hajijah sebentar tadi. ‘’Nak pergi ke tak nak pergi eh?’’ Nana bercakap seorang diri. Anak rambut yang mengganggu penglihatan dilurutkan ke belakang sambil dia berfikir. Kalau... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 6

April 7 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 6 ‘’N ina, you simpan dulu dress ni di belakang. Tadi Datin Nancy cakap yang this evening, assistant dia akan ea ra ambil.’’ Arah Dalila kepada salah seorang pekerjanya. ‘’Okay, Cik Ila.’’ Nina yang bertubuh genit itu melakukan seperti apa yang diarahkan oleh majikannya. ‘’But Nina. If dia sampai you inform I ya. I masuk office dulu’’ ‘’Okay.’’... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 5

March 25 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 5 N ANA rasa macam serba tak kena. Dia perasan, tadi pelanggan wanita itu tersengih-sengih padanya. Dia yang sedang membelakangi wanita itu sempat tertunduk-tunduk ke bawah. Memeriksa penampilan diri. Baju dan seluar? Elok saja ea rah yang koyak-rabak. Tudung senget? Aku rasa okey. Ah, apa-apa sajalah! Nana kembali ke kaunter pembayaran, untuk menghulurkan kek coklat... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 4

March 17 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 4 M ANIS CAFE.Tidak berkelip-kelip mata Azharel memandang papan tanda yang terpampang di hadapan kedai itu. Ini bukanlah seperti yang dia bayangkan tadi. ‘’Lah, kat kedai macam ni rupanya kau nak ajak aku lepak. Ingatkan tempat yang kau cakap tadi ada hiburan macam karaoke ke apa. Boring lah kau ni.’’ ‘’Kau lupa ke, ni masa kerja aku. Nak pergi karaoke siang-siang... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 3

February 23 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 3 ‘’N ana, boleh tak gantikan tempat Nurul kat belakang pagi ni?’’ Shila, pemilik café tempat Nana bekerja berjalan menghampirinya yang sedang mengelap bahagian kaunter pembayaran. ‘’Meosul (apa)? Gantikan tempat Kak Nurul? Wae (kenapa), Shila unnie?’’Soal Nana. Masa macam ni sempat pula mencampur-adukkan bahasa Korea dengannya. Di dalam cafe ini, dia dan... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 2

January 12 2015  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia BAB 2 S UASANAdi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching pagi itu sudah mulai riuh walaupun masih terlalu awal. Azharel Hakimi yang sudah tidak betah menunggu di dalam, terus menolak troli yang memuatkan beberapa buah bagasinya melewati pintu utama. Di situ ada beberapa orang yang berlegar-legar di kawasan lobi mungkin juga sedang menunggu untuk dijemput. Matanya meliar mencari orang... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Mr. Jodoh? 1

December 22 2014  
Kategori: Novel

Oleh : Iqa Annalia PROLOG ‘’K ELAS, macam yang kita dah bincangkan tadi tugasan untuk hari ni cikgu nak kamu semua buat satu karangan tentang keluarga. Panjang karangan, tak boleh lebih dari seratus patah perkataan. Siapkan sebelum loceng masa ke dua berbunyi, ya.’’ Cikgu Sadiah menulis sesuatu pada papan hitam sambil memberi arahan. ‘’Baik, cikgu..’’ Serentak murid-murid kelas 5 Bestari... [Teruskan bacaan]