Novel : Di Hujungnya Cahaya 7

16 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Nia Eeva TUJUH Perasanku menjadi celaru. Kebahagiaan yang aku impikan akhirnya berkecai. Semangat yang aku dapati akhirnya menghilang. Aku memang seorang manusia yang kerdil. Tidak mungkin dapat aku melawan takdir yang datang. Bagaimana harus aku tempuhi hidup ini. Air mataku meleleh tidak henti-henti sejak Azza pulang dari rumahku. Perkataan “dunia ini kecil” terus menghantui kotak fikiranku.... [Teruskan bacaan]

Novel : Manja Tak Bersalah! 6

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Ika Hikari Bab 6 “Apalah nasib. Pagi-pagi dah kena buli. Si Iman tu tak kena buli pun. Bukan aku sorang je pengantin. Dia pun pengantin jugak. Pengantin aku pulak tu. Mummy dah tak sayang manja dah ke? Sebab tu ke mummy suruh manja buat kerja ni. Atau jangan-jangan minah tu dah mandrem mummy tak. Tak pun mummy marah dengan aku sebab... [Teruskan bacaan]

Novel : Saya Isteri Baru Belajar 6

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 12 Ulasan

Oleh : Suha Fasihah SAYA ISTERI BARU BELAJAR .:|[ BAB 6 ]|:. KEPALA dihentuk-hentuk perlahan menggunakan telefon pintar yang masih setia dalam genggaman. Geram dengan kecuaian diri sendiri. Macam manalah boleh tak perasan phone habis bateri ni? Poyolah kau Jee! Beria frust menonggeng pandang phone tengok takde blinking notification light konon padahal phone kau memang dah mampus terus. Lain kali ada... [Teruskan bacaan]

Novel : Separuh Hati 6

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Amie Ahmad PART 6 Setelah Seminggu Nasrul outstation bersama Salmi akhirnya mereka pulang ke rumah.Mereka langsung tidak mengetahui kejadian yang menimpa Ain Syuhada.Pada mereka Danial Iskandar seorang lelaki yang baik.Sesiapa pun tidak akan mengesyakinya termasuklah mama dan papa mentuanya.Memang Danial Iskandar seorang pelakon yang hebat. “Ada minggu ni Ada ada meeting dengan Is kan”Tanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Klise 6

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 2 Ulasan

Oleh : ALONE  Read More →

Novel : Jawapan Takdir 6

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Beth Kay Bab 6 Bunyi kicauan burung di luar tingkap menyedarkan Hannah dari tidur. Dengan rasa penat Hannah menoleh mukanya ke bantal agar dapat meneruskan tidurnya. Badannya berasa sengal-sengal dan lemah seolah-olah Hannah baru balik dari berlari maraton dan bukannya tidur semalaman. Walaupun langsir ditutup, tetapi masih nampak cahaya matahari masuk di celah-celah menandakan hari sudah siang. ‘Hmmm…... [Teruskan bacaan]

JOM TONTON ADAPTASI NOVEL DRAMA TERLANJUR MENCINTAIMU

15 January 2015 
Kategori: Menarik Di Sini

5 bacaan Catat Ulasan

Wasiat Tok Din ada ‘due-date’, mampukah Johan Iskandar dan Hanis Zulaikha memenuhi wasiat tersebut sebelum tamat tempohnya? Dan apa pula yang Tok Din wasiatkan? Saksikan drama adaptasi terbaru novel best seller Terlanjur Mencintaimu karya Syamnuriezmil Akan datang 17 Januari 2015 Sabtu & Ahad 7.00-8.00 malam Siaran TV1 Bagi yang belum dapatkan novel keluaran pertama karyaseni ini. Boleh... [Teruskan bacaan]

Novel : Miss Congeniality Malaya 5

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh ALILA SOFEA Bab 5 “Puasa tak ni?” Farhan senyum nakal. Ayris mengangat garpunya ke arah Farhan. “I nampak macam orang tak puasa ke?” Ayris cebik. “Dah makan sikit saja. You like sea food right? Tengok, sotong goreng tepung tu sikit saja you makan. Tak sedap?” Farhan bertanya penuh prihatin. “Kenyanglah sayang. You order banyak sangat. Tomyam campur ni buat perut I penuh. ... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Obses 5

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Datzz kadir Dendam Obses 5 Robert mengarahkan salah seorang temannya yang memandu van itu mendekati kereta hadapan mereka.Belakang kereta Volkswagen itu dilanggar berulang-ulang kali.Kemudian mereka memotong kereta itu lalu menghadang tepat didepan kereta yang dipandu Zarul. Zarul terkesima dengan tindakan mereka.Secara mengejut dia membrekkan keretanya.Zarul terdorong ke depan.Kemarahannya... [Teruskan bacaan]

Novel : Cintaku Original, Not For Sale! 5

15 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : lina hazri “Kau ni memang dysprexia betullah! Tengok! Macam manalah baju kau ni boleh comot macam ni? Kau jatuh kat mana ni hah?” Abang Ashraf yang hanya tua tiga tahun dari Umairah itu dah membebel macam mak nenek. “Perkataan ‘dyspexia’ tu kau tolong jangan sebut-sebut boleh tak?” mengingatkan aku pada lelaki tinggi itu saja. Sudahlah beberapa hari ni syik duk terbayang muka dia... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Antara Kita 4

14 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Izzah Bab 4… Imani memakai blouse berwarna merah jambu cerah dan seluar jeans berwarna hitam nampak comel. Dengan rambut paras bahu yang disepitkan. Imani turun ke bawah dan memandang suaminya yang sedang duduk bersama ibu di ruang tamu. “Abang, Imani dah siap. Jom pergi.” Aidil mengangguk dan memandang ibu mertuanya. “Ibu, kami pergi dulu ya? Malam ni kami tak balik ibu. Ibu jaga diri.”... [Teruskan bacaan]

Novel : Salahkah aku??? 4

14 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Che Lia 93 Suhaila bangun dari tidurnya. Jam sudah menunjukkan pukul 7.15 pagi. Waktu macam itu biasanya dia dan family dia tengah bersarapan di tingkat bawah. Dia mengerutkan dahinya apabila tiada sesiapa yang memanggilnya untuk turun bersarapan. Biasanya pintu dia diketuk dan akan ada orang yang memanggilnya makan sarapan. Dia terus membasuh mukanya dan menggosok gigi. Perlahan dia turun ke... [Teruskan bacaan]

Novel : Hanya Kau Yang Bermakna 4

14 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Yasmin Kamal 4 Apabila Zaquan bangun dari tidurnya, perkara pertama yang disedarinya ialah dia sedang bermandikan peluh. Langit kelabu yang dilihatnya tadi hilang digantikan pula oleh siling plaster yang putih. Dia berasa keliru dengan persekitarannya. Apa yang telah terjadi kepadanya? Ketika itu, seorang wanita memasuki biliknya. Apabila wanita itu menyedari bahawa Zaquan telahpun menyedarkan... [Teruskan bacaan]

Novel : Biarkan Berlalu 4

14 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : oat_milo 4 Dia menanggalkan kaca matanya. Sakit matanya menatap skrin laptop sejak sejam yang lalu. Dia menarik nafas panjang sambil menghirup udara malam. Suasana malam begitu menenangkan jika di malaysia. Sesekali terdengar ngauman motosikal dan kereta yang begitu menyesakkan pendengarannya. Dia meneliti awan malam yang kelihatan agak mendung. Ingatannya kembali pada gadis merah jambu yang... [Teruskan bacaan]

Novel : Pelangi Cinta Ilahi 4

14 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : PERMATA ALWALIDAINI BAB 4 : PENDERITAAN PALESTIN KU RASAI Kata-kata hikmah “ Ya Allah, jangan engkau matikan aku sebagai seorang pejuang yang lari dari medannya, jangan Kau biarkan aku tertatih jatuh tanpa bangkit semula mempertahankan agama.” TELAH menjadi lumrah, selepas sesi Haluan Siswa, para pelajar baru akan diberikan tarbiah dengan program-program yang di anjurkan oleh Persatuan Kebajikan... [Teruskan bacaan]

Novel : Kau Satu Cinta 3

13 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh ila Talib Bab 3: Lupa! ‘Pop’ ‘one notification’ Klik ‘Anuar likes your photo’ ‘Pop’ ‘one notification’ Klik ‘Anuar commented on your photo’ “Inaaaaa..sini sekejap” “Hadoii, baru nak balas komen, kejap mak”, Marlina mengomel. Klik Ahmad Anuar: Cantiknya, ramai kawan awak’ Marlina Musa: Terima kasih. Memang ramai pun.wink.wink’ Ahmad Anuar: Macam mana result... [Teruskan bacaan]

Novel : Dalam Diam Jatuh Cinta? 3

13 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Mr.Mz TENGKU ILHAM memandang wajah gadis di hadapannya. Sekelip mata saja wajahnya berubah riak. Wajahnya dihalakan ke arah lain. “Ham, kenapa you tak angkat bila I call?” Sabrina menghampiri Tengku Ilham. Dia datang ke rumah Ilham kerana sudah lama dia tak jumpa lelaki itu. “I busy, tak ada masa.” Acuh tak acuh Tengku Ilham membalas. Dia seperti malas mahu melayan Sabrina ketika... [Teruskan bacaan]

Novel : Hyep,Mr.Crush 3

13 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 4 Ulasan

Oleh : Dyan Imani Bab 3 “Besar juga bilik ni ye? Satu bilik boleh muat dua orang.” Ujar Amirah. Wan yang sedang menolong Amirah dan Nisa mengemas barang di dalam bilik itu hanya tersenyum. “Best lah duduk sini. Makin ramai,makin best!” Nisa menyampuk. Badannya direbahkan di atas katil. “Oh ye,tadi masa kemas barang dekat rumah lama kita tu,aku terjumpa diari ni dekat stor.”... [Teruskan bacaan]

Novel : Lakaran Bahagia 3

13 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :SILENCER Bab 3 SUASANA pagi itu seperti biasa, nyaring. Kalah akademi fantasi. Berbagai-bagai lagu ada. Lagu versi rock ada, lagu versi dangdut ada, lagu versi balada ada.. Macam-macamlah. Sibuk betul diaorang ni nak duk promote ikan masing-masing. Huh. Bosanlah. Wardina menggeleng sahaja dengan keletah diri sendiri. Hari ini, dirinya sendiri tak menang tangan nak layan pelanggan inilah, itulah.... [Teruskan bacaan]

Novel : Arjuna Hati 3

13 January 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh :She Lily Bab 3 Benda pertama yang dicari di airport ialah NASI LEMAK. Damn, its taste so good. Makcik sambal lebih~~ Cahaya hangat matahari sedikit sebanyak memberikan aku tenaga. Sememangnya aku rindukan kehangatan Malaysia setelah lebih 5 tahun merantau di Negara orang. Memang benar kata orang, hujan emas dinegari orang, hujan batu dinegeri sendiri. Walaupun Seattle memberikan seribu satu... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 17 of 1,119« Pertama...10...16171819...3040...Akhir »