Cerpen : Bila Cupcakes Bercinta Dengan Guitar

3 January 2014 
Kategori: Cerpen

Oleh : Anis Farzana “Uncle, Mimi nak cupcakes yang ada gambar hello kitty atas dia tu. Bolehlah uncle… Mimi nak…” Rengekan gadis kecil molek yang memakai skirt dan bertocang dua tu menarik perhatian Afiqah yang sedang mengelap tingkap kedainya dibahagian luar. “Tak boleh sayang. Cupcakes tu manis, banyak gula. Nanti gigi Mimi yang lawa nie habis rongak.” Lelaki itu memujuk anak saudaranya. “Tapi... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Gam Cinta

4 November 2012 
Kategori: Cerpen

Oleh : Anis Farzana Jam di tangan dilirik dengan hujung mata. Lambat! Lambat! Dah 8.30 pagi. Kuliah mula pukul 8 pagi tadi. Mati kau kali ni Thia. Mati! Gatal sangat nak tengok Running Man semalam sampai pukul 4 pagi, bukan kau tak tahu yang pagi ni kau ada kelas. Tanggunglah akibat dia nanti dengan Prof Adi, memang cari bala betul! Fathia membebel-bebel memarahi dirinya sendiri. Langkah Thia pun makin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Anugerah Kasih di Bulan Puasa

12 August 2012 
Kategori: Cerpen

Oleh : anis farzana 29 Syaaban tahun 1415 hijrah. – 31 Januari 1995 Fattah tersenyum lebar, dekat sini rupanya budak tembun ni bermain. Puas aku cari dia! “Hoi, Temah Tembun… mesti kau sedihkan? Esok dah nak puasa… mesti kau tak boleh makan banyak-banyak.” Muka Fatinah bertukar kepada riak masam. Dia tak suka dengan Fattah. Anak jirannya itu suka mengganggunya ketika dia bermain. Sudahlah... [Teruskan bacaan]

Novel : Cupid Love 1

4 July 2012 
Kategori: Novel

Oleh : anis farzana ~ Bab 1 ~ “InsyaALLAH puan… dalam dua tiga hari saya boleh siapkan design baju nie. Kalau ada apa-apa nanti saya contact puan.” Zana ramah melayan pelanggannya. “Baiklah apa-apa nanti contact saya. Kalau tak dapat contact saya, awak boleh call P.A. saya.” Wanita yang tampak bergaya tu menghulurkan kad kepada Zana. Zana menyambut huluran kad tersebut. Senyuman tak lekang... [Teruskan bacaan]

Novel : Pengikat Hati 2

26 June 2012 
Kategori: Novel

Oleh : Anis Farzana ~ Bab 2 ~ “Suha, sorry sangat petang nie aku tak boleh balik dengan kau. Aku dah janji dengan Iyad hari nie nak jumpa dia untuk settle barang kahwin kitaorang…” Muka Zana jelas serba salah. Tapi kalau dia tak jumpa buah hati dia merangkap tunangnya yang sorang tu dia jugak yang makan hati nanti. “Owh, it’s oklah… aku boleh balik sendiri. Lagipun kau nak pergi beli... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Jelita 2

19 June 2012 
Kategori: Novel

Oleh :Anis Farzana Bab 2 Pintu bilik Fatehah dibuka dari luar. Kepala Nisa terjongol sedikit… bibir Nisa membentuk senyuman apabila melihat Fatehah belum tidur. Kawannya tu sedang membaca majalah sambil berbaring di atas katil. Ada can nie nak mengacau… “Ehem-ehem… assalamualaikum. Ustazah Fatehah can I come in?” Nisa membuat muka comel. “Waalaikummussalam. Hurmm, masuk ja lah… walaupun... [Teruskan bacaan]

Novel : Pengikat Hati 1

18 June 2012 
Kategori: Novel

Oleh :Anis Farzana ~ Bab 1 ~ “InsyaALLAH puan… dalam dua tiga hari saya boleh siapkan design baju nie. Kalau ada apa-apa nanti saya contact puan.” Zana ramah melayan pelanggannya. “Baiklah apa-apa nanti contact saya. Kalau tak dapat contact saya, awak boleh call P.A. saya.” Wanita yang tampak bergaya tu menghulurkan kad kepada Zana. Zana menyambut huluran kad tersebut. Senyuman tak lekang... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Jelita 1

11 June 2012 
Kategori: Novel

Oleh :Anis Farzana Bab 1 Istilah wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Menyukai kecantikan merupakan satu fitrah semulajadi yang ada dalam diri wanita, kerana cantik itu sendiri merupakan nikmat Allah… Tapi di mana terletaknya nilai sesebuah kecantikan tu pada seorang wanita? Berbeza orang berbeza cara mereka melihatnya… Pada pandangan kita, seringkali cantik seseorang wanita itu diukur... [Teruskan bacaan]