Tuan Anas Mikael

7 May 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

Puan Sri Tengku Anansa telah memberikan Tuan Anas Mikael tempoh selama tiga bulan untuk mencari perempuan yang sempurna bagi menolak calon pilihannya, Safra Ariana, cucu Tun Akhiruddin. Oleh kerana, setelah hampir dua bulan mencari, Tuan Anas Mikael tidak berjumpa, jadi dia merancang untuk menyiapkan Ayu Maisarah, anak tukang cuci rumahnya itu, sesempurna kriteria yang dia mahukan tanpa Ayu Maisarah... [Teruskan bacaan]

Kerana Aku Suamimu

7 May 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

Syurga seorang isteri… Adalah bersama suami. “Zahra tak mahu kahwin dengan Abang Fitri!” – Zahra. “Dengan keadaan diri Zahra sekarang, siapa yang nakkan Zahra?!” – Encik Zainal. Kebahagiaan ZAHRA AISYA direntap dalam satu peristiwa yang tidak disangka. Biarpun menentang keras rancangan Encik Zainal, akhirnya Zahra terpaksa akur menikahi MUHAMMAD FITRI untuk menutup perkara memalukan... [Teruskan bacaan]

BAUCAR BUKU DITERIMA DI KARYASENI & PENULISAN2U

21 April 2015 
Kategori: Info Terkini

1 bacaan 2 Ulasan

Kami menerima Baucar Buku 1 Malaysia untuk pembelian novel di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur, PWTC 24 April – 3 Mei 2015 dan Raudhah di Hatiku TV9, Amanjaya Sg Petani, Kedah 24 & 25 April 2015 Kami juga menerima penggunaan baucar Untuk pembelian novel secara online dan aplikasi. Perhatian kepada anda yang nak guna baucar, pastikan semua maklumat seperti nama, ni. IC dan no. Telefon... [Teruskan bacaan]

Novel : Duda Terlajak Laris 5

15 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Aifa Batrisya “abah!” Lantang suara Zack menjerit apabila waktu pintu rumah teres dua tingkat lot tepi itu dibuka, tiba-tiba saja ada satu benda yang panjang berkilat melintang di hadapan pintu. Nafasnya naik turun menahan kejutan versi Bang Bang Boom itu supaya lebih tenang sambil dada diurut berkali-kali. Phewww. Mintak nyawa! Mintak nyawa! Mujur sebelum nak melangkah masuk tadi, Zack... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Cinta 5

15 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nurul Ain Syuhada SEMENJAK malam itu, kelibat Alfan langsung tidak menyapa pandangan Dyla. Dia sedikit bersyukur lelaki itu tidak lagi mengganggunya. Lebih sebulan selepas peristiwa kereta mereka berlanggaran itu, baru kini Dyla terasa aman. Soal duit poket yang dia terpaksa korbankan untuk deposit kereta Alfan, dipinjam daripada Adilah dan Saadah. Cukuplah untuk ketiga-tiga mereka makan dan... [Teruskan bacaan]

WAKTU OPERASI KARYASENI & PENULISAN2U

13 April 2015 
Kategori: Info Terkini

5 bacaan 1 Ulasan

Assalamualaikum… Makluman kepada semua pelanggan yang kami hormati dan sayangi, waktu operasi pejabat Karyaseni & Penulisan2u adalah seperti yang tertera. Waktu Operasi: Isnin- Jumaat-9.30-5.30 petang. 1.00-2.00 petang- (Waktu rehat Isnin-Khamis) 12.3-2.30 petang (Waktu rehat hari Jumaat)  Read More →

Novel : Duda Terlajak Laris 4

9 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Aifa Batrisya Zack terus mencari sambil mulutnya membebel perlahan. Dah ke mana pula perginya ni? Baru tadi dia buka baju dan seluar untuk solat zohor guna baju Melayu yang dipakainya malam tadi. Alih-alih sekarang ni, hilang! Dah tumbuh kaki ke dekat baju dan seluar yang dia pakai tadi tu? “Awak cari apa tu?” soal suara yang baru saja menapak masuk ke dalam bilik. “Baju dan seluar aku... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Cinta 4

9 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nurul Ain Syuhada “SHAH!” Dyla memanggil. Shah menoleh ke belakang. Senyuman terukir. Kakinya berhenti melangkah. Kot putih yang tersarung di tubuh, dibetulkan sedikit. Sebuah buku tebal berada dalam pegangan. “Kenapa, Dyla?” “Sorry pasal semalam.” “Kenapa dengan semalam?” “Yalah. Tiba-tiba lelaki tu appear dan buatkan awak pergi.” “Eh, tak de apalah. Memang ada kelas... [Teruskan bacaan]

Novel : Duda Terlajak Laris 3

8 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Aifa Batrisya Mata Zack yang separuh sepet itu masih tajam melirik ke arah gadis yang tak habis lagi mengekek mentertawakannya. Bersungguh-sungguh yang amat gadis itu ketawa apabila mendapat tahu kelakuan Zack yang tersalah sasaran ketika membaling bantal, itulah perkara paling lawak yang dia pernah tengok seumur hidup. Apa kelakar sangat ke adegan baling bantal dekat muka mak mentua? Cheese... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Cinta 3

8 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nurul Ain Syuhada HAMPIR seminggu. Ya, hampir seminggu. Dyla garu kepala. Memang apa yang dikatakan Alfan minggu lepas benar-benar terjadi. Dia suka muncul secara mengejut. ‘Tak lama lagi memang kena heart attack aku dibuatnya.’ Dyla ke kafe untuk makan tengah hari. Pelbagai juadah yang terhidang menjadikan perut yang berkeroncong saat itu bertukar menjadi dangdut. Saat tangannya hendak... [Teruskan bacaan]

Novel : Duda Terlajak Laris 2

7 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Aifa Batrisya Wajah tua tok ayah nampak tenang dari luaran tapi matanya tajam menikam ke arah Zack. Peluh jantan pula sudah mengalir buat kali kedua di tubuh Zack. Langsung padam aura marah yang berapi dalam hatinya sementara menunggu ketibaan tok ayah tadi. Tidak mahu dirinya nampak bersalah, pantas saja peluh dikesat dengan hujung tangannya. Nafas ditarik dalam sebelum dilepaskan berat. Tok... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Cinta 2

7 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nurul Ain Syuhada KUNCI kereta dicampak ke atas meja. Malangnya tergelincir jatuh ke lantai dek kelajuan tahap maksima. Bibir merah menyala selepas terlepas daripada ketapan kuat. Tudung ditanggalkan lantas dibaling ke sofa. “Balik-balik terus mengamuk ni kenapa?” Adilah berkerut dahi melihat perlakuan Dyla sejurus pulang dari kelas. “Shit! Shit! Shit! Shit! Shit!!!” luah Dyla berulang... [Teruskan bacaan]

Novel : Duda Terlajak Laris 1

7 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Aifa Batrisya Bob tarik nafas dalam-dalam. Kelopak mata yang tak berapa nak besar itu lantas dibuka sebelum biji mata hitamnya dibiar menerawang ke seluruh pelusuk bangunan itu. Tidaklah besar mana pun masjid itu, tapi cukup besar untuk menjamu matanya melihat dekorasi masjid itu buat sekian kalinya. Seketika, Bob berpaling ke arah sisinya. Peod yang berbaju Melayu merah hati hari ini, tengah... [Teruskan bacaan]

Novel : Dendam Cinta 1

7 April 2015 
Kategori: Novel

0 bacaan Catat Ulasan

Oleh :Nurul Ain Syuhada “KELAS maintain pukul empat, kan? Aku nak pergi Shah Alam kejap. Nak beli barang. Jangan anjakkan kelas pula!” kata Dyla kepada teman sekelas. Masing-masing mengangguk tanda faham. Namun kedapatan juga mata yang sudah mula bersinar jahat. “Kau nak beli apa sampai ke Shah Alam?” tanya Ikram. “Adalah….” Dyla mencari-cari kunci kereta di dalam beg kuliahnya. “Apa... [Teruskan bacaan]

Duda Terlajak Laris

1 April 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

3 bacaan 1 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel: Duda Terlajak Laris Apakah perasaan anda saat disuruh bernikah ketika berusia 18 tahun dan kemudiannya menduda waktu usia perkahwinan baru menjangkau usia dua tahun? Itulah yang terpaksa dihadapi oleh Zack biarpun dalam keadaan separuh relanya. Rela pun dia dengan pernikahan itu pun hanya kerana dia memikirkan air muka tok ayah, insan kesayangannya yang... [Teruskan bacaan]

Dendam Cinta

1 April 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

3 bacaan 1 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel:Dendam Cinta “Alfan dengan Dyla dah habis. Maaflah. Dyla memang tak pernah suka kat Alfan pun sebelum ni. Maaf bagi harapan.” “Dyla tahu Alfan tak pernah pandang perempuan lain selain Dyla, kan? You are my first love! Waktu Alfan nak SPM, kenapa baru sekarang bagi tahu?” Semua orang ada kisah silam masing-masing. Cuma yang bezanya, kisah itu tamat... [Teruskan bacaan]

Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah!

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

4 bacaan 8 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel : Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! NADINE TASYRIF… Hidupnya berubah dalam sekelip mata apabila SYED RAZIQ RAFIQI iaitu tunangnya berlaku curang. Dan lebih tragis apabila diri sendiri yang menangkap kecurangan tunangnya bersama perempuan lain di atas katil ketika hari bahagianya menjelang tiba. Dalam pelarian memujuk hati yang luka, Nadine Tasyrif bertemu... [Teruskan bacaan]

Dalam Keterpaksaan…

10 March 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

4 bacaan 2 Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel: Dalam Keterpaksaan… Detik pertemuan pertama antara Danisya dan Raiqal di Kuala Lumpur membuatkan kehidupan mereka berubah serta-merta. Tanpa mengenali sesama sendiri, status mereka berubah tanpa kerelaan diri. Menjadi penyelamat si gadis daripada dinodai, kini Raiqal Adif dan Danisya bergelar suami dan isteri! Dalam keterpaksaan, Danisya cuba menyesuaikan... [Teruskan bacaan]

PENGUMUMAN PENTING:SEMPENA TAHUN BARU CINA

17 February 2015 
Kategori: Info Terkini

0 bacaan Catat Ulasan

•PENGUMUMAN PENTING• kepada semua pelanggan  karyaseni  & penulisan2u  yang telah membuat pesanan secara online atau pesanan melalui aplikasi karyaseni. Operasi pos/Pejabat karyaseni akan dihentikan sementara bersempena dengan cuti Tahun Baru Cina pada 18-20 Februari 2015 (Rabu,Khamis & Jumaat). Operasi pos/pejabat karyaseni akan bermula semula pada 23 Februari 2015 (Isnin) •ORDER... [Teruskan bacaan]

Kau dan Aku

5 February 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

8 bacaan Catat Ulasan

Klik link di bawah untuk bacaan awal Novel : Kau dan Aku “You ingat I ke yang curang dengan you, Qadri? I yang tak kotakan janji? I yang tak bersedia untuk pikul tanggungjawab? Siapa yang berjanji untuk berubah? I ke yang tak sedia tinggalkan segala kebebasan? Tak cukup dengan janji yang tak ditunaikan, berpelesiran pula dengan gadis-gadis! Itu I ke, Qadri?” – MIN NUR KESHA. “Jadi, beri I... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 51234...Akhir »