Novel : Kahwin wasiat 12

17 May 2012 
Kategori: Novel

19,506 bacaan 23 Ulasan

Oleh : serra Bab 12 Mesej berbunyi,lelaki itu mula melihat di skrin telefon bimbitnya. Hampir gugur jantungnya selepas melihat nama yang sudah lama tidak terpampang di srin telefon bimbitnya,Cinderella. Ingatannya kembali berputar beberapa tahun yang dahulu.. “bi?” suara halus itu berbunyi sambil bermain-main menyentuh rambut lelaki yang berada di atas pehanya. “ya sayang?”jawab lelaki itu... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 11

19 April 2010 
Kategori: Novel

29,108 bacaan 103 Ulasan

Oleh : serra Bab 11 Alunan muzik violin begitu romantis menyambar anak telinga seorang gadis yang dari tadi mendiamkan dirinya walaupun ada jasad hidup di sebelahnya. Lengan kanan yang berbalut itu dari tadi tidak bergerak bimbang pula kerana sakit. Rayyan mengambil peluang untuk memegang jari jemari itu.Pantas Sarah memalingkan wajahnya,tangannya di tarik perlahan.Rayyan menarik kembali jari jemari... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 10

14 January 2010 
Kategori: Novel

21,690 bacaan 73 Ulasan

Oleh : serra Bab 10 Bak berlian air matanya keguguran menahan sakit.Lumuran cecair berwarna merah itu memeningkan kepalanya, dia mula rasa mual.Mabuk darah! Ya itu lah kelemahannya sejak kecil.Rayyan cuak melihat keadaan Sarah.Lantas dia mendekati gadis itu.Timbul rasa belas kasihan dan bersalah apabila melihat keadaan wanita itu. “Sarah, I’m so sorry I tak sengaja . you ok ke? I bawa... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 9

28 December 2009 
Kategori: Novel

19,493 bacaan 56 Ulasan

Oleh : serra BAB 9 Sudah dekat seminggu rumah banglo dua tingkat itu berpenghuni.Namun rumah itu langsung tidak berubah menjadi ceria.Segalanya suram seperti tidak berpenghuni .Dalam seminggu itu juga lah Sarah menghabiskan masanya dengan menyiapkan assignment di banglo itu.Sejak mereka tinggal bersama,Rayyan sering menghabiskan masanya bersama rakan-rakannya diluar kemudian pulang pada lewat tengah... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 8

28 September 2009 
Kategori: Novel

10,366 bacaan 7 Ulasan

Nama Pena : serra Bab 8Masing-masing tertumpu pada wajah peguam itu.Termasuklah Sarah,Rayyan,Datuk Mustafa,Datin Nasibah serta ibu kepada Sarah,Puan Lily. “Selepas sahaja Sarah Idora dan Syed Ar-Rayyan Mukhriz berkahwin,atuk mahu kamu berdua tinggal di rumah yang baru atuk belikan sempena hadiah perkahwinan kamu berdua serta sebuah kereta new mini cooper untuk cucu yang tercinta Sarah Idora.Segala... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 7

14 September 2009 
Kategori: Novel

8,525 bacaan 4 Ulasan

Nama Pena : serra bab 7 Laungan azan Subuh menyedarkan Sarah dari tidurnya.Matanya masih berat untuk di buka.Kalau tidak dia tidak mengingati pesan ibunya sudah lamadia menyambung tidurnya.Tidur adalah kegemarannya sejak dulu lagi.Untuk bangun sembahyang apatah lagi liatnya.Dia meraba-raba di sisinya. “mana pulak la telepon ni? semalam kan aku letak kat sini”detik hatinya.Matanya masih... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 6

8 September 2009 
Kategori: Novel

8,519 bacaan 4 Ulasan

Nama Pena : serra bab 6Ketukan pintu yang bertalu-talu itu telah menyebabkan jiran-jiran keliling keluar rumah untuk menyaksikan apa yang berlaku. Rayyan merengus marah!.dia mengetuk lagi pintu itu.‘ish! mamat ni aku pecah kang pintu ni!’detik hatinya.Pintu itu di kuak juga.Muncul seorang lelaki persis muka Zoey.Wajahnya berkecamuk menahan silauan cahaya lampu di luar. “kau ni kan... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 5

1 September 2009 
Kategori: Novel

11,188 bacaan 3 Ulasan

Nama Pena : serra Bab 5“Aku terima nikahnya Sarah Idora binti Zulkifli dengan mas kahwin yang tesebut “dengan satu lafaz saja Sarah dan Rayyan telah pun diijabkabulkan sebagai suami isteri.Di dalam bilik yang di hiasi indah dengan set cadar dan langsir yang berwarna putih.Serta ranjang mereka di penuhi dengan bunga ros berwarna putih. Bau haruman bunga ros tersebut mampu membuatkan sesiapa... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 4

24 August 2009 
Kategori: Novel

5,989 bacaan 3 Ulasan

Nama Pena : serra Bab4“dinie,kau balik la dulu aku ada hal jap lepas ni”ujarku pada Dinie. “ha? Kau ada hal apa pula ni? Emm tak pe la aku balik dulu ya .kejap lagi aku kena jumpa afiq .kang marah pulak mamat tu.okay bye! Apa-apa call je aku”kata Dinie kemudian menyalam rakannya dan berjalan kearah kereta myvi miliknya. “alright! Kau pun drive elok-elok sikit”ujarku.Selepas... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 3

14 August 2009 
Kategori: Novel

6,292 bacaan 2 Ulasan

Nama Pena : serra Bab 3Kereta mewahnya di pandu laju menyusuri lebuhraya kuala Lumpur.Hatinya kian gelisah. Telefon bimbit mewah itu dari tadi berdering megalunkan lagu rnb kesukaanya.Pemuda itu mendengus kasar“helo? Ya dad tak dapat lagi.look i dont know why perempuan tu keras hati sangat nak kahwin dengan Ray.Dad come on please I don’t want to do it again.She not beautiful dad gemuk... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin Wasiat 2

27 July 2009 
Kategori: Novel

7,233 bacaan 6 Ulasan

Nama Pena : serra Bab3Air hujan telah basah mengenai tubuh badan ku lecun habis! Argh antak la! Yang penting aku dapat lepas tension ni!.Lepas je pembacaan surat wasiat tu,keluarga Syed Ar-Rayyan Mukhriz semua nak aku kahwin dengan Syed Ar-Rayyan Mukhriz katan mereka aku jelah penyelamat mereka.huh!dasar pandang harta!.TIDAK!muktamad aku takkan kahwin denganmmat tu entah mane-mane la mamat tu.Datuk... [Teruskan bacaan]

Novel : Kahwin wasiat 1

15 July 2009 
Kategori: Novel

10,386 bacaan 11 Ulasan

Nama Pena : serra bab 1Aku di kejutkan pada pagi itu dengan berita tergempar!.adikku rafi menyuruh ku pulang segera katanya adahal mustahak.aku cuak la! takut apa-apa terjadi pada famili aku. lepas mohon cuti untuk tiga hari,terus aku mengemas baju untuk pergi.”kau ni kenapa tiba-tiba balik? benda yang mustahak sangat tu? come on la baru sehari kita pergi kelas takkan kau da give up! kau jangan... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11