Serendipity

23 December 2016  
Kategori: Novel Di Pasaran

Kematian ibu bapanya menjadikan Fatin dan abangnya yatim piatu dalam sekelip mata. Dendam Fatin tersemat setelah mengetahui kematian ibu bapanya angkara khianat. Bertahun tinggal di Perancis, dia kembali ke tanah air kerana satu misi. Melalui Farah, sahabat baiknya, dia dipertemukan dengan Ian.

“Encik nak apa sebenarnya?”- Fatin

“Nak awak.”- Ian

“Maaf, kafe ni tak jual orang. Jual makanan dan minuman sahaja.”- Fatin

Daniel hadir setiap kali Ian ada. Daniel ibarat bayang-bayang Ian. Sikap Daniel yang prejudis terhadapnya membuatkan Fatin pelik. Apa kaitan antara Daniel dan Ian sehinggakan Daniel mengawasi Ian sebegitu rupa?

“Apa motif kau rapat dengan Ian?”- Daniel

“Tak perlu ada sebab untuk saya dekat dengan dia. Hanya sekadar kawan.”- Fatin

“Penipu.”- Daniel

Ditakdirkan, Fatin mendapat tawaran kerja di The RaRa Boutique milik Puan Sri Rafiqah, ibu Ian. Di sana, semakin mudah misinya dijalankan. Kepercayaan Puan Sri Rafiqah cuba diraih demi menjalankan rancangannya. Tanpa disangka, dia dilamar dari Ian dan lamaran itu diterima kerana satu alasan. Daniel pula tak habis-habis memberi amaran agar dia tidak mendekati Ian namun tidak diendahkannya. Tanpa sedar, semakin hari satu perasaan halus mula tumbuh dalam hatinya tapi pada siapa? Ian atau Daniel? Sampai satu tahap, semua rahsia terbongkar. Tentang siapa Fatin, apa hubungan Ian dengan Daniel dan siapa dalang di sebalik kebakaran The RaRa Boutique. Mampukah kekusutan lama dapat dileraikan atau masih adakah dendam tersisa dalam hati?

Tajuk: Serendipity
Penulis: Sha Rania
Muka Surat : 608
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0992-37-2
Harga: RM24.00 (Semenanjung) // RM27.00 (Sabah & Sarawak)

Layari web Karyaseni & Penulisan2u di
www.karyaseni.my & www.p2u.my
http://www.p2u.my/beli-online.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.pbv.v2.tpl&product_id=183&category_id=6

Muat turun aplikasi mudah alih karyaseni di
Google Play & App Store


RUANGAN IKLANEKAJom jadi pengulas

Apa pandangan anda terhadap karya ini. Ulasan dan komen yang membangun akan memperbaiki, membentuk penulisan dan seterusnya melahirkan penulis yang terbaik didalam dunia penulisan. Pengulas yang aktif memberi ulasan dan komen yang membangun akan memenangi hadiah sebuah Novel.

Daftar di gravatar untuk paparan gambar anda di sudut ulasan / komen

You must be logged in to post a comment.