Novel : Aku mahu hanya kamu 18

8 June 2012 
Kategori: Novel

4,304 bacaan 7 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 18 Langkahnya terhenti di muka pintu. Sekujur tubuh yang mengerekot di sebalik toto di atas sofa ditenungnya lama. Novel tertutup yang entah apa tajuknya di tangan kanan dan teddy bear violet dipeluk menerusi tangan kiri. Kaki masih teragak-agak nak menapak masuk ke dalam rumah. “Abang Amir buat apa kat luar tu?” Noriez terjengul di sebalik langsir pemisah... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 17

13 April 2012 
Kategori: Novel

3,786 bacaan 1 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 17 Solehah menyandarkan badan di kepala katil. Holy Quran dikucup syahdu lantas diletak di atas meja kecil di sebelah. Tiga hari demam, tiga hari jugaklah kerjanya tanam anggur je. Nak buat kerja pun tak boleh, asyik kena halang dengan keluaga angkat yang caring overboard. Time-time macam ni, mula la nak mengenang masa lalu. Teringat perbualan tiga hari lepas, masa dinner. Betul... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 16

22 February 2012 
Kategori: Novel

2,590 bacaan 5 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 16 Nasi di pinggan dikuis-kuis. Aksi sama sejak tiga bulan lalu. Tiada perubahan. Tiga beranak yang turut berada di meja makan itu membalas pandangan. Puan Norish, Farhan dan Noriez. Dan Solehah tidak langsung mempedulikan. Asyik dengan dunia baru ciptaannya. “Solehah…” Dia tidak membalas. Mata terkebil-kebil merenung siling, bagai nak tembus. ... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 15

9 February 2012 
Kategori: Novel

5,446 bacaan 7 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 15 “Woi mangkuk!” Lelaki asing itu tersentak. Tangan yang baru sahaja nak membuka zip slack Solehah terus terhenti tatkala tong yang penuh berisi minyak dilempar tepat pada kepalanya. Sepantas itu dia menoleh, dan sepantas itu juga tangan sasa Amir melekat di matanya. Pandangannya berpinar seketika sebelum langkahnya garang mendapatkan Amir. Kononnya nak membalas,... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 14

17 January 2012 
Kategori: Novel

3,623 bacaan 2 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 14 Solehah menyandar di kusyen kereta. Sesekali kepala di goyang-goyang, hilangkan lenguh. Amir yang focus pada pemanduannya sesekali menjeling. Kesian. Getus hatinya. Kalau aku tak jemput tadi, alamat berbas la O-leh hari ni. Dengan matahari terik macam ni, ada hati lagi nak tolak ajakan aku tadi. Huh. Namun bebelan dalam hatinya terhenti bila tiba-tiba CRV putihnya... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 12, 13

31 December 2011 
Kategori: Novel

2,906 bacaan Catat Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 12 Solehah melunjurkan kakinya di atas sofa rumah. Telinga disumbat earphone. Sengaja dipekakkan telinga dari mendengar bebelan ibu dan abahnya terhadap firdaus. Kadang-kadang lufya menyampuk. firdaus tayang muka boring. Dan solehah, langsung tak bersuara. firdaus terus membela diri, “dah berapa kali along nak cakap? Along tak salah, tak salah, tak salah. Apa abah... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 11

15 December 2011 
Kategori: Novel

3,774 bacaan 4 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 11 “makan apa hari ini?” tudung saji dibuka. Wow! Asam pedas. “along ni macam tak biasa. Kalau tak budu dengan kicap, ni je la yang orang reti. Jom la, dah kebulur ni.” Firdaus menurut tanpa songeh. Perut dah berkeroncong kot. “leh, nanti kalau along tak de, pandai-pandai jaga diri tau.” Ujar firdaus tiba-tiba dengan asi... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 9, 10

24 November 2011 
Kategori: Novel

3,199 bacaan 3 Ulasan

Oleh : alfa syamimi BAB 9 “ya Rabbi… fidya solehah!!! Bangun-bangun-bangun!! Wake up girl!” Urk! Spontan badan tegak di atas katil mendengar jeritan yang dah macam machine gun tu. Tangan dibawa menenyeh-nenyeh mata yang kuyu melihat nurul yang tengah kalut menyimpan barang ke kuliah. “pehal lu?” Solehah mula berang. Kacau mood mimpi aku jumpa Prince Charming la… “pehal... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 7, 8

11 November 2011 
Kategori: Novel

3,766 bacaan 4 Ulasan

Oleh : alfa syamimi BAB 7 “kau kenapa leh?” asyraf bertanya bila melihat wajah blank solehah. “solehah hanya menggaru-garu kepala. “kau sure ke nak treat kitorang kat sini jat?” suasana di dalam restoran tu. Tak terlintas langsung nak ‘pow’ amir sampai suruh belanja kat tempat macam ni. Ingat kat kedai mamak je… alih-alih sini yang dibawa. Insan-insan di depannya... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 6

10 September 2011 
Kategori: Novel

2,403 bacaan 5 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Bab 6 Solehah, nurul, dan auni bersandar di pagar gelanggang basketball sambil menonton asyraf si kapten basketball mengajar farhan si pemain football bermain bola keranjang. “sejak bila paan join acap main basket?” suara solehah memecah sepi. “entah.” Nurul menjawab. “tapi aku rasa dah lama. Sebab ayie selalu je datang main sekarang.” ... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 5

24 August 2011 
Kategori: Novel

2,501 bacaan 1 Ulasan

Oleh : alfa syamimi bab 5: Solehah bersila di atas lantai sambil tangannya dilarikan ke atas keyboard laptop yang terpasang di atas meja kopi yang turut berterabur dengan kertas-kertas assignment. Sesekali badannya disandar pada sofa di belakangnya. “leh! Buat apa?” along muncul membawa mug. Solehah mengalih sebentar pandangan matanya dari laptop dan earphone di telinga ditanggalkan.... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 4

17 August 2011 
Kategori: Novel

2,907 bacaan 3 Ulasan

Oleh : alfa syamimi bab 4: Solehah sedang memeliti novel-novel di atas rak ketika telefonnya bergetar minta diangkat. “hello! Assalamualaikum…” akhirnya dia memilih sebiji novel lalu berjalan ke kaunter pembayaran. Di hujung talian, asyraf menjawab salamnya. “kau kat mana?” “hm… kat bookstore, tengah bayar. Kau mai sini la, aku tunggu kat pintu masuk.”... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 3

10 August 2011 
Kategori: Novel

2,746 bacaan Catat Ulasan

Oleh : alfa syamimi BAB 3: Solehah mengatur langkah satu per satu menuju ke bilik yang telah ditetapkan. Bilik 487. Tangannya membawa beg roda yang berisi keperluan-keperluan university. Langkah pertama dia menapak ke bilik itu, sudah dilihat dua orang gadis sedang mengemas ruang masing-masing. Mungkin itulah bakal roommatenya. Nafasnya ditarik serta dihembus perlahan-lahan. “hai! Aku o-leh.... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 2

2 August 2011 
Kategori: Novel

1,770 bacaan Catat Ulasan

Oleh : alfa syamimi bab 2: “bu, buat air batu kosong.” Solehah dan along yang berada di ruang rehat keluarga menoleh seketika melihat abah memasuki ruang itu. Ibu menurut dan berlalu ke dapur. Abah memandang pula solehah, “pijak belakang abah.” Solehah mengeluh, “apa la abah ni. Kan tukang urut hari tu dah pesan, tak baik suruh orang pijak belakang.” “hmm…... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku mahu hanya kamu 1

25 July 2011 
Kategori: Novel

3,324 bacaan 7 Ulasan

Oleh : alfa syamimi Suasana sekolah hari itu benar-benar sibuk dengan pelajar-pelajar yang berkeliaran di luar kelas. Solehah dan asyraf pula merupakan ‘satu-satunya’ pelajar tingkatan lima pada tahun 20X0 yang masih tidak memasuki dewan utama sekolah. Dan kini mereka saling bersaing langkah pula untuk ke sana. “kau agak diorang dah start ke?” solehah buat muka runsing. Mencemar duli... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11