Novel : Ku Pendam Sebuah Duka 17

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : makieteng KU PENDAM SEBUAH DUKA Bab 17 Minggu berganti bulan, Durrah sabar menanti kepulangan Johan hingga ke akhir bulan, hari Rabu. Hati nya di seru rasa ragu, ‘dia dah balik ke? Ataupun dia balik hujung minggu ni?’. Akhirnya keputusan di ambil, Durrah pulang ke rumah pada hari Jumaat selepas waktu kerja. Perlahan-lahan Durrah membuka pintu memberi salam. Tiada siapa pun di rumah. Keadaannya... [Teruskan bacaan]

Novel : Izinkan Aku Terus Mencintaimu 16

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Rodhiathul Rashid Bab 16 Seperti yang diberitahu oleh Qhairul dalam telefonnya malam tadi supaya Nisha menggunakan baju T dan seluar jeans, Nisha akhir memilih baju T baby lengan pendek kolar V berwarna merah jambu seluar jean biru tua. Setelah puas membelek wajahnya di hadapan cermin, Nisha terus mencapai tas tangan kecil bertali yang cuma boleh memuatkan dompet, telefon bimbit dan... [Teruskan bacaan]

Novel : Kawan, Kekasih atau Bakal Suami? 15

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Wan Nur Aira  Read More →

Novel : Yes, Isteriku Pregnant! 15

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : rashacinta “Assalamulaikum..” Arina yang berada didapur kelam kabut menuju ke hadapan apabila mendengar laungan salam itu. “Waalaikumsalam.” Sahutnya sejurus membuka pintu. Dia terperanjat melihat muka Nazirah dan Nazim terpacul dihadapannya. “Ya Allah korang, datang kenapa tak cakap? Masuk..masuk..” Ujar Arina ramah sambil mempersilakan kedua-duanya masuk. Nazirah segera memeluk... [Teruskan bacaan]

Novel : Degup Cintamu 14

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : sanora ayesya BAB 14 Shah iskandar mundar-mandir di ruangan pejabatnya. Beberapa kali tangannya menguak tirai penutup cermin pejabatnya sambil matanya melilau mencari kelibat dhiya sofea. Tempat duduk wanita itu direnungnya. Otaknya ligat berfikir mencari jawapan kepada persoalan yang bermain dibenaknya. ”Dya ni pergi mana ye. Waktu rehat dah off, tapi tak masuk pejabat lagi” shah iskandar... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku Nak Kerja Bukan Misi 14

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : hanilin Episod Baru “ K alau solat kamu rasa buang masa abis tu mengusik orang kamu tak rasa buang masa ker? Kamu sepatutnya beringat-ingat, usik-mengusik ni ada batasannya. Jangan sampai melukakan hati orang. Dan yang lebih merisaukan saya kalau kamu tak sempat nak memohon maaf di atas usikkan kamu terhadap orang yang dah terluka hatinya itu. Kerana apa? Oleh sebab perkara yang kamu rasakan... [Teruskan bacaan]

Novel : Hello Cinta!!! 14

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Ayu Anatasya Faizal Baharuddin….nama yang memang dah termeterai yang aku memang akan benci dia sampai…sampai bila-bilalah… Faizal ni satu Universiti dengan aku,UUM Sintok,kedah..ha..jauhkan aku belajar..nun kat utara sana….dah rezeki di sana.Aku terima. Kami dalam jurusan yang sama.Diploma Teknologi Maklumat.faizal memang menjadi pujaan hati gadis-gadis dalam fakulti kami.Termasuklah... [Teruskan bacaan]

Novel : Dan… Kau yang Aku Pilih 14

3 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Lu’lu Sophea BAB 14 ” Happy Birthday ” Apabila Sofia membuka mata, dia merasakan ramai orang disekelilingnya dan tubuhnya penuh dengan tepung . “Sopia ! Ni kite orang berdoa agar kau bahagia dunia akhirat. Berjaya dalam hidup dan, “Cepat-cepat kahwin !!!!” Meletus ketawa mereka. “Pia, ni ada skype dari Ciking ” Madi menghulurkan telefon kepada... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Si Lecturer vs Kasih Si Gadis Utara 13

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Tikah Othman BAB 13 “ Cik puan… ooo… Cik puan.. bangun oitt. Subuh dah nak habis ni,” kejut Afiq Imtiyaz setelah selesai mandi dan menunaikan solat subuh. Sebelum keluar mandi, dia sudah mengejutkan Aliah Umaira. Namun, tiada respon dari isterinya itu. ‘Aish…bukan main liat minah ni nak bangun subuh rupanya. Tidur bukan main. Siap pakai tudung.... [Teruskan bacaan]

Novel : Mimpi Realiti 13

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nisa TJ 13 “Jul…” panggil Allisa. “Hm…” “Awak tak rasa lain?” Allisa pandang sekitar perkarangan taman depan rumah agam Scot. Cuaca cerah. Angin pun bertiup sepoi-sepoi bahasa. Dia tarik nafasnya. Menghirup udara bumi bawah pulau yang pertama kali dia jejak. Hutan ada di mana-mana. Tumbuh melata. Udara yang dia sedut ini melapangkan dadanya walaupun udara di pulau lebih... [Teruskan bacaan]

Novel : Still, I Miss You 12

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : I.Min Levo 12 Beberapa helai tisu ditarik. Hingus yang sentiasa meleleh di hembus kuat. Alanna bagai di paku di hadapan komputer riba miliknya. Walaupun air mata mengalir laju namun handphone di tangan tetap setia di tangan. Taip laju-laju untuk membalas setiap tempahan dari klientnya namun mata tetap melekat di hadapan skrin. Kagum sungguh Zhafran melihat tingkah laku isterinya itu.... [Teruskan bacaan]

Novel : The Prom Dates 12

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Anaressa  Elvroseth Jika langit ada tujuh petala, aku mahu terbang diantaranya dan main cak-cak bersama bintang diangkasa. ? Rabu, 18 Jun 2014 Enovel : The Prom Dates (Part 12) Prom date 12 Dalam masa setengah jam itu. Pelbagai aktiviti yang dijalankankan termasuk juga dance-through-the-night . Nama lagi majlis prom. However, aku langsung tak ambil port yang aku buat sejak dari tadi hanyalah... [Teruskan bacaan]

Novel : Izinkan CintaMu Yang Pertama 12

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Puteri An-Nur Mukminin Bab 12 Hatiku terasa mahu menjerit, melaung dan menyalahkan adikku, Iman. Aku tertipu. Penat aku bersiap bagai, dengan memakai jubah hitam bercorak bunga tulip tanpa manik atau labuci. Tudungku pula berwarna putih labuh paras pinggang. Aku bersolek ala kadar, mengoles wajahku dengan sapuan bedak nipis. Tersangat nipis, cukup sekadar naik seri tidak nampak pucat. Aku tak... [Teruskan bacaan]

Novel : Tiga Suci 11

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : nurizzurin BAB 11 Seawal pagi lagi Naem Shah sudah berada di meja makan sambil menunggu yang lain untuk bersarapan bersama-sama. Zarissa yang baru keluar dari bilik mandi terkejut melihatkan kelibat Naem Shah yang sedang leka memandang ke arahnya. Dia pula tidak menyedari tuala dibahunya hampir terlucut separuh bahunya. Mata Naem Shah tidak berkelip kerana sedang mengamati kecantikan Zarissa.... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku yang kau Sakiti 11

2 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Fieda Pagi ini aku terjaga awal dari biasa. Boleh ke aku cakap terjaga awal? Padahal mata aku dari malam tadi memang susah nak lelap. Asyik memikirkan perihal yang berlaku petang kelmarin. Sebenarnya aku masih dalam dilema. Mampu kah aku memaafkan dan memberi Zafrul hakimi satu lagi peluang setelah apa yang dia lakukan ? Aku mengeluh perlahan .Jam jenama casio di tangan dikerling, menunjukkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Roti dan Mentega 10

27 February 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Izzmie Aziemah “Iylia…..Iylia….Iylia.”Lembut sahaja suara itu menyebut namanya dan wajah yang memiliki suara tersebut terlintas di fikirannya.”Eh!Kejap-kejap macam kenal suara ni!Maknanya mamat gagak tadi tu cakap,aku tak dengarlah!Argh!Alamak!Puan Aliah!”Iylia Liyana menepuk dahinya berkali-kali akibat kesilapannya yang tidak mahu layan anak puannya tetapi boss lama dia menjadi... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Puteri vs Nuqman 10

27 February 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Azura Abdullah Bab 10 Tangisan anak kecil semakin kuat membuatkan Hanipah terkejut dari tidurnya. Dia yang masih terpisat-pisat tak dapat mengagak apa yang sedang berlaku. Jeritan itu semakin kuat memaksa dia membuka mata. Dan serentak itu, dia juga menjerit sekuat-kuat hatinya. “Mak! Mak! Mak mimpi lagi. Bangun mak…” Suara anaknya Fahmi pula kedengaran. “Tolong, Mi… Tolong Mak!! Anak... [Teruskan bacaan]

Novel : Pilihan Hati 9

27 February 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Najaa Najwa ‘’yang ni?’’ Syed Ezzaril mengangkat baju baby yang berada di tangannya dan ditunjukkan kepada Delisya. Delisya pula hanya menggeleng malas. ‘’yang ni?’’ Delisya menggeleng lagi. ‘’yang ni?’’ Delisya hanya mampu memandang dengan muka bengang. ‘’Syed Ezzaril Syed Ismail. Ple…’’ ‘’ya saya.’’ Tanpa sempat Delisya menghabiskan kata-katanya. Syed... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Si Bunga 9

27 February 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : nurul nadia BAB 9 Kimi melambaikan tangannya ke arah Rachel apabila wanita itu seolah-olah tidak perasan akan kelibatnya. Rachel menghadiahkan senyuman manisnya kepada buah hatinya itu. Kimi menghlurkan sejambak bunga kepada Rachel. Bunga yang di beli di kedai yang berlainan. “untuk I ke? So sweet honey” Rachel menyambutnya dengan senyuman yang tidak lekang. Kimi tersenyum tawar. Kalu ikutkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Dalam Diam Aku Tergoda 8

27 February 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Aulia Iman BAB 8 “KENAPA dia? Tak ada orang lain ke?” Megat Danial menghabur rasa kecewa yang mencengkam hati. Argghhhhh!!!! Meja konkrit ditumbuk sekuat mungkin! Kesan melecet sudah kemerah-merahan! Koyakan pada kulit jari jemarinya tidak dihiraukan. Sungguh dia kecewa dengan apa yang dilihat sebentar tadi! Megat Danial mendongak menancap dada langit yang terbentang luas! Kosong! Benar,... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 1,1101234...1020...Akhir »