Novel : Penantian Cinta 34

9 March 2012 
Kategori: Novel

2,589 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 34 “Saya tak tahu apa yang dah awak beritahu Eza pasal saya. Tapi yang saya tahu awak tak layak untuk dia. “kata Riana memandang tajam Faizul yang sedang tersenyum sinis di hadapannya itu. “Emm. Awak nak apa sebenarnya Riana. Try tell me em..?” “Saya nak awak lepaskan dia.”pinta Riana serius. “Apa yang saya dapat kalau saya... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 33

23 February 2012 
Kategori: Novel

1,751 bacaan 3 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 33 “Eza, Dengar la dulu…”pinta Riana sambil menarik lengan Eza yang dianggap seperti darah dagingnya itu. Mengharap wanita itu tidak salah sangka.Namun ditepis Eza kasar. “Riana. Kau nak aku dengar apa lagi hah? Dah terang-terang sekarang ni yang kau jealous dengan hubungan aku and Faizul. Aku tau la dia tu handsome. Tapi his mine Riana. His mine..” balas... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 32

14 February 2012 
Kategori: Novel

2,082 bacaan 1 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 32 “Hairie?” Riana tersentak seketika melihat Hairie sedang duduk di bangku halaman rumahnya selepas keluar dari perut kereta Khairul. Dia seakan menanti kepulangannya.Begitu juga Khairul, yang juga telah melangkah keluar.Mereka berdua baru selesai dari keluar makan petang bersama. “Riana. Saya pergi dulu…”kata Khairul sambil mahu melangkah... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 31

20 January 2012 
Kategori: Novel

2,880 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 31 “Sebenarnya apa hubungan awak dengan Khairul?” tanya Riana memandang tepat Maria.Menginginkan jawapan dari mulut wanita itu segera. “Err. Khairul kekasih saya. Kenapa awak tanya macam ni Riana. ?”jawab Maria sedikit kaget.Tersenyum biasa.Berfikir Riana mungkin sedang bergurau dengannya. “Maria. Saya dah tahu..” “Awak. Awak... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 30

2 January 2012 
Kategori: Novel

3,284 bacaan 6 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 30 “Assalamualaikum. Boleh saya jumpa dengan Cik Riana Akma?” tanya Johan memandang Syida yang sedang sibuk menyalin sesuatu dokumen. “Ya maaf. Encik ni..?” “Saya kawan dia.” “Ya. Sekejap ya…”balas Syida sambil berlalu ke pantri. Ketika itu Riana sedang membancuh air kopi panasnya. “Riana…”panggil... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 29

21 December 2011 
Kategori: Novel

2,808 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah “Kak. Kenapa akak order tiga icekimo?”tanya Rizman aneh bila Riana memesan tiga cawan icekimo kepada pelayan di cafe itu sedangkan mereka datang hanya berdua. “Em. Yang satu lagi tu untuk Abg Hairie. Akak ajak dia sekali. Nanti dia datang la tu…”balas Riana tersenyum sambil menekan keypad telefonnya. Membalas mesej dari lelaki yang disayanginya itu. “Riz... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 28

8 December 2011 
Kategori: Novel

2,614 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 28 Hairie segera keluar dari badan kereta miliknya. Dia melangkah masuk ke dalam Syarikat Suria Holding dengan debaran di dada.Dia menanti di luar lif. Nombor tingkat bangunan yang terpapar di sebelah kanannya dirasakan lambat berubah.Hatinya gelisah memikirkan segala kemungkinan yang berlaku.Banyak kali dia menyalahkan dirinya kerana dia terlupa untuk membuang cebisan... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 27

27 November 2011 
Kategori: Novel

2,747 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 27 “Encik Faiz. Maaf. Saya dah cuba halang. Tapi cik ni…”kata Suzy sambil memandang Khairul yang sedang menulis sesuatu di meja kerjanya. “Tak apa Suzy. Awak boleh pergi..”kata Khairul perlahan setelah terpandang wajah Riana yang berada di hadapannya. Lagak seakan orang ingin mengamuk. “Baik Encik Faiz…”angguk Suzy faham... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 26

17 November 2011 
Kategori: Novel

2,684 bacaan 3 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 26 “Riana…”panggil Syida yang sedang sibuk menyemak sesuatu di dalam failnya. “Ya Kak Syida. Ada apa. ?”Riana segera menghampiri meja Syida. “Tolong akak hantarkan fail ni kejap. Letak kat atas meja bakal suami kau tu ek. Terima kasih..”usik Syida tersenyum sambil menghulurkan fail.Pantas diambil Riana. “Ish Kak Syida ni.... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 25

5 November 2011 
Kategori: Novel

2,418 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 25 Mata Riana perlahan-lahan dibuka.Sekelilingnya kelihatan tenang. Wajah Rizman yang sedang asyik membaca surat khabar Metro sambil duduk di atas sofa mengisi matanya. “Riz…”panggil Riana perlahan membuatkan Rizman segera memandang ke arahnya.Tersenyum lega. “Ya kak.?”lelaki itu segera bangun menghampiri sisi katil Riana. Menanti butir kata... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 24

24 October 2011 
Kategori: Novel

3,592 bacaan 7 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 24 Pagi ini Riana bangun seperti biasa namun entah mengapa badannya terasa panas dan kepalanya pula terasa pening seakan memusing-musing. “Em. Tak boleh jadi ni. Kena panggil Riz bangun juga ni….’” Riana berkata sendiri di dalam hati.Dia segera turun dari katilnya.Dia berlalu ke bilik Rizman yang berdekatan dengan biliknya untuk mengejutkan adiknya... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 23

15 October 2011 
Kategori: Novel

2,061 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 23 “Hairie. I minta maaf. I betul-betul menyesal. Tolong la Hairie. Please. Jangan laporkan hal ni pada polis. I janji I takkan buat lagi. Maafkanlah papa I Hairie. Please…”rayu Melissa beberapa kali.Dia sedang duduk di kerusi menghadap Hairie yang kelihatan marah.Air mata wanita itu tersisa di pipi. Memohon keampunan daripada lelaki yang pernah dikecewakannya... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 22

10 October 2011 
Kategori: Novel

1,845 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah “Riana. Jom. Lunch time…”kata Syida setelah menghampiri meja Riana yang kelihatan dia sedang asyik menulis. “Owh. La. Tak sedar saya kak. Dah pukul 12.30 hari dah.. em.. Ok la. Jom…”balas Riana terkejut sebentar sambil memandang sekilas ke arah jam tangan di lengan kirinya. Masa pantas berlalu. Riana segera keluar seiring dengan Syida melangkah... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 21

1 October 2011 
Kategori: Novel

1,862 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 21 “Riana. Hujung minggu depan dah start cuti sekolah. Aku ingat nak balik kampung la. Nak jenguk mak aku. Dah lama aku tak balik. Rindu rasanya. So kalau boleh. Aku nak kau teman aku sekali..”kata Eza ceria pada Riana ketika mereka berdua sedang duduk bersantai di ruang tamu.Pada hari itu,kedua-duanya sedang cuti dari kesibukan kerja. “La. Sorry la... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 20

24 September 2011 
Kategori: Novel

1,759 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 20 “Maria. Ada apa you ajak I keluar ni ?”tanya Khairul selepas melabuhkan punggungnya di situ.Berhadapan dengan Maria. Agak lama juga dia tidak bertemu dengan wanita itu selepas pertemuaan mereka berdua di rumah Riana dahulu. “Ada la. Tunggu sekejap ya. “balas Maria tersenyum biasa. “Kita tengah tunggu siapa ni?Kawan you ke?”tanya... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 19

17 September 2011 
Kategori: Novel

1,619 bacaan 5 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 19 “Hye sayang….”panggil Melissa manja mengejutkan Hairie yang sedang melangkah laju masuk ke dalam rumahnya. Wanita itu sedang selesa duduk bersilang memandang ke arahnya. “Apa you buat kat sini?”tanya Hairie aneh.Tidak sangka akan bertemu lagi dengan wanita itu.Bukan hanya sekadar di syarikat malah sekarang di dalam rumahnya sendiri. “Papa... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 18

12 September 2011 
Kategori: Novel

1,459 bacaan 2 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah “Awak. Lepas makan nanti kita pergi tengok wayang ya?. Semalam saya ada tengok iklan. Ada cerita komedi tau. Macam best je…”kata Hairie tersenyum memandang Riana di sebelah tempat duduk keretanya.Mereka berdua dalam perjalanan ke sebuah restoran pilihan Hairie untuk makan malam bersama. “Emm. Ok. Saya ikut je..”angguk senyum Riana membalas pandangan... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 17

26 August 2011 
Kategori: Novel

2,621 bacaan 4 Ulasan

Oleh : Siti Fatimah “Boleh saya tahu siapa Melissa?”tanya Riana.Lama dia merenung Hairie yang kelihatan tenang menghirup air minumannya. Kehadiran wanita yang agak cantik rupa parasnya di syarikat tempat kerjanya pada pagi tadi membuatkan fikirannya menjadi tidak tentu. “Melissa?Dia. Dia bekas kekasih saya…”lambat Hairie membalas. Sudah agak soalan itu bakal terpancul... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 16

19 August 2011 
Kategori: Novel

1,659 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 16 “Boleh saya jumpa dengan Encik Hairie?”tanya Melissa dengan lagaknya memandang Syida yang sedang asyik menyiapkan tugasan di atas meja kerja. “Encik Hairie tiada dalam bilik pejabat sekarang cik. Dia sedang attend meeting penting di luar. Maaf. Cik ni…?”sopan Syida membalas. “Melissa. Cik Melissa..”balas Melissa bersahaja sambil... [Teruskan bacaan]

Novel : Penantian Cinta 15

12 August 2011 
Kategori: Novel

1,931 bacaan Catat Ulasan

Oleh : Siti Fatimah Bab 15 “Riana. Ni. Saya ada hadiah untuk awak…”kata Hairie lembut sambil menghulurkan sebuah kotak kecil kepada Riana. “Untuk saya? Apa ni..?” tanya Riana sambil membelek-belek kotak tersebut. “Buka la…”pinta Hairie yang masih kekal dengan senyuman ikhlasnya. Riana membuka kotak hadiah yang diberikan Hairie itu perlahan-lahan.Sesekali... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 212