Novel : Tiga Kata 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

1,634 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Puan Dyla Debaran di dadanya semakin kuat. Saat pertama kali kakinya melangkah masuk ke syarikat itu berbagai perkara yang di fikirkan. Dia bukan pandai pun masa sekolah. Result SPM dia pun sekadar menyenangkan hati ibu bapanya saja. Dia memang tak rajin belajar dulu. Itu kisah empat tahun dulu. Itu pun bersebab kenapa dia tak belajar serajin rakannya. Kebanyakan rakannya semua belajar di menara... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku Perlu Kamu 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

772 bacaan Catat Ulasan

Oleh : are qie Bab 1(prolog) HANIS termenung di tepi pantai keseorangan tanpa mengambil peduli sesiapa pun disekelilingnya. Beliau keseorangan leka melayan perasaan di Pantai Teluk Ketapang. Ya, di pantai inilah Hanis mencari ketenangan. Dari kecil hingga beliau sekarang berusia 18 tahun. Melihat ombak memukul pantai tanpa henti dan melihat birunya air laut sangat mendamaikan hatinya.... [Teruskan bacaan]

Novel : In My Dream I Love U 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

1,378 bacaan 2 Ulasan

Oleh : aisyah pecie PON! ..PON!.. “Woi!!…orang depan..”nabihah tersedar dari lamuan jauhnya apabila mendegar bunyi hon kereta belakang .lalu nabihah getus dalam hati huhu!.. tak reti sabar ke..aku tahu lah lampu hijau..sabar lah sikit.. lalu dia ternampak ada pemuda dari belakang keluar dari kereta dan terus menuju ke keretanya..pemuda itu terus mengetuk tingkap kereta nabihah.. “wei!... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta 136 Jam 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

878 bacaan 1 Ulasan

Oleh : cahaya azmiena bab 1 Ya allah ya tuhan ku!rasa macam nak putus urat kentut aku bila tengok abang adif kat depan mata aku.first at all,memang dah berkurun lama aku tak jumpa abang adif yang sangat aku ‘sayang’ni.lepas tu sesedap perencah kari adabi je mulut dia suruh aku ganti tempat kak sofeya hujung bulan ni.kalau ikut kan hati aku memang sah-sah aku bagi mamat ni pelempang sebijik. ... [Teruskan bacaan]

Novel : Andai Kau Jodohku 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

1,190 bacaan 2 Ulasan

Oleh : TEHA AZIZ BAB 1 “Nur Alisha Husna Binti Abdul Malik”. Aku bingkas bangun saat namanya di panggil. “Awak ikut saya” Aku masih terpingga-pingga. “Encik nama penyelia saya Kishok. Encik ni siapa?” tanyaku kepada lelaki india yang berdiri di hadapanku “Kishok tu sayalah. Sayalah penyelia awak. Sebenarnya saya nak ambil awak bekerja di bahagian Testing kerana di... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Yang Terakhir! 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

511 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Hawa Humairah BAB 1 TENGAH hari yang sangat panas! Huh! Alisyah mengesat peluh di dahinya. Terasa seperti ingin merendamkan badannya dalam sebaldi ketul ais saja. ‘Mesti sejuk gila. Fuhh heaven!’ Alisyah memejamkan matanya sambil membayangkan dia sedang berendam di dalam sebuah baldi yang penuh berisi ketul ais. “Hisshh mana dia ni? Dah la panas. Tak ada tempat teduh. Kang aku... [Teruskan bacaan]

Novel : Jiranku, Suami Aku?! 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

2,605 bacaan 6 Ulasan

Oleh : hana akmal BAB 1 Aku berlari sepantas kilat. Eh, tak tak tak! Aku berlari jauh…. lebih pantas daripada kilat! ‘Ni semua salah Zaura lah. Suruh aku tolong siapkan assigment dia lagi. First date lah kononnya. Tup tup aku yang kena siapkan pulak. Tulah… orang dah kata jangan tangguhkan kerja. Esok nak hantar, baru nak buat malam tadi. SEDIH…!!! Tak pelah kawan punya pasal aku... [Teruskan bacaan]

Novel : Suratan Ini 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

283 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Dhila Razali Bab 1 2013 Semua orang anggap cinta ini sesuatu yang indah. Ada yang anggap cinta bagaikan gula-gula kapas. Manis tetapi berbahaya, senang kena penyakit kencing manis. Ada yang kata cinta tu macam kopi, pahit tetapi ada manfaatnya. Boleh jadi peneman untuk siapkan tugasan yang berlambak. Bagi aku, cinta itu cinta. Banyak cabang cinta. Cinta kepada ibu bapa, cinta kepada adik-beradik,... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia Yang Bernama Maryam 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

284 bacaan Catat Ulasan

Oleh : LAILA HANANI Tali iman yang paling kuat adalah cinta kerana Allah dan benci kerana Allah HR. At Tirmidzi PROLOG Maryam. Namanya nan indah diperelokkan lagi dengan kecantikan rupa parasnya. Dia lahir kerana nazar sepasang suami isteri yang begitu menginginkan anak perempuan untuk dijadikan pengabdi unggul pada Yang Maha Esa. Ibunya begitu berkenankan nama Maryam. Nama itu adalah nama seorang... [Teruskan bacaan]

Novel : Siapa Cintaku ? 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

349 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Miss Ila Keheningan malam yang sunyi sepi , hanya kedengaran suara-suara nyaring cekerik dan riang-riang melagukan kemerduan alunan malam . Di tengah kepekatan malam , hanya seorang sahaja yang tidak boleh melelapkan diri . Anisah Maisarah . Dia mula rasa tidak sedap di bahagian perutnya . Walah , perut ni meragam pulak . Lapar ke ? rasanya dah makan banyak tadi . Dia mula mengomel sendiri... [Teruskan bacaan]

Novel : Dia..Yang Ku Kasih 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

314 bacaan Catat Ulasan

Oleh : len_emir PROLOG “ Sampai hati dia, kenapa dia buat aku macam ni, argh..” Zuyyin mengelap air mata yang semakin berjujuran. Andai saat ini dia menghilangkan diri, adakah dia akan gembira?Oh tidak, dia bukannya hairan jika aku pergi sekalipun. Kali ini dia tekad, biarlah apa nak jadi sekalipun dia tetap akan pergi.. Selamat tinggal dunia.. BAB 1 2010 “ Ayin, kau nak tahu tak, tadi aku ada... [Teruskan bacaan]

Novel : Yes, Isteriku Pregnant! 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

4,197 bacaan 12 Ulasan

Oleh : rashacinta Bab 1 Petang yang cukup damai. Angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa menampar lembut sekaligus menyejukkan kulit. Langit mula kelihatan cerah. Di kaki langit , matahari masih membiaskan cahayanya tetapi tidak seterik tengahari tadi. Walaupun sebentar, hujan yang turun pada pukul 3 petang tadi membuat udara yang berbahang beransur nyaman. Kelihatan di dada langit, sekawan burung sedang... [Teruskan bacaan]

Novel : My Adriana 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

637 bacaan 2 Ulasan

Oleh : lazygirl Episode 1 Tit…tit..tit..tit…bunyi alarm jam locengnya berbunyi untuk kesekian kalinya,dengan mata yang masih tertutup dia meraba-raba penjuru katilnya mencapai jam loceng itu lalu dibalingnya ke dinding..berderai jatuh.ama yang baru keluar dari bilik mandi mengeleng-gelengkan kepalanya beberapa kali,sudah masak dengan sikap kawannya itu yang sememangnya liat untuk bangun... [Teruskan bacaan]

Novel : Tautan Cinta 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

254 bacaan 1 Ulasan

Oleh : shar hasya Bab 1 Sudah empat bulan dia berada di bumi Jordan untuk belajar bahasa arab bagi mengisi masa kosong lagi panjang bagi lepasan SPM seperti dia.Keputusan untuk belajar bahasa arab pun dibuat last minute.Ikutkan hatinya memang dia bercadang hendak bekerja sementara menunggu keputusan SPM keluar tapi atas pujukan ayah dan along yg sedang belajar di Jordan dan juga sebab nak belajar lupakan... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Yang Terakhir! 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

423 bacaan Catat Ulasan

Oleh : nur.hazwani BAB 1 – Hawa Humairah TENGAH hari yang sangat panas! Huh! Alisyah mengesat peluh di dahinya. Terasa seperti ingin merendamkan badannya dalam sebaldi ketul ais saja. ‘Mesti sejuk gila. Fuhh heaven!’ Alisyah memejamkan matanya sambil membayangkan dia sedang berendam di dalam sebuah baldi yang penuh berisi ketul ais. “Hisshh mana dia ni? Dah la panas. Tak ada tempat... [Teruskan bacaan]

Novel : Isteriku, Ustazah Pilihan? 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

1,249 bacaan 4 Ulasan

Oleh : Dreamiera BAB1 “What?tak nak mama…Irfan tak nak! Tak nak!”rayu Irfan kepada mamanya, Puan Sri Zahra. “No..mama still nak kamu kahwin dengan ustazah Syafa.tak kira apa keadaan sekalipun you must and wajib to marry her..full stop.”tegas sahaja Puan Sri Zahra bersuara.mimik muka sengaja diseriuskan.tiada satu pun tercalit senyuman mahupun gelak ketawa dibibir Puan... [Teruskan bacaan]

Novel : Memori Cinta Kita 1

21 April 2014 
Kategori: Novel

320 bacaan Catat Ulasan

Oleh : joanna joe BAB 1 Jam menunjukkan pukul 6 pagi. Jojo yang masih mamai bangun dari baringnya. Tangan kirinya mengosok – gosok mata yang rasa macam ada bulldozer tergantung di kelopak matanya manakala tangan kanan pula ke mulut yang menguap. Kaki diturunkan dari katil dan menyarung selipar Domo – kun yang berwarna coklat. “Jojo!!! Wide awake?” “Yup!” Jawabnya sepatah. Wide awake... [Teruskan bacaan]

Novel : Nelayan vs CEO 21

19 April 2014 
Kategori: Novel

4,025 bacaan 3 Ulasan

Oleh : ain fatisya Nelayan vs CEO ( bab 21 ) ‘Aduh…minyak nak ‘e’ la pulak…mampus aku..sempat ke tak sampai rumah ni?..’ Nurul Ain seperti sedang memikir-mikir dalam kepalanya. Dia memandang sekitar. Kereta berpusu-pusu keluar dari kawasan parking bangunan AZ Corporation menghala ke destinasi masing-masing. Jam di tangan dikerling sekilas. Pukul 5.45 petang. Jelas terpancar riak kerisauan... [Teruskan bacaan]

Novel : Encik Separuh Jiwa 21

19 April 2014 
Kategori: Novel

1,925 bacaan Catat Ulasan

Oleh : CYDA YUSOF 21 ————- Read More →

Novel : Isteri Kontrak 19

19 April 2014 
Kategori: Novel

4,610 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Velarie Nozie   Salam Fiza, Aku sihat. Kau? Aku sangat gembira Fiza, akhirnya suami aku dapat menerima diri aku seadanya, doa aku akhirnya dimakbulkan. Sebetulnya, aku belum bersedia untuk bernikah tapi mungkin dah disuratkan jodoh aku, dan aku berdoa agar hubungan kami suami isteri akan berkekalan hendaknya. Aku benar-benar rindukan kau, jangan lupa balik tau! Banyak benda aku nak cerita... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 1,0321234...1020...Akhir »