Novel : Romeo Aku Mencintai Dirimu 16

1 October 2014 
Kategori: Novel

1,985 bacaan Catat Ulasan

Oleh : ann hanim 16 Malam gelap hanya diterangi lampu jalan.Ilham menggagahkan diri untuk memandu pulang.Walaupun matanya sudah mengantuk Ilham terus memandu.Malas untuk tidur dii pejabat.Kerja-kerja penting disiapkan segera.Jika dibawa pulang pastinya gagal disiapkan kerana ruang rumah itu hanya digunakan untuk berehat. Daun pintu dibuka perlahan.Televisyen masih menyala.Qatrina nyenyak lena di... [Teruskan bacaan]

Novel : Aku Suka Kau 16

1 October 2014 
Kategori: Novel

2,014 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Aida BAB 16 “Syuhada”,sapa jejaka tersebut. Syuhada membisu.Entah kenapa mulutnya susah untuk berbicara. “Syuhada”,sapa jejaka lagi. “Y….ye”,kata Syuhada lalu menggangkat mukanya dengan reaksi muka terkejut. “Susah sangat kau nak jawab”,kata jejaka tersebut. What?!Dengan muka bertopeng power rangers.Buang tabiat ke dia ni? “Kau siapa?”,tanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Mengharap di Tanjung Harapan 16

1 October 2014 
Kategori: Novel

894 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Rose Ezadora Hani memikirkan benda yang sepatutnya tidak perlu difkirkannya. Hani memikirkan kemungkinan En. Mansor seorang businessman agaknya, jika tidak, mana mampu hendak bercuti sekeluarga diluar negara, banyak belanja ni… 5 orang. Bilik hotel saje kena at least 3 bilik, tiket kapalterbang, makan, mahu puluhan ribu ringit terbang, just for this trip….” bisik hati kecil Hani sambil... [Teruskan bacaan]

Novel : Sinar Hidupku 16

1 October 2014 
Kategori: Novel

1,293 bacaan Catat Ulasan

Oleh : ira nadzirah Bab 16 Papa kalau Lina nak start kerja minggu depan boleh?” soal Salina semasa mereka bersarapan pagi. Minggu depan? Cepatnya tak nak rehat ke?” soal mukriz semula. Dah bosan berehat. Dah lama sangat berkarat dah kepala ni. Bolehkan papa. Semalam dah tanya pada abang Adam. Dia kata minta izin dengan CEO. Dia COO je…” terang Salina lagi. Amboi pandai dia kenakan papa… tanyalah... [Teruskan bacaan]

Novel : The Memory 16

1 October 2014 
Kategori: Novel

377 bacaan Catat Ulasan

Oleh : cikmaddi BAB 16 MENJAMAH sedikit kek yang dibawa oleh Ara yang merupakan adik kepada Tengku Amir. Tak tahu status kedudukan sebenar. Muka tak sama pun. Ala, biasalah tu muka tak sama. Mama Tengku Amir pula, tak pernah dia nampak Tengku Amir bermesra dengan Puan Tirana. Rasanya dia lebih mesra dengan Puan Tirana. Baik je Puan Tirana tu. Takde cela kat mana pun. Hmm. Masalah dalaman dia tak tahu.... [Teruskan bacaan]

Novel : Bayangan Gurauan 15

1 October 2014 
Kategori: Novel

416 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Sayhazs Zailie BAB 15 SEWAKTU mereka tiba di kediaman milik Tengku Haiyan, perkarangan villa mewah itu telah dipenuhi dengan tetamu-tetamu yang hadir. Izzul yang sedang mendukung anak perempuannya, Qisrina masuk mendahului isterinya, Safiya yang juga sedang menggendong anak kecilnya, Alief Qhuarizmie yang berusia sepuluh bulan itu. Irish yang ringkas memakai dress labuh berwarna hitam dipadankan... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Awak, Cinta Kita! 13

1 October 2014 
Kategori: Novel

410 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Izah Assrin Bab 13 “Mee Jawa and teh tarik please.” Buku menu dikembalikan.Rayyan kembali mengetuk meja perlahan-lahan.Bosan jugak kalau bercuti sorang-sorang ni.Matanya diliarkan ke setiap penjuru.Harap-harap tak jumpa perempuan itu! Langkah lemah gemalai serta senyuman manis yang terukir di bibir bersalut lipstick oren pucat berjaya menarik perhatian jejaka-jejaka yang enak menikmati sarapan.Dirinya... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Yang Tidak Terungkap 13

1 October 2014 
Kategori: Novel

1,270 bacaan 16 Ulasan

Oleh : PUTERI NOR CINTA YANG TAK TERUNGKAP BAB 13 Sofie menarik laci di bawah katil sambil menekap-nekap rambutnya yang masih basah dengan tuala. Dikeluarkannya pengering rambut yang tersimpan. Wayar yang bergulung diluruskan. Sewaktu memasang plag pada soket, kedengaran bunyi pesanan masuk pada telefon bimbitnya. Sofie menoleh. Telunjuk yang ditegakkan ke arah suis ditarik balik. Kelip-kelip kusangka... [Teruskan bacaan]

Novel : Ku Pendam Sebuah Duka 12

29 September 2014 
Kategori: Novel

2,325 bacaan Catat Ulasan

Oleh : makieteng Bab 12 Sepatutnya malam ini, malam ‘berinai besar’ tetapi disebabkan Durrah bernikah esok hari, maka malam ini tidak di adakan majlis berinai besar. Durrah bernikah pukul 10 pagi esok dan terus sahaja hari langsung. Cuma petang tadi sebelum waktu magrib mak andam datang untuk ‘mengandamkan.’ Durrah.Menurut emaknya ianya untuk upacara untuk menaikkan seri pengantin. Durrah... [Teruskan bacaan]

Novel : Mr. Dud Next Door 12

29 September 2014 
Kategori: Novel

3,245 bacaan 4 Ulasan

Oleh : Dalila Sofea Bab 12 Adam Haykal turun dari katil. Langkahnya laju diatur ke bilik air. Wajah tampannya ditenung lama di cermin kaca. “Lily menyerah diri sebab wajah tampan ini atau duit aku? Bodoh punya perempuan! Percaya aku cintakan dia.” Haykal tersenyum puas mengingati apa yang berlaku malam itu. Begitu mudah Lily menagih cinta darinya sehingga mengorbankan diri. “Lantak... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Yang Satu 12

29 September 2014 
Kategori: Novel

754 bacaan Catat Ulasan

Oleh : GEE ERA BAB 12 Cuaca pada malam ini agak baik, tetapi mendung juga. Mungkin akan hujan pada tengah malam nanti. Mereka sekeluarga berkumpul di ruang tamu sambil menonton televisyen. Maiza baru sahaja keluar daripada biliknya kerana mendodoikan kedua-dua anaknya itu. Dia duduk di sisi suaminya Encik Zahimi dan Puan Sakinah saling berpandangan dan sesekali memerhatikan Zeehan yang... [Teruskan bacaan]

Novel : Still, I Miss You 11

29 September 2014 
Kategori: Novel

1,211 bacaan 1 Ulasan

Oleh : I.Min Levo 11 “Mama nak masak apa hari ni?” Zhafran memulakan pebualan antara kami yang agak bisu dari tadi. Mula-mula masuk kereta aje bising sekejap. Lepas it terus diam kerana kedua-dua tiada topik yang hendak dibualkan. Kalau di bayangkan balik macam kelakar aje. Tapi memang lawak pon. Awkward lagi kot. “Correction okey. Bukan mama ,saya yang masak menu hari ni. Special... [Teruskan bacaan]

Novel : It Was You, It Is You, It Will Be You 11

29 September 2014 
Kategori: Novel

1,382 bacaan Catat Ulasan

Oleh : farahsanusi Bab 11 “Yana. Atuk and nenek ajak dinner sekali. You free?” Suara pemuda dihujung panggilan membuatkan Dayana mengeluh kecil. Tangannya yang sedang membelek kertas kerja di atas meja terhenti seketika. Kepalanya didongak ke atas. Merenung syiling sambil berfikir. ‘Arif ada sekali ke nanti?’ “Helllllooooo. Anybody there?” Kali ini SUARA Amir Ikhwan kuat memecah gegendang... [Teruskan bacaan]

Novel : Kawan, Kekasih atau Bakal Suami? 10

29 September 2014 
Kategori: Novel

1,666 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Wan Nur Aira 10 Sejak hari aku cari gaduh dengan si Airil tu.Alah yang aku saja-saja langgar dia sampai basah kasut dia sebab tergelecek masuk dalam takungan air hujan.Dia dah lain!Lain macam mana?Macam ni.. “Hoi Airil!Kau pergi antar laporan pelajar ni kat ketua pengawas form five.Aku malaslah nak jalan kaki gi bangunan tingkatan lima..”arahku sambil menyerahkan laporan pelajar... [Teruskan bacaan]

Novel : Degup Cintamu 10

29 September 2014 
Kategori: Novel

567 bacaan Catat Ulasan

Oleh : sanora ayesya BAB 10 Halimi bersandar di sofa empuk diruang tamu merehatkan badan. Jus yang dihidangkan isterinya terasa begitu lazat ditekaknya yang haus. Selepas menamatkan tugasan on-call semalam, dia terlibat dengan ward round dengan doktor pakar sehingga lebih kurang jam 10 hingga 11 pagi kemudian terus menyambung tugasan di klinik pesakit luar. Kemudian ke wad semula untuk melihat perkembangan... [Teruskan bacaan]

Novel : Saya Suka Awak Oppa 10

29 September 2014 
Kategori: Novel

1,303 bacaan 5 Ulasan

Oleh : evalin 10 Selesai solat Isyak, Razif segera menuju ke ruang tamu untuk menonton televisyen dengan Nana Zia. Tetapi kelibat Nana Zia sudah tiada, apa yang ada hanyalah laptopnya yang sudah siap ditutup dan sekeping nota. ‘Razif oppa, mianhae! Naega jalmutteseo, jongmal mianhae’ ( Razif oppa, saya mintak maaf! Saya bersala guna laptop awak without permission, saya mintak maaf sangat- sangat) ... [Teruskan bacaan]

Novel : Jodohku Datang Bergolek! Cayalah! 9

26 September 2014 
Kategori: Novel

3,435 bacaan 9 Ulasan

Oleh : Jamie Lha BAB 9 “GOSH! Apa kena dengan dia ek semalam? Kena sampuk hantuk cina mana ek?” Dania merenung bulan penuh di dada langit. Ingatannya tak henti-henti memikirkan tentang hal semalam. Dahi digosok lembut. “Jangan-jangan dia ada plan nak kenakan aku tak.” Kali ini dia mengetuk perlahan jari telunjuknya ke dahi. Kalau mengenai... [Teruskan bacaan]

Novel : 30 Jam Yang Indah Bersamamu 9

26 September 2014 
Kategori: Novel

1,790 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Rose Ezadora BAB 9 Erin yang duduk menonton TV, menoleh ke arah suara Karl yang mengomel. Adalah benda yang dia tidak puas hati. Erinpun tidak mengetahui. Yang dia tahu, pastinya masalah dipejabat. Kerana dia baru sahaja pulang dari Info Harian, pejabatnya. Yang dia nampak Karl baru sahaja menjengok beg sandangnya. Rasanya sudah yang berpuluh kali, Erin sudah tidak terhitung. Karl mengkelebek... [Teruskan bacaan]

Novel : Bukan Beralih Arah 9

26 September 2014 
Kategori: Novel

646 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Aiko Adisha 9 Rasa sesak nafas Aril melihat lalu lintas dari jendela kaca pejabat sementaranya di Subang Jaya. Jam sudah pukul 8.10 malam dan dia masih belum bergerak pulang ke hotel. Segala urusan penguditan sudah selesai. Laporan audit daripada juruaudit luar juga sudah diterima. Pintu diketuk dan kemudian dikuak. Kelihatan Cik Suzy masuk membawa secawan air yang kelihatan masih panas. Diletakkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Yes, Isteriku Pregnant! 8

26 September 2014 
Kategori: Novel

4,992 bacaan 10 Ulasan

Oleh : rashacinta “Abang baru balik?” Sapa Arina sejurus selepas membuka pintu rumah. Bibirnya diukir dengan senyuman yang paling manis dirasakan. Senyap. Kelihatan Reza masih terbongkok-bongkok membuka kasut di depan beranda rumah. Arina masih sabar menanti reaksi suaminya itu. “Hmm…”. Hanya desahan kasar yang keluar dari mulut Reza usai sahaja meletakkan kasut di atas rak berdekatan dirinya. Arina... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 17 of 1,093« Pertama...10...16171819...3040...Akhir »