Eksperimen Cinta

31 October 2014 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Makhluk planet manalah ni? Pelik sungguh! Wah, rambut macam kari tumpah sekilo. Kat telinga ada subang. Kat leher ada rantai perak. Tak senonoh betul! Muda dan… handsome. Handsome tak handsome, memang aku blacklist la jadi laki aku. – Damia Farisha Hmmm… Boleh tahan cantik. Berwajah putih kemerah-merahan. Neutral... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 3,4

17 July 2013 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : anjell homosapien  Read More →

Novel : Eksperimen Cinta 40

8 June 2012 
Kategori: Novel

21,064 bacaan 48 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 40 “Comelkan baby ni.” Suara yang tiba-tiba menyapa halwa telinga Tengku Aaron membuatkan lelaki itu sedikit tersentak. Hilang segala bayangan Anith. Tengku Aaron berpaling pada empunya suara itu. “Kau buat apa kat sini?” soal Tengku Aaron. Sejak bila Damia berada di situ, dia sendiri pun tak tahu. “Mummy suruh cari awak. Dia bimbangkan awak.” “Tak... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 38, 39

2 June 2012 
Kategori: Novel

18,641 bacaan 19 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 38 Pukul lapan malam, Damia mendengar pintu biliknya yang diketuk dari luar. Bila dibuka, Tengku Aaron berdiri tegak di hadapannya bagaikan ada sesuatu untuk disampaikan. “Ada apa?” soal Damia pelik. Kebisuaan Tengku Aaron yang dah tiga puluh saat berlalu membuatkan Damia sendiri yang membuka mulut. Tak pernah-pernah lelaki itu disampuk bisu seperti itu. “Mummy... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 36, 37

21 May 2012 
Kategori: Novel

17,089 bacaan 18 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 36 Selalu macam ni. Bila Tengku Aaron yang bertindak sesuka hatinya, mesti Damia yang akan rasa seksanya. Arghh.. bencinya. Nak dekat sejam dia gosok gigi dan berkumur untuk hilangkan segala kesan. Kalaulah guna Clorox tu tak bahayakan nyawa, memang dia dah guna Clorox buat kumur. Bagi segala jenis virus pun dihapuskan. Taknak ingat dah. Rasanya nak je dia berdoa biar... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 35

9 May 2012 
Kategori: Novel

19,101 bacaan 20 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 35 Seminggu berpisah bagaikan tak beri apa-apa kesan pada Damia. Satu hubungan yang sangat hambar. Langsung tak bahagia. Macam mana nak bahagia? Dah dipaksa hatinya nak pura-pura bahagia, tapi tak boleh. Arghh.. tensionnya! Hipokrit tahu tak. Hipokrit untuk pura-pura bertahan dengan ikatan ini. Haa.. kan dah start nak touching ni! Tengku Aaron Shah.. Tak rasa macam... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 33,34

24 April 2012 
Kategori: Novel

16,516 bacaan 20 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 33 Hampir seminggu Damia berpisah dengan Tengku Aaron. Sungguh! Langsung dia tak rindu pada lelaki itu. Entahlah.. macam orang tiada perasaan pula rasanya. Bagaikan Tengku Aaron bukan siapa-siapa dalam hidupnya. Hanya sekali saja Tengku Aaron pernah menghubunginya. Itupun semata-mata sebab nak kaburi mata orang tuanya. Semuanya sebab uminya yang selalu bertanyakan keadaan... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 31, 32

16 April 2012 
Kategori: Novel

15,664 bacaan 17 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 31 Bulu tangkis dipukul sekuat hati. Gaya ala-ala Lin Dan menghantar smash pun ada. Smash terakhir yang membawa mata penamat bila Adam gagal menyambutnya. Permainan tamat bila Tengku Aaron menang 21-17 di set penentuan. “Rehat jap..” Adam bagi isyarat. Tengku Aaron angguk. Dia melangkah ke tepi gelanggang diikuti oleh Adam. Memang boleh dikatakan tiap-tiap... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 29, 30

6 April 2012 
Kategori: Novel

15,577 bacaan 18 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 29 Kelam-kabut Damia berjalan macam tak cukup tanah. Cuba mengejar masa. Habis meeting dengan wakil Jaya Holdings, pada saat-saat akhir jugalah wakil Raya Corporation membuat temu janji dengannya. Sepatutnya tugas ini diberikan pada Asmah. Tapi memandangkan Asmah sedang cuti bersalin, separuh tugas diserahkan padanya dan separuh lagi diberikan pada Khalysq. Pertemuan... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 27, 28

29 March 2012 
Kategori: Novel

18,350 bacaan 7 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 27 Tengku Aaron membuka kot hitamnya dan membalutkannya pada kerusi empuknya. Dia duduk sambil memusingkan kerusinya. Kejap ke kiri. Kejap ke kanan. Dan ada masanya dia diam kejap sebelum kembali memusingkan kerusinya kiri dan kanan. Dokumen-dokumen penting yang perlu ditandatangan terbuka depannya. Dibaca tulisan hitam putih itu tapi satu pun tak masuk dalam kepalanya. ... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 25, 26

19 March 2012 
Kategori: Novel

15,284 bacaan 14 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 25 Bosannya hujung minggu macam ni!! Damia merungut. Awal-awal pagi lagi biasanya Tengku Aron dah lesap. Pergi main badminton kot sebab dia terserempak dengan Tengku Aaron pagi tadi. Tengku Aaron berpakaian sukan dan membawa satu beg raket badminton. Malas dia nak bertanya kalau bukan lelaki itu sendiri yang memberitahunya. Bimbang kena cop penyibuk pulak. Pandailah Tengku... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 23, 24

7 March 2012 
Kategori: Novel

16,556 bacaan 17 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 23 Damia cepat-cepat memarkir kereta Audi suaminya di kotak parking yang kosong. Nasib baik masih ada lagi yang kosong dekat lot parking. Tak payah nak jalan jauh sangat dari pejabatnya. Kebiasaannya waktu-waktu macam ni memang susah nak parking kereta. Kalau tak memang kena jalan jauh juga. Alhamdulillah.. rezeki hari pertama masuk kerja la katakan. Damia pandang jam... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 21, 22

24 February 2012 
Kategori: Novel

16,812 bacaan 18 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 21 Sehelai lagi dibelek. Boringnya.. Dah dua hari Damia menginap di rumahnya, memperkenalkan lelaki itu kepada saudara-maranya. Senang pula lelaki itu mengambil hati semua orang. Oh.. lupa! Memang Tengku Aaron mempunyai aura dalam memikat hati orang. Sebab tulah kot dia jadi playboy berjaya. Semuanya memuji dia pandai mencari suami. Lengkap segala-galanya. Walaupun dia... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 19, 20

12 February 2012 
Kategori: Novel

14,493 bacaan 15 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 19 Bunyi ketukan pintu serta loceng ditekan beberapa kali membuatkan Adam yang sedang sakan tergelak turut terhenti. Siapa pulak yang kacau tengah-tengah syok layan Maharaja Lawak semi-final ni? Adam bangun dari sofa empuk kondominiumnya. Pintu solid kayu jati rumahnya dibuka. Terjengul muka Tengku Aaron sambil bersandarkan sebelah tangan pada dinding. Laa.. ingatkan siapa... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 17, 18

19 January 2012 
Kategori: Novel

14,485 bacaan 24 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 17 Damia belek kelendar mini dalam planner dia. Empat hari lagi… Zaman solonya akan tamat dalam masa empat hari lagi. Kenapa kejap sangat tiga bulan berlalu? Pejam celik, pejam celik dah hampir tiga bulan. Makin tension Damia dibuatnya. Serius dia betul-betul perlukan sesuatu yang boleh menghiburkannya. Orang lain mesti sakan gembira bila hampir dengan tarikh perkahwinannya.... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 15, 16

4 December 2011 
Kategori: Novel

15,939 bacaan 37 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 15 Akhirnya… akhirnya… Haa.. dah siap pun! Senyuman puas terukir pada bibirnya. Klik! Save dalam pendrive. Segala kerjanya dah siap. Berpuas hati melihat skrin computer di depannya. Tunggu nak diprintkan je esok. Gila.. tebal mengalahkan novel pun ada. Harap-harap la kertas kerjanya tidak ada apa-apa masalah lagi. Yahoo.. bolehlah dia balik agak awal hari ni meskipun... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 13, 14

24 November 2011 
Kategori: Novel

16,175 bacaan 44 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB13 “Aku bagi masa setengah jam dari sekarang untuk kau bersiap. Aku on the way sekarang…” tutt..tutt.. Damia memandang Sony Erricson di tangannya. Betul nombor Tengku Aaron. Tiada sepatah pun kata-kata yang keluar dari mulutnya, talian sudah diputuskan. Naik geram Damia dibuatnya. Kurang asam betul! Dasar manusia kedekut kredit betulla. Walaupun bengang dengan... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 11, 12

11 November 2011 
Kategori: Novel

16,948 bacaan 27 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 11 Ketika Damia parking kereta di garaj rumah sewanya, dia melihat sebuah kereta BMW berwarna hitam berkilat berhenti betul-betul depan rumahnya. Siapa? Takkan Suraya kot? Taula nak beli kereta, tapi takkan dah terus sambar BMW kot? BMW M6 pulak tu! Mahu sejuta lebih harganya. Perghh!! Gila kaya! Lelaki ke perempuan? Kalau lelaki ni, ada can nak ngorat seround. Dahlah kaya,... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 9, 10

2 November 2011 
Kategori: Novel

15,914 bacaan 28 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 9 “Saya setuju. Saya sanggup lakukan apa sahaja demi awak. Saya sayang awak,”ungkit Tengku Aaron lagi. Benar-benar menyakitkan hati Damia. Kalau bukan mereka berada di sebuah restoran mewah yang dia tak pernah masuk seumur hidupnya ni, memang dah keluar habis magma yang tengah menggelegak ni! Rasa nak layang je buku lima. Biar berterabur sebatang dua gigi. Barulah... [Teruskan bacaan]

Novel : Eksperimen Cinta 8

19 October 2011 
Kategori: Novel

13,579 bacaan 18 Ulasan

Oleh : anjell homosapien BAB 8 Sejak peristiwa itu, Damia makin tak senang duduk. Sudahlah dia sering disakat kat pejabat. Suraya la yang jadi kepalanya. Kalau tak kenangkan Suraya tu kawan baiknya sejak dari university lagi, memang dah lama agaknya dibenam dalam tasik Titiwangsa. Dua kali lima jer menyakatnya. Hari yang ke tujuh. Lagi la dia tak senang duduk. Hari dia akan berikan jawapan. Semalam,... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 212