Novel : I Love You, Stupid! 15

20 September 2012 
Kategori: Novel

38,000 bacaan 83 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 15 “ Bila rombongan Misi Kemanusiaan nak bertolak? “ Aku menoleh kepada Aidan yang sedang duduk berjuntai kaki ke dalam kolam di sebelah. Beratus ekor ikan kecil guppy menghurung dan menggigit lembut kaki kami. Sapaan angin yang lembut membawa bersama bauan Melur, Kesidang dan Cempaka. Matahari berlindung, menyembunyikan diri di celah awan tebal menimbulkan suasana yang... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 14

14 September 2012 
Kategori: Novel

34,074 bacaan 40 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 14 “ Jangan cabar saya….lebih dari ni saya boleh buat…” bisiknya sinis. Hatiku seperti tenggelam jauh ke dasar matanya. Indah, bercahaya dan seperti berkaca…tak! bukan seperti kaca..seperti kristal yang berwarna campuran coklat dan hijau. Perlahan-lahan cekakannya dilonggarkan tetapi tangannya tetap tidak melepaskan kolar baju aku. “ Tapi saya takkan sentuh sesuatu... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 13

13 September 2012 
Kategori: Novel

21,755 bacaan 20 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 13 Pukul 6.45 pagi kami semua sudah siap berkumpul di depan Perdana Siswa dengan memakai T-shirt lengan panjang berwarna hitam dan seluar track biru muda. Siswa bertshirt lengan pendek. Lara mengetuai 30 orang skuad siswi . Sebelum senaman , kami menyanyikan 4 lagu, Negaraku, Polis Sedia Berkhidmat, Sang Saka Biru dan Tegas, Adil dan Berhemah. Selesai senaman, kami berhenti... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 12

12 September 2012 
Kategori: Novel

19,999 bacaan 18 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 12 Sedang syok beraksi macho, sebuah kereta proton saga mati enjin , betul-betul depan hidung kami. Kesesakan dah bermula. Aku dah tak tentu arah begitu juga pak cik dalam kereta tu. Kelam kabut dia mengangkat tangan meminta maaf di masa yang sama cuba untuk menghidupkan enjin . Tak mahu juga! Kenderaan semakin banyak tersangkut. “ Bila berlaku macam ni , apa yang harus awak... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 11

11 September 2012 
Kategori: Novel

21,596 bacaan 10 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 11 “ Kenapa Iris? You tak sihat ke? “ Violet kelihatan bersimpati. Tengkuk aku urut perlahan, menghilangkan ketegangan. “ Entah la…I mengantuk ..tak boleh concentrate…badan rasa lemah. Lagipun panas la.” “ Kena tenung camna tak lemah…terus terkulai layu..” Farina memotong cakapku. “ Bahana mata abang pedas…” Lara menambah, senyum simpul. “ Mulut... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 10

10 September 2012 
Kategori: Novel

22,887 bacaan 14 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 10 Kami menunggu Inspektor Ebrahim berjalan ke arah Ninjanya. Empat kepala terhendap-hendap menanti dengan penuh tak sabar. Tiba-tiba Inspektor Ebrahim mengangkat kepalanya dan melingas ke hulu ke hilir seperti mencari. Farina segera menolak aku dari tempat persembunyian kami. Sengal punya kawan! Cepat sekali mata Inspektor Ebrahim menala. Jari telunjuknya memanggil. Selamba... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 9

7 September 2012 
Kategori: Novel

22,516 bacaan 32 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 9 Hari ni, kami dilatih memahirkan diri lebih lagi dalam penggunaan T Baton selepas Tempur tanpa Senjata. Selepas itu ada sesi khas, bagaimana hendak mengendalikan kes kecemasan. Ada beberapa orang pegawai tinggi dari beberapa cawangan datang menyelia. Ini yang semangat ni. Semuanya muda-muda dan handsome . Dia ada juga! Purrr…meowww! Layan. Boleh menghilangkan tension... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 8

6 September 2012 
Kategori: Novel

21,495 bacaan 23 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 8 Aku berjalan dengan lemah gemalai dengan sesekali tangan mengusap pinggang, lemah. Suara yang lembut dari anggota polis yang sedang berkawal di Pos Pengawal menegur. “ Selamat pagi. Nak ke mana cik? “ ‘ Selamat pagi encik. Saya nak jumpa Inspektor Ebrahim…” Wajahnya aku tilik dengan penuh minat. Sejuk mata memandang . Anak siapalah ni? Kalau macam ni la rupa anggota... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 7

5 September 2012 
Kategori: Novel

22,967 bacaan 15 Ulasan

Oleh : Melur Jelita PART 7 Aku terlanggar seseorang , tangan Izhar terlepas. Dia menoleh sekejap tetapi terus mencicit lari meninggalkan aku. Aku ditolak ke dinding dengan kasar. “ Tolong bang…” Pedih hidung menyengat, tercungap-cungap aku merayu polis yang memegangku kemas. “ Tolong..jangan mama papa saya tahu..pihak universiti …” suaraku terbisik. Panik dan lelah. Dia mendekatkan... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 6

4 September 2012 
Kategori: Novel

22,606 bacaan 12 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 6 Syok meniarap membaca sambil kaki ke dua terangkat ke atas, aku hayun lembut. Epal merah rangup ku kunyah perlahan. Tv terpasang tanpa ditonton. Tenggelam dalam keasyikan The Da Vinci Code , novel oleh Dan Brown lagi. Tak puas baca, dah berapa kali ulang. “ Cik Iris…” “ Ya? “ mata tak berkalih. “ Kawan Cik Iris datang…” “ Bawa dia ke sini…” “ Baik... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 5

3 September 2012 
Kategori: Novel

23,749 bacaan 14 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 5 Suasana lunch hour agak riuh di Dataran Sastera. Hakimi dan Adam memberi sedikit maklumat terakhir pendaftaran pengambilan Suksis baru untuk semester depan sebelum mereka beredar ke café. “ Dah berapa ramai yang mendaftar?” Lara mengendap kertas di tanganku. “ Tak ramai..baru 14 orang.” “ Geng celoreng tu sure dah beratus berdaftar.”Kami mengerling sepintas... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 4

27 August 2012 
Kategori: Novel

30,698 bacaan 21 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 4 Masuk saja ke lobi Hotel JW Marriot, kami disambut oleh manager bertugas. Dia menunjukkan meja yang telah ditempah. “ Cik Iris…seperti biasa ya? “ “ Tak Mr Chee, saya nak ambil buffet je. Kenalkan …Farina Azlan , Violet Bradford dan Lara Leela Chandran” “ Selamat berkenalan pretty ladies.…silakan menjamu selera.” “ Terimakasih. Jom divas…pilih saja... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 3

16 August 2012 
Kategori: Novel

40,076 bacaan 53 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 3 Aku berdiam diri lama di bawah shower, menyejukkan hati yang membara. Terdengar suara Lara. “ Iris…Iris…lama lagi ke? Dah pukul 3 ni. “ Malas nak jawab. Aku melangkah keluar perlahan. Satu tuala kecil mengelap rambut dan badan. Semua dah siap bermekap. ‘ Rasa-rasanya Abang Pedas cam Iris tak?” Violet bersuara risau, tangan menyikat rambut. “ Mesti punya…kita... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 2

15 August 2012 
Kategori: Novel

38,456 bacaan 44 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 2 Kelam kabut kami menukar pakaian dan menanggalkan mekap. Kami membantu mengemaskan pakaian masing-masing. Ok siap! Kemas dan segak semuanya! Berlari segera menyertai geng lain yang sudah siap menunggu. Berhai-hai dan berbalas senyum, mula warm up , senget sana sini sikit. Ok, Pak Encik sudah sampai! “ Skuad masuk barisan!” Segera bergegas beratur, menyusun barisan dan... [Teruskan bacaan]

Novel : I Love You, Stupid! 1

14 August 2012 
Kategori: Novel

61,235 bacaan 72 Ulasan

Oleh : Melur Jelita Part 1 Pagi Ahad yang sunyi, pasti ramai lagi masih berkuak lentang. Bebas sekali aku memandu melalui Jalan Duta, bingit dengan suara Divas lain. “ Weiii..diamlah! I nak dengar 3 kata KRU nyanyi bukan you all la. Mekak je!” Tak hairan pun! Terus melalak lagi kuat! Kereta ku pandu ke tepi, tutup radio dan muka satu persatu aku pandang. Farina, Lara dan Violet menikus. “ Ini... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11