Cerpen : I’m Engaged 2

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

14,753 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Ranis Cincit 4 bulan yang lalu… Ismi tersenyum melihat gadis yang sedang duduk dihadapannya, wajah kacukan Melayu dan Cina itu sungguh cantik di pandangan mata Ismi. Tetapi melihat gaya pemakaiannya si cantik manis dihadapannya itu membuatkan Ismi senak perut, tidak dapat dibayangkan reaksi mamanya apabila berjumpa dengan kekasihnya ini. ‘Mesti comel kalau... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Bestfriend

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

12,728 bacaan 20 Ulasan

Oleh: azad adam Amira segera mengeluarkan buku catatan kecil dari poket apron kecilnya. ‘’Erm sorry saya first time datang sini, boleh cik suggestkan menu yang terbaik?,’’ pinta pelanggan tersebut. Amira segera menyelakkan helaian buku menu restoran. Keadaan ini adalah perkara biasa. Sesetengah pelanggan adalah first time customer. Mungkin mereka ingin mencuba kelainan dengan memilih restoran... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Miss Gangster VS Mr Angkuh

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

14,463 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Ziema Iema BREK skuter di tekan pantas. Hampir sahaja skuter kesayangannya mencium kepala kereta Toyota Celica yang tiba-tiba sahaja membelok ke kanan. Akibatnya dia terjatuh menyembah jalan tar. Dania mendengus geram. Pantas dia mengetuk cermin kereta itu. Geram sungguh dengan pemandu itu. Seorang lelaki keluar dari kereta tersebut. Dania terpana seketika melihat ketampanan lelaki itu. “Hoi,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kerana Aku Mencintainya

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

9,497 bacaan 10 Ulasan

Oleh: YUSRI YUSOFF Suasana hiruk-pikuk di pasaraya itu cukup melemaskan Aina Balqish. Bagaikan sudah menjadi suatu kelaziman pasaraya itu sarat dengan pengunjung terutama pada hujung minggu. Ingin saja dia keluar dengan cepat dari pasaraya itu. Saat kakinya diatur dengan pantas, tiba-tiba….. Prang!!! Ain terlanggar seorang lelaki hingga buku lelaki itu terjatuh…. “ Ma…af,, ma…af sa..ya... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cik Matang Punya Cinta

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

8,701 bacaan 10 Ulasan

Oleh: RIA NATSUMI Cerpen : Cik Matang punya cinta Aku sangat tertekan. Tiap-tiap bulan ada sahaja kad jemputan kahwin daripada kawan-kawan. Persoalan yang timbul. Bila aku nak kahwin? Umur dah nak masuk 30 tahun bukannya 20 tahun lagi. Tapi masalahnya, aku ni muka baby face. Payah betul la. Kalau yang dah kenal aku, bolehlah cakap aku ni tak laku la. Apa la… Tapi kalau yang tak kenal aku, terus... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Diagnosis Cinta Bisu

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

6,542 bacaan 5 Ulasan

Oleh: Myra Emily TAJUK ; DIAGNOSIS CINTA BISU Gamat dan hebat. Itu gambaran yang tepat dapat diberikan untuk suasana malam persembahan yang diberi nama tradisi, Ice-Breaking Fun Night. Sememangnya sudah menjadi tradisi turun temurun di kolej perubatan itu, setiap kali ada kemasukan pelajar junior, akan diadakan satu malam ramah mesra antara sebilangan senior dengan junior. Malam itu dikendalikan oleh... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Cinta Shirah

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

6,435 bacaan 8 Ulasan

Oleh: Ain Hawani   CINTA SHIRAH “Ibu…Shirah tak nak…ibu tolaklah…please ibu..” pinta aku. Aku lihat muka ibu. Ibu semacam kesal dengan keputusanku. Ibu bangkit daripada kerusinya dan terus ke dapur. Tiada kata walaupun sepatah keluar daripada mulut ibu. Hatiku berkata adakah keputusan aku ini betul ataupun tidak. Ashraf terlalu baik, seorang mahasiswa yang cemerlang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Senyum

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

6,809 bacaan 9 Ulasan

Oleh: Nana Aku hanya mampu tersenyum melihat si dia bersanding di atas pelamin itu. Pelamin yang sepatutnya ada aku disebelahnya.Mata kami bertaut buat seketika. Aku sekadar tersenyum tipis walaupun anak matanya cepat-cepat melirik ke arah lain.Majlis pernikahan aku dan dia sepatutnya akan berlangsung lagi seminggu yang juga bermaksud genap setahun kami bertunang dan genap tiga tahun kami bercinta. Kami... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Kasih Fazura

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

5,000 bacaan 6 Ulasan

Oleh: Juemelda Hermand KASIH FAZURA PETANG Sabtu membuatkan ramai pengunjung terutamanya ahli keluarga datang memenuhi kawasan pantai Batu Hitam, Kuantan. Ada yang berkelah, sekadar melepak dan juga berenang di tepi pantai. Fazura menarik nafas panjang. Kenangan menggamit mindanya seketika. Terasa penuh hatinya mengimbau kenangan manis setahun yang lalu. Jika masa mampu diundurkan kembali... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku Ingin Pulang

14 April 2014 
Kategori: Cerpen

4,451 bacaan 4 Ulasan

Oleh: zel zahika Shauqi dan Radin masuk menemui ketua mereka, Ghein Volkov. Ghein sedang menikmati cerut terbaik dari Cuba, dengan pembalut cerut coklat kekuningan jenis Claro. Santapan pencuci mulut orang-orang elit. Radin terdahulu berdehem , bagi memberitahu kehadiran mereka pada Ghein yang sedang khayal dengan cerut kegemarannya itu. Ghein mempersilakan kedua mereka duduk. Tanpa berlengah , Radin... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Berikanlah Aku Kebahagiaan

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

18,106 bacaan 17 Ulasan

Oleh: NUR BERIKANLAH AKU KEBAHAGIAN. “Semua orang berhak untuk bahagia namun tak semua milikinya”. “ Along, keluarga Mak Bibah ada dating merisik kamu 2 hari lepas.Untuk anak dia yang bongsu Adam.Along kenal kan Adam tu?? Kawan Along masa zaman sekolah menengah dulu. Dah Berjaya budak tu sekarang. Engineer rasanya. Along fikir-fikirkanla ya”. Kata –kata mak ketika aku berbual dengannya di... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Soulmate

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

19,784 bacaan 28 Ulasan

Oleh: mia kaftiya SOULMATE Pada petang yang redup dan berangin itu, Lily duduk seorang diri di atas rumput bawah pokok besar yang daunnya beralun-alun disapa angin. Di tangan Lily terdapat sekeping kad yang kulit luarnya dilukis ilustrasi kek dan lilin dengan huruf 24 tertulis di atas kek itu. Di bahagian dalam kad itu pula tertulis ucapan-ucapan berbentuk doa dan kata-kata cinta daripada seorang... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Biarkan Cinta Berkata Tidak

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

10,077 bacaan 17 Ulasan

Oleh: Danial Afif Bagi aku katakan tak nak pada rokok, itu adalah kempen kerajaan untuk masyarakat yang suka menghisap rokok. Tapi tolong lah untuk bab cinta, biarkan cinta berkata tidak. So wanita-wanita di luar sana mahal kan diri kau orang dulu baru aku sudi biarkan cinta itu berkata ya. Macam berlagak pula si Danial ni. Sudah la, tidak perlu merepek-repek di petang hari ni. Pagi ni dia bekerja... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Istikharah Cinta Maisarah

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

9,527 bacaan 5 Ulasan

Oleh: Ayatul Cinta (DOA As-Syahid Sayyid Qutb) Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu. Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada hati-Mu. Ya Rabbul Izzati,... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Bintang Hatiku

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

11,365 bacaan 15 Ulasan

Oleh: ALISYA SYAFINA BINTANG HATIKU “Saya sudi..” Dengan selamba lamaran lelaki yang baru sahaja dikenali sebulan yang lepas diterima tanpa ragu. Siapa cakap dia sudi sebenarnya? Mungkin mulut kata sudi tetapi hati? Ah,dia serabut sendiri! Dia tahu dia salah tetapi kata-kata yang telah dia ungkapkan tadi,mana boleh ditarik semula.Patutlah orang tua-tua selalu pesan,terlajak perahu boleh diundur,terlajak... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Aku, Dia, Dan Mereka

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

7,262 bacaan 12 Ulasan

Oleh: BERUKA MAKINO Read More →

Cerpen : Solitari Emily

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

7,897 bacaan 14 Ulasan

Oleh: Nami Read More →

Cerpen : Empat Kaki Sepuluh Inci

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

10,708 bacaan 15 Ulasan

Oleh: Ezzessaybee Read More →

Cerpen : Aku Cinta Muhammad S.A.W

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

4,765 bacaan 23 Ulasan

Oleh: nohara al-ramadani AKU CINTA MUHAMMAD S.A.W Petang itu terasa damai. Seakan-akan berlainan dari hari-hari biasa. Seperti ada sesuatu yang istimewa disebaliknya. Dalam ketenangan itu, seorang lelaki sedang leka melayari laman sesawang tanpa menghiraukan orang sekelilingnya. Dia tenggelam dalam dunia hiburannya. Waktu petang begini, laman sosial facebook menjadi peneman setia. Dia melihat dan... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Mamat Punk VS Ustazah

7 April 2014 
Kategori: Cerpen

19,102 bacaan 23 Ulasan

Oleh: Cik Sun “Selamat pengantin baru… selamat berbahgia… ” lagu selamat pengantin baru nyanyian Zaleha Hamid memeriahkan lagi majlis itu. Ada yang mengikut bait-bait lagu tu, ada juga yang sibuk menambah gulai, tak lupa ada juga yang sedang mengambil gambar dengan pasangan raja sehari itu untuk dibuat kenang-kenangan. Namun di satu sudut yang terpencil, ada seseorang yang sedang menangisi... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 1801234...1020...Akhir »