Dia…Isteri Luar Biasa

23 December 2014 
Kategori: Novel Di Pasaran

SINGLE is simple, double is trouble… Itu moto hidup Dewi Yusra. Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak. Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan! Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Hesy… Mesti ada jalanlah… Dewi... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia… Isteri Luar Biasa 2

31 October 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 2 IT NEEDS two persons to have one… Perempuan tak kahwinpun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya , yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Issy…mesti ada jalanlah… Dewi serius! Walau dengan apa carapun, Dewi tetap untuk punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia… Isteri Luar Biasa 1

23 October 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah PROLOG ASYIK Radin Amzar memerhati seorang lelaki tua di perkampungan orang asli itu. Lelaki tersebut lain dari yang lain. Walau dimamah usia, kesegakan wajah dan tubuh badan masih ketara. Kulit putih kuning , bibir kemerahan dengan mata yang unik sungguh menarik perhatian. Mustahil orang asli di situ punya paras rupa seelok dia. Rata-rata yang lainnya berwajah asli sebagaimana... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 10

22 October 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 10 Belum Rainforest Resort, Pulau Banding, Gerik. Nature-lover?. Kehkehkeh… Dewi yang anti nyamuk nak pergi jungle trekking? Saja-saja serah badan putih gebu dia untuk dibaham? Nak berkayak, memancing segala? Huh! Suatu yang amat di luar alam bagi Dewi Yusra! Dewi dah buang tabiat ? Dalam diam-diam tiba-tiba bawa Eda dan Nina bercuti ke dalam hutan . Kalau... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 9

4 October 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 9 Mengarut! Mengarut betul la kak long ni. Suka sangat interfere hal-hal perasaan dan masa depan adik-adik dia. Tak ke dia faham, setiap individu ada pilihan dan citarasa sendiri. Tahulah kak long dulu kahwin dengan abang long atas pilihan keluarga, walaupun dia sudah ada pilihan sendiri secara diam-diam di universiti. Kak long saja je nak balas dendam , kalau dia kena ikut... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 8

19 September 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 8 MASING-MASING ada hajat tersirat… “Encik Radin?” Dada Radin Amzar dup-dap, dup-dap! Terpanar dia bila tertatap mata Cik Bravo. “Err…yah, ya” Lucu dengar , biasanya manusia sekeliling panggil dia ‘ngah’ ataupun Dr Radin. Dia senyum, spontan kerusi hadapan ditarik untuk gadis itu duduk. Wow! Dia nampak sangat lain dari pertemuan-pertemuan sebelum... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 7

16 May 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 7 Semua yang masih tercari-cari… Malam itu , baru Dewi berkesempatan untuk buka beg sandang laptop setelah beberapa hari terbiar atas meja bilik kerja. Itupun kerana dia perlu menyemak organizer hitamnya yang tersimpan di situ. Kad-kad nama rakan perniagaan yang sama-sama menyertai rombongan ke London tempohari semua diselitkan dalam buku tersebut. Itu yang penting,... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 6

17 April 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 6 SETIAP yang berlaku, ada rahsia tersurat… “Apa ni abang ngah?” Buntang mata Azam, adik sepupu Radin Amzar. Tangan dia laju tarik sehelai ‘sotong’ serta seluar kecik warna merah dari beg laptop , dilayangkan di hadapan muka abang sepupunya yang masih mamai terbaring lesu kerana jet lag . Niat untuk keluarkan laptop Radin Amzar terpesong bila lihat khazanah-khazanah... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 5

3 April 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 5 KADANG-KADANG, ada pertemuan yang tak pernah diduga… Dewi terus memasang tali pinggang keselamatan sebaik sahaja duduk di kerusi pesawat . Tempat duduknya bersebelahan tingkap. Kerusi di sebelah kanan masih kosong. Entah manusia dari dunia mana yang akan mengisi tempat tersebut, dia tak akan peduli. Biarlah! Malas Dewi nak ambil pusing. Di fikirannya hanya ada satu... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 4

27 March 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 4 TANYA pada hati, apa mahunya… Selepas blind date dengan Cik Kem atau lebih tepat lagi Encik Kamarul Baharin di Saloma Theatre Restaurant, Dewi terus memerap di kondominiumnya di Mount Kiara . Dua hari dia tak tengok matahari. Langsir bilik dia tarik rapat-rapat supaya tak ada sikitpun cahaya boleh masuk. Marah pada matahari , sedangkan yang sebenar-benarnya hati dia... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 3

27 February 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 3 POKOK pangkalnya HATI, kalau ia menolak, semua tak menjadi… Calon pertama yang diperkenalkan Kamarul . “Kau buta ke ?” Sembur Dewi melalui corong telefon sebaik sahaja punggung diletak atas kerusi kereta. Geram sangat dia pada Kamarul, nak bergurau atau aniaya kawan sendiri? Kamarul ketawa-ketawa di talian sebelah sana. “Dah jumpa?” “Macam beruang hitam!... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 2

14 February 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah BAB 2 IT NEEDS two persons to have one… Perempuan tak kahwinpun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya , yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Issy…mesti ada jalanlah… Dewi serius! Walau dengan apa carapun, Dewi tetap untuk punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi... [Teruskan bacaan]

Novel : DIA… Isteri Luar Biasa 1

21 January 2013 
Kategori: Novel

Oleh : Umie Nadzimah SINGLE is simple, double is trouble… Lampu isyarat baru sahaja bertukar merah. Kaki Dewi Amanda menekan pedal brek lebih kuat hingga Nissan Murano putih kuningrnya berhenti betul-betul di sebelah Pesona hitam . Buntang mata Dewi bila terpandang kelakuan sumbang pasangan dalam kereta di sebelah. Cukup mengenali kereta dan pemandu Pesona tersebut. “Kurang asam! Tak... [Teruskan bacaan]