Protect The Boss

October 29 2014  
Kategori: Novel Di Pasaran

Tengku Hafifi Hafiz – Nurafifah Alia Aqilla? Gadis yang brutal. Hobi utama, ‘melipat’ orang. Jika diberi pilihan, dia lebih rela digelar teruna tidak laku daripada bergelar suami kepada perempuan yang sering membuatnya meluat dan benci! Nurafifah Alia Aqilla – Tengku Hafifi Hafiz? Meskipun semua lelaki sudah pupus, hatinya tidak akan sesekali menerima pencinta wanita tegar seperti Tengku... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 28,29

April 6 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Bab 28 “Allahuakbar.” Perlahan-lahan aku membuka mata. Siapa pulak yang tumpang solat kat bilik aku dengan Hafiz ni? Aku menggosok mata. Biar betul? Hafiz? Dia solat? Syukur Alhamdulillah! Ya Allah. Tapi , err . Mana dia belajar? Mata aku terlalu berat. Semakin lama semakin kuyu. Argh! Terlalu mengantuk! Baru aje aku nak terlayang .. tangan hangat itu... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 25, 26, 27

March 29 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Bau ni . Bvglari Aqva. Takkanlah.. Cepat-cepat aku membuka mata. Isk! Macam mana aku boleh tidur sambil dipeluk oleh si mamat buaya ni! “Hey, hey , hey. Bangunlah . Dah pukul 6.30. Bilanya aku nak solat kalau kau asyik nak peluk aku macam ni.” Aku menolak dada Hafiz dengan jari telunjukku. Menggigil-gigil aku kerana berdebar. Ha ha ha! Apsal pulak aku nak... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 22, 23, 24

March 19 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana #Epp . Jap . Sebelum baca , saya nak cakap ni . Terima kasih kat semua pembaca yang dah drop comment . Memang membantu sangat . Terima Kasih tau ! Enjoy ! – Ellyne Alyana Bab 22 Sebaik sahaja kaki aku ingin melangkah masuk ke dalam kamar Hafiz aku terdengar lagu Pujaan Hati yang didendangkan oleh Kangen Band. Sempat aku menghayati liriknya. hei pujaan hati apa kabarmu ku... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 19, 20, 21

March 7 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Semua dah tidur kepenatan. Aku seorang aje yang duduk tuam Fif dari tadi. Nak tidur tak sampai hati. Fif pulak dari tadi asyik meracau. Naik risau aku dibuatnya. Dah nak dekat malam baru aku berhenti menuam Fif kerana dia dah lebih tenang dan badan dia tak adalah panas lagi macam tadi. Lepas aku cilok roti gardenia dan milo kat dapur , cepat-cepat aku naik atas balik. Mana... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 16, 17, 18

February 9 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Sebaik sahaja tiba di Incheon International Airport , kami terus bergegas mencari tandas. Tak tahan dengan kesejukkan yang mula mencengkam. Hanya aku seorang sahaja yang terkial-kial memakai baju sejuk yang Hafiz beli. Bila siap pakai baju sejuk , baru aku perasan yang aku tak beli selendang. Ha ha ha! Baru nak ikut stail korea. Hu hu hu. ” Dah siap?” terkejut aku bila... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 13, 14, 15

January 16 2012  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana He he he , padan muka tak dapat ayam masak lemak cili api. Memang boleh kecur air liur tengok lauk yang mama bawa. Aku pun apa lagi , sebatlah! Aku sempat mencuri pandang ke Haizrill yang sedang berbual dengan boss di hujung wad. Nak kata aku ni dah jatuh cinta dengan Hafiz sejak malam tadi , jantung aku ni tak berhenti-henti buat overtime bila tengok muka Haizrill. Aku rasa sangat... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 10, 11, 12

December 30 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana “Macam mana doktor?” Papa tanya doktor muda tu . Aku pula duduk berteleku di atas kerusi hospital. Apa yang aku rasa tadi? Satu perasaan yang aku tak pernah rasa sebelum ni. Sekali lagi buat ke kesekian kalinya aku mengusap dada aku. Aku seolah-olah tenggelam di dalam dunia aku sendiri. Arrh! Kenapalah kejadian tadi asyik masuk dalam ‘pawagam’ otak aku ni?! ... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 8, 9

December 15 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana bab 8 ‘Dear muka buku , aku rasa macam nak bunuh orang. Somebody get me a chainsaw now!’ Aku terus tekan kat button share . Hah , tak sampai beberapa minit ada orang dah like. Yang like tu semua blind scandal aku. He he he. Maksudnya, dia orang tu semua pernah usyar aku tapi aku tak layan. ‘Kapel tu haram!’ Eceh! Aku pula yang menegahkan tu semua. Yang aku... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 6, 7

November 10 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana ‘Cip, cip, cip’ kedengaran suara burung menyanyi merdu di luar tingkap. Angin menghembus lembut masuk ke dalam bilik melalui tingkap yang berlangsir merah jambu. Ehh? Merah jambu? Bukan langsir aku warna hijau ke? Nanti, akukan tidur atas katil super keras. Kenapa aku terasa macam tidur atas kapas je ni? Loading punya loading , baru aku teringat semua perkara yang terjadi.... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 4, 5

November 1 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Aku rasa mekap aku dah nak cair dah kat dalam kereta ni bersama Haizrill. Dia sering memberiku kejutan sehingga mampu merosakkan sistem permikiranku. Hu hu hu. Antara kejutan yang dia buat tadi adalah, menjadi jurusolek tidak diupah untukku dengan hanya melihat seimbas lalu tutorial di dalam internet. Aku yang belajar dah nak dekat tiga puluh minit ni pun masih tak dapat tangkap... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 2, 3

October 19 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana Sampai sahaja kat site aku terus rasa teramat-amatlah bahang kerana cuaca teramat-amatlah panas. Aku cepat-cepat pakai topi keselamatan. Fuh kurang sedikit panas. Tapi aku rasa ketiak dah berbuih-buih dah ni. Hu hu hu. Aku ikut aje boss dari belakang. Kalau dia kata nak pen aku beri pen. Nak fail hijau tadi, aku beri fail hijau , nak cop dia, aku beri juga. Pendek kata, beg aku... [Teruskan bacaan]

Novel : Protect the boss 1

October 11 2011  
Kategori: Novel

Oleh : ellyne alyana “Alright boss!” Aku dengan bangganya angkat tabik kat boss. Boss senyum. Seperti biasa, asal tengok dia senyum sambil pandang kat pintu maknanya dia nak pergi tengok site lah tu. Aku cepat-cepat buka pintu mendahului boss. “Fif, jangan lupa bawa fail hijau yang Mr. Haizrill beri tadi.” Aku angguk lagi . Hah, dah selamat dah kat tangan aku. Mr Haizrill... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Basikal Pak Ustaz

March 9 2016  
Kategori: Cerpen

Oleh:Nurrizzwana Cik Zull “Erm… rasa-rasa ibu nak tak kalau aku suh dia pinang pak ustaz depan rumah ni….” Detik hati kecilnya. Dia ketap bibir sebelum bersuara. “Ibu… Ibu pernah nampak tak anak jiran depan rumah kita tu? Pak ustaz tu.” Puan Maznah diam sebelum menggeleng. Dia jungkit bahu sambil tangannya leka menjahit manik pada baju kurung. “Dia ada anak ke?”... [Teruskan bacaan]

Aktiviti Penulis : Jom Temui Penulis Penulisan2u dan Karyaseni

November 22 2012  
Kategori: Info Terkini, Menarik Di Sini

JOM TEMUI PENULIS Ellyne Alyana dan Syima Syawal – POPULAR MEGA BOOKFAIR 2012 di EXPO @ DANGA CITY MALL, JOHOR BHARU Penulis : Syima Syawal & Ellyne Alyana Tarikh : 25 November 2012 Masa : 12 – 12.45 Tgh Hari Tempat : ESXPO@ Danga City Mall, Johor Bharu Ellyne Alyana – Protect The Boss Syima Syawal – Seru Saja Bintang Itu Jadilah orang yang terawal memiliki novel terbaru... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta yang tiada kepastiannya 17

January 19 2012  
Kategori: Novel

Oleh : Fyka Bab 17 Untuk kesekian kalinya, dia mengeluh lagi. Sudah ke berapa kali, tidak pula dia kira. Kenapa begitu keras hati budak kecik tu? Pelik bila dia melihat Risya seperti orang yang tidak bersalah langsung. Jadi dia mengambil keputusan untuk tidak menegur dan memandang wajah Risya langsung. Ingatkan dengan cara begini Risya pasti akan tampil di depannya dan memohom maaf atas apa... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta yang tiada kepastiannya 16

January 1 2012  
Kategori: Novel

Oleh : Fyka Bab 17 Untuk kesekian kalinya, dia mengeluh lagi. Sudah ke berapa kali, tidak pula dia kira. Kenapa begitu keras hati budak kecik tu? Pelik bila dia melihat Risya seperti orang yang tidak bersalah langsung. Jadi dia mengambil keputusan untuk tidak menegur dan memandang wajah Risya langsung. Ingatkan dengan cara begini Risya pasti akan tampil di depannya dan memohom maaf atas apa... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Calon Isteri Terbaik

January 15 2016  
Kategori: Cerpen

Oleh: Moniralily Bab 1 Satu surat berwarna putih beralamat rumahku serta nama penuhku Nahwah Nur Sabrina Binti Ali terletak di atas meja. Surat ini mesti syarikat yang aku temuduga tempuh hari. Tak sangka pula aku dapat tawaran kerja di syarikat Mutiara Holdings. Alhamdulilah, mesti ceria muka mak dan abah. Tak sia-sia aku berdoa agar dapat perkerjaan untuk menampung keperluanku di Bandar. Kemudian,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Lampu Cinta

January 8 2016  
Kategori: Cerpen

Oleh : YAYA ZULKIFLY LAMPU CINTA “Jika perkahwinan menjanjikan kebahagiaan selama-lamanya. Malangnya itu bukan kami” – Farhan & Hanis BAB 1 ” Awak nanti nak sambung belajar bidang apa? ” Soal Farhan kepada Hanis. “Saya nak jadi cikgu la awak. Saya suka budak budak” Soalan pantas dijawab Hanis. Hanis menguis-nguis kasutnya sambil memandang permandangan dari atas bangunan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : My Tea Lady

December 22 2015  
Kategori: Cerpen

Oleh : liffy daryn Adna Venessa Lim menongkat dagu sambil memandang lepas ke arah ruang hospital. Bosan. Sudah dua minggu terperap dengan bauan ubat membuat Adna mahu lempang saja nurse nurse yang gedik merawatnya terutama bila… Greeeekkkkk! Pintu ditolak dari luar. Handsome bergaya dengan jeans hitam. T shirt putih didalam dan jaket denim coklat diluar. Tinggi dan tegap malah langkahnya penuh... [Teruskan bacaan]