Novel : Hello, Mr. Perfect! 12, 13

2 February 2012 
Kategori: Novel

15,066 bacaan 15 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 12 Sepanjang perjalanan, mereka berdua hanya mendiamkan diri. Masing-masing tidak tahu untuk membualkan soal apa. Izzul segera menekan punat radio untuk mendengar lagu. Ketika itu Jeydee sedang ke udara dalam segmentnya Fly 30 di Fly.fm. Lagu “Bruno Mars – The Lazy Song” sedang dimainkan. Alya hanya memandang sahaja apa yang dilakukan oleh Izzul. Nak diajak berbual,... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 11

15 January 2012 
Kategori: Novel

8,424 bacaan 7 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 11 TAHUN 2011 Kali ini Arif dan Ainul mengajak Alya dan Izzul bercuti di Kota Tinggi Waterfall Resort, Johor. Amilia juga ikut serta kerana dia ingin mengenali Alya dengan lebih rapat. Mereka menyewa dua buah chalet dan tinggal di situ untuk dua hari satu malam. Sabtu malam Ahad, mereka menjalani aktiviti night walk. Kata Arif, berjalan di waktu malam lebih mencabar. Pada mulanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 10

29 December 2011 
Kategori: Novel

9,523 bacaan 5 Ulasan

Oleh : misz_waniey Alya memandang skuternya yang rosak. Malam-malam macam ni la skuter dia buat hal. Dicuba berulangkali menekan punat start skuternya tetapi masih lagi tidak berfungsi. Dia menampar skuter tu tanda geram. Mana dia nak cari orang bantu dia malam-malam macam ni? Alya mengeluh. Nak telefon Hana dan Isma, kredit habis pulak! Simpang yang sedang dia lalu sekarang ni pun gelap... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 9

14 December 2011 
Kategori: Novel

8,743 bacaan 6 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 9 TAHUN 2001.. Alya menyilangkan tali beg ke badannya. Dia perlu cepat ke kelas! Padan la dengan muka kau. Gatal sangat pergi lepak dengan geng Mardiah the otai one main gitar dekat belakang blok perempuan tu apesal? Balik bilik dah pukul 3 sedangkan esoknya kelas pukul 8.00pagi. Hah! Kejap lagi, siap la kau kena bebel dengan Prof. Mansor! Alya berlari dan langkahnya semakin... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 8

2 December 2011 
Kategori: Novel

10,327 bacaan 14 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 8 Restoran Capri the Continental agak tenang. Pelanggan-pelanggan di situ kelihatan sibuk melayan event mereka sendiri. Dengan menggunakan lampu yang agak malap dan lagu yang agak slow dan lembut menyerlahkan lagi suasana romantik di situ. Izzul mendekati kaunter pendaftaran. Sebaik sahaja nama Arif disebut, terus pelayan itu membawa mereka ke sebuah set meja khas untuk dua orang... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 3, 4

19 October 2011 
Kategori: Novel

11,692 bacaan 13 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 3 Izzul Islam memandang tajam ke arah gadis di hadapannya. Tangannya disilangkan dan dia duduk sambil memandang dari atas ke bawah. Gadis itu hanya tersenyum manis. Tapi dia langsung tidak menyambut senyuman itu. Mukanya masih lagi serius. Gadis di hadapannya agak kalut dan resah apabila melihat dirinya diperhatikan sebegitu. Mulutnya rasa berat untuk menegur Izzul. “Siapa... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 2

4 October 2011 
Kategori: Novel

10,394 bacaan 13 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 2 Alya Adriana sibuk membantu maknya melipat kain. Adik-beradik lain sudahpun nyenyak tidur di dalam bilik. Dia memandang jam di dinding. Matanya berkerdipan sejak tadi. Sudah pukul 11 malam rupanya. Namun, dia masih tidak berasa mengantuk. “Kalau kamu dah mengantuk, pergilah tidur!” tegur Mak Temah apabila dari tadi terperasan yang anaknya asyik memandang jam. Alya... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello, Mr. Perfect! 1

26 September 2011 
Kategori: Novel

19,579 bacaan 9 Ulasan

Oleh : misz_waniey BAB 1 Arif mengeluh seketika. Kata-kata dari papanya betul-betul mengecewakannya. Penting sangatkah aspek LANGKAH BENDUL di dalam keluarganya? Dia dan alongnya lelaki.. bukannya perempuan. Kenapa peraturan sedemikian menjadi benteng pemusnah impiannya untuk berkahwin dengan Ainul? “Bukan papa nak menghalang niat kamu untuk berkahwin, Arif. Tapi peraturan ini sudah menjadi ... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11