Novel : Sayangku Tomboy 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Elina Syahzrin PROLOG “Qallisz, terima kasih sebab tolong anak aunty. Aunty tak tahu nak buat apa lagi dengan diorang tu. Asyik sangat buli anak aunty. Terima kasih ya, sayang,” bicara mamaku lembut kepada budak lelaki yang comel di depanku. “Sama-sama, aunty. Tadi Qallisz ternampak Qaisarah kena buli, tu yang Qallisz tolong dia,” petahnya berbicara. Aku hanya duduk... [Teruskan bacaan]

Novel : Pianist Itu Aku Punya! 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : 5A13_11 Alunan lagu Love Me by Yiruma bergema satu bilik. Asal hati aku rasa semacam eh? Berdetak lebih kencang. Aku nak mati ke apa? Tiba-tiba lampu terpasang dan kelihatan seorang lelaki dari belakang. Figure dari belakang boleh tahan hensem. Ceh wah tu yang kau fikir. Tapi seriously, belum nampak muka aku dah tahu yang dia tu hensem. Lelaki itu tidak perasan kehadiran aku dan... [Teruskan bacaan]

Novel : Labuhkan Tirai Semalam 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Fazlyn Ridz Prolog-Labuhkan Tirai Semalam Gelagat gadis itu terus direnung Sandra. Saat seutas rantai berada di tangan Adrina, renungan Sandra kian mengecil.”Mana Ari dapat rantai tu?” Tegur wanita berusia 30 tahun itu dengan kerutan di kening. “Abang Ben hadiahkan pada Ari semalam,” jawab remaja itu sambil mengalung rantai emas itu ke lehernya. Sandra terdiam saat nama... [Teruskan bacaan]

Novel : Kekasih Sementara 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Hana Arisa IMANI berjalan dengan gemuruh ke perpustakaan. Rambutnya disikat dengan tangan untuk entah keberapa kali. Kemeja di badannya juga diatur berpuluh-puluh kali. Dia menghela nafas apabila melihat pintu perpustakaan yang tidak jauh daripadanya. Itulah kali pertama dia akan melakukan perbuatan ‘stalk’ seperti yang disuruh Naim, iaitu rakannya. Tidak pernah dia curi-curi pandang Taufik... [Teruskan bacaan]

Novel : A-Z 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Infiniti ~BAB 1~ Keadaan kelas 5 Aurora yang riuh-rendah bertukar sepi apabila guru yang dihormati melangkah masuk. Masing-masing segera menuju ke tempat duduk dan menghalakan pandangan ke hadapan kelas. Namun, bukan guru yang menjadi perhatian, sebaliknya gadis asing yang memakai uniform sekolah lengkap dengan blazernya yang berdiri di sebelah guru itu. Menyedari dirinya menjadi tumpuan, Zahra... [Teruskan bacaan]

Novel : Amor Cinta Kita 1

16 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Mikamuffis ”Hani! Wait for me , we need to talk!’’ Farid memanggilku sambil menarik lenganku kasar. ”You nak cakap apa? I rasa there is nothing for us to talk about after apa you buat tadi!’’ Kalau ikutkan hati yang tengah panas ni dah aku bagi pelempang dekat jantan tak tahu malu depan aku ni! ”Kalau I tak ikut Encik Kamal ke pejabat you dah mesti I tak tahu apa you... [Teruskan bacaan]

Novel : Cinta Kedai Bunga 36

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 3 Ulasan

Oleh : Hasyim Amin BAB 36 Ailin menghirup udara segar. Hujan masih renyai-renyai. Keadaan Ailin kembali pulih seperti biasa. Panas badannya sudah pun kurang. Dia tersenyum riang. Dia ingin memulakan hidup baru saat ini, ketika ini, hari ini dan masa ini. “Kak Ailin dah sihat ke?” Ailin menoleh ke belakang. “Sudah, Lyn mulai sekarang akak nak mulakan hidup baru. Akak nak lupakan kisah lalu.” “Baguslah... [Teruskan bacaan]

Novel : Tentang Rasa 33

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : nalish hadima BAB 33 Datuk mundar-mandir di ruang tamu, Aisya duduk disebelah datin , Ikram sedang berdiri di tepi tangga dan Fakriz juga berdiri di sisi kakak iparnya. Mereka semuanya menunggu panggilan kedua daripda William. Resah , gelisah dan risau semuanya bercampur baur. Tiba-tiba talefon Aisya berdering. Polis mula mengesan dengan menggunakan teknologi yang dapat mengesan pemanggil sambil... [Teruskan bacaan]

Novel : Egonya Seorang Wanita 29

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 3 Ulasan

Oleh : NIA HANI ESW…BAB 29 Ila dan uyoo berjalan seiringan. Mereka bergelak ketawa melihat telatah Qaish. Mereka berjalan-jalan disekitar Jaya Jusco sebelum masuk membeli barang. “Kau dah jumpa dengan Encik Aiman?” Tanya Uyoo. “Dah, tapi aku buat tak tahu je. Buat sakit hati je.” Kata Ila. “Tapi itu suami kau kan?”... [Teruskan bacaan]

Novel : Jangan!!! Itu Suamiku… 28

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 6 Ulasan

Oleh : Nadz D.L Bab 28 Eddie mamandang kearah Eliya yang sejak tadi mendiamkan diri sambil merenung ke luar tingkap.Eddie dapat rasakan bahawa isterinya itu sedang merajuk.Perlahan tangannya mencapai tangan Eliya namun Eliya masih mendiamkan diri dan tidak memandang kearahnya. “sayang..kenapa ni?..sayang marah kat abang ke?..sorry la kalau sayang masih marah sebab abang lambat tadi..abang meeting... [Teruskan bacaan]

Novel : Mainan Hati 26

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : LAVENDER PURPLE BAB 26 Aqil bangun pagi seperti biasa. Hari minggu adalah masanya berehat dirumah bersama mama. Sejak kehilangan papa dalam hidupnya, jiwa raganya lebih kepada mama yang sentiasa bagi sokongan serta dorongan yang tidak ternilai. Hari ini aku bercadang untuk ke Mydin membawa mama membeli barang dapur yang kehabisan stok. “Morning mama.” Sapa Aqil lembut lantas satu ciuman... [Teruskan bacaan]

Novel : U-TURN 26

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Aepy Aoki “ B!!” Terus terkaku langkah K dihadapan pintu masuk Ours Diner apabila kedatangannya pagi itu disambut oleh seorang pemuda yang nampak sangat gembira. K memandang kehairanan pemuda yang masih mendepakan tangan dihadapannya itu. Buang tabiat ke apa lelaki ni? “ Morning love!” Nasib baik belum ada pelanggan lagi di OD kalau tak mahu jadi gosip hangat. Pasangan gay tak malu... [Teruskan bacaan]

Novel : Kotak Usang Permata 26

11 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Mohd Ikmal Hakim BAB 26 PUAN HASNAH sudah tidak sabar-sabar untuk pergi ke rumah kakaknya. Sepanjang hari dia tersenyum kerana sering membayangkan kemeriahan majlis itu nanti. Dia termenung sambil duduk di mejanya di dalam bilik guru. “Mak,” satu suara memanggil. Puan Hasnah tersentak dengan suara tersebut. Lamunannya terhenti dan kepalanya menoleh ke belakang. Zahira sedang menghampirinya. “Mak,... [Teruskan bacaan]

Dalam Diam Aku Terpikat

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

7 bacaan 5 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel: Dalam Diam Aku Terpikat SEKALI pandang sudah benci, dua kali pandang terus naik hantu. Begitulah keadaannya apabila Misha yang digelar monster bertemu dengan Si King Kong bernama Megat Danial. Dalam tak suka, si gadis yang begitu dibenci akhirnya menjadi srikandi yang menyelamatkan dirinya daripada tuduhan khalwat. Kerana sikap Misha yang tegas dan kuat melawan,... [Teruskan bacaan]

Kerana Cinta Itu Ada Saktinya

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

2 bacaan Catat Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel: Kerana Cinta Itu Ada Saktinya Magis bernama CINTA menemukan mereka berdua. Ibarat ikan di laut, asam di darat, di dalam belanga takdir bertemu juga. Fazwan Anuar, Si CFO penuh karisma tidak pernah menduga diri bakal melakar riwayat cinta dalam perjalanan hidup Aida Awliya; guru di taska anak angkatnya, Dian Khalisya. Fazwan Anuar. Sejarah cintanya kecundang... [Teruskan bacaan]

Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah!

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

4 bacaan 6 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel : Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! NADINE TASYRIF… Hidupnya berubah dalam sekelip mata apabila SYED RAZIQ RAFIQI iaitu tunangnya berlaku curang. Dan lebih tragis apabila diri sendiri yang menangkap kecurangan tunangnya bersama perempuan lain di atas katil ketika hari bahagianya menjelang tiba. Dalam pelarian memujuk hati yang luka, Nadine Tasyrif bertemu... [Teruskan bacaan]

Dalam Keterpaksaan…

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

4 bacaan Catat Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel: Dalam Keterpaksaan… Detik pertemuan pertama antara Danisya dan Raiqal di Kuala Lumpur membuatkan kehidupan mereka berubah serta-merta. Tanpa mengenali sesama sendiri, status mereka berubah tanpa kerelaan diri. Menjadi penyelamat si gadis daripada dinodai, kini Raiqal Adif dan Danisya bergelar suami dan isteri! Dalam keterpaksaan, Danisya cuba menyesuaikan... [Teruskan bacaan]

Novel : Jodoh Pasti Bertemu 25

10 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 6 Ulasan

Oleh : N.S Hannah JODOH PASTI BERTEMU Bab 25 N.S Hannah Anna menuang air milo panas dalam cawan Ariff. Sedikit menggeletar tangannya kerana mata coklat itu tidak lari dari memandangnya. Entah apa mimpi Ariff malam tadi, pagi ini minta Anna siapkan sarapan. Selalu Ariff akan segera ke pejabat tanpa sarapan. “Awak balik pukul berapa hari ni?” soalan yang tak perlu ditanya pada Anna sebab Ariff tahu... [Teruskan bacaan]

Novel : Ada Dia Di Hati 25

10 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 1 Ulasan

Oleh : DNae Bab 25 HARI ini Alisha akan bekerja dengan abangnya di syarikat milik arwah papa mereka. Pagi-pagi lagi Alisha sudah di perkenalkan dengan pekerja bawahan oleh Amri. Pekerja nampaknya menerima baik kedatangan Alisha ke syarikat mereka. Amri terus saja menerjah ke bilik Alisha. Alisha terkejut! Entah apa yang ingin abangnya katakan. Dia sedang asyik membaca fail-fail syarikat yang di berikan... [Teruskan bacaan]

Novel : I Hate You… 25

10 March 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Aleeya Saaid Berkain batik, baju tshirt. Kain batik pinjam opah punya. Hehe memang kampong girl betul aku kali ini. Ku senyum memandang badanku atas dan bawah. Kemudian sambung mencuci pinggan mangkuk di singki. Tak pernah aku memakai kain batik ni..aku tak berapa suka menyarung kain batik. Rimas..tak reti nak ikat-ikat. Selesa pakai short je dalam rumah. “Fatin… tolong bawak pinggan..ni... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 17 of 1,127« Pertama...10...16171819...3040...Akhir »