KARYASENI & PENULISAN2U DI PESTA BUKU SELANGOR 2015

27 January 2015 
Kategori: Aktiviti, Info Terkini

2 bacaan Catat Ulasan

Berita baik untuk peminat-peminat novel Karyaseni & Penulisan2u. Karyaseni & Penulisan2u di PESTA BUKU SELANGOR 2015 . Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan pelbagai tawaran menarik di sana nanti: Tarikh : 29 JAN – 8 FEB 2015 Masa : 10.00 pagi – 9.30 malam (Isnin-Jumaat) 10.00 pagi – 10.00 malam (Sabtu-Ahad) Lokasi : Pusat Konvensyen Shah Alam Booth : H06, N26 & N27 Layari... [Teruskan bacaan]

PROMOSI KOMBO JANUARI 2015

13 January 2015 
Kategori: Menarik Di Sini

5 bacaan Catat Ulasan

Jangan lepaskan peluang, dapatkan novel keluaran Januari dengan harga kombo! Lebih jimat lebih hebat. Jom! tempah secara online sekarang di www.karyaseni.my @www.p2u.my @ aplikasi karyaseni Setiap pembelian akan mendapat cenderahati eksklusif daripada KS berupa kalendar, buku nota dan novel kampung girl! Cepat! Cepat! sementara stok masih ada. ************************************************************************************** KOMBO... [Teruskan bacaan]

Love Riddles

7 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

3 bacaan 1 Ulasan

Ainun Naural gadis universiti yang biasa. Dirinya yang suka bermain gitar di bawah pokok di padang UKM menjadi perhatian seseorang yang sering melihatnya dari jauh. Dia tidak pernah menyangka bahawa kehadiran lelaki bertopi itu di dalam hidupnya akan membuatkan cik hatinya berdegup kencang. Saat dirinya basah ditimpa hujan, jejaka misteri itu payungkan, saat dirinya kebasahan, jaket lelaki itu disarung... [Teruskan bacaan]

Sweet Dream Cinta

7 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

MOON… Seorang gadis kampung yang hiperaktif. Yang cantik bak bulan yang diakui oleh mata-mata di sekelilingnya. Kelebihan yang ada membuatkan semua mata sang arjuna membulat dan rahang hampir terjatuh setiap kali memandangnya. Adrian Eusoff satu-satunya lelaki yang dia amat tergila-gilakannya. “Moon sayang kat Abang Ian. Moon nak kahwin dengan Abang Ian. Abang janganlah kahwin dengan perempuan... [Teruskan bacaan]

Bukan Dua, Tapi Tiga?

7 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan 2 Ulasan

Setelah 26 tahun membawa diri ke kota London, Munirah mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia bersama anak-anaknya Aleya, Alisa dan Alina untuk berjumpa dengan suaminya, Dato Syed Mohd Kadir yang sebelum ini tidak mengetahui akan kelahiran tiga puteri kembarnya selepas dia menghalau keluar Munirah dari rumahnya. “For what? Kenapa kita nak jumpa dia? Kewujudan kita pun dia tak tahu. Tak ada faedah... [Teruskan bacaan]

Pergi

7 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

RABIATUL ADAWIYAH… Kerana kekhilafannya, dia dihalau oleh keluarga. Dibuang tanpa diberikan peluang untuk meminta keampunan dan menebus dosa semalam. Kerana kesilapannya juga, dia keseorangan selama lima tahun. Dia hilang cinta, dia hilang jejak keluarganya dan dia juga hilang permata hati. Dan sehingga kini mimpi ngeri itu sentiasa mengganggu lena tidurnya. SYAKRI… Saat dia bakal bertunang, dia... [Teruskan bacaan]

Encik Gula ‘Under Age’?

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

Pertemuan demi pertemuan tanpa sengaja telah menemukan MUHAMMAD AMMAR RIZQY dan QASEH QASHDINA. Bagi RIZQY, pasti ada maksud di sebalik setiap pertemuan. Mustahil dia dipertemukan dengan QASEH tanpa sebarang hikmah. Di sisi lain, QASEH tak habis-habis menyalahkan RIZQY setiap kali dia ditimpa masalah. “Kenapa, ya? Setiap kali saya jumpa awak mesti saya ditimpa malang…”-QASEH “Err… Awak tak... [Teruskan bacaan]

Satu Peluru Cinta

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

Di sebalik status kerjaya yang digalas, ARIQ ADAMY sama seperti lelaki lain. Mendambakan kasih sayang daripada seorang gadis. Mengelak untuk bercinta dengan mudah, Ariq membenarkan kesunyian melanda diri. Membiarkan sunyi berkubur dalam hati lelaki kelahiran kota London yang menetap di New Zealand ini. Pabila hadirnya ABIERATUL LYANA, alam cinta kelihatan begitu indah walaupun cinta bertepuk sebelah... [Teruskan bacaan]

Isteri Tak Dijangka

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

ASMYALIANA ARIFFIN… Dia tidak sangka nasib hidupnya berubah dalam sekelip mata. Terpaksa berdepan dengan ujian, Mya reda menjadi umi dalam sekelip mata, menjadi isteri tak dijangka. Demi menjaga maruah diri, dia harus mengkhianati dan melukai hati seseorang. Atas alasan itu, Mya dan ZALIFF MOHAMMAD disatukan atas ugutan Mya sendiri setelah dirinya dinodai lelaki itu. Biarpun sudah beristerikan... [Teruskan bacaan]

Sayang Tak Dikenang

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

Pertemuan yang tidak disengajakan sewaktu pesta buku di PWTC telah menemukan AYU IZZHANI dan RAQIB. Tidak semena-mena Ayu menjadi „tunang? sementara Raqib ketika lelaki itu diserang oleh CAMELIA. “Listen, I’m so sorry sebab babitkan awak dalam hal ni. Tapi saya dah tak ada idea lagi… Saya dah tak ada idea nak elakkan diri saya daripada bertunang dengan dia…” – Raqib. “Sepatutnya... [Teruskan bacaan]

Pewaris Takhta Cinta

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

2 bacaan Catat Ulasan

Kerana cinta papanya, Tan Sri Syed Umar yang tidak kesampaian, SYED ARYAN HAIDAR menjadi galang ganti. Dia mengahwini WAFIYA KHADEEJA hanya untuk memenuhi permintaan terakhir papanya demi menyambung sebuah cinta yang terhalang suatu ketika dulu. Nak kata benci, dia tak rela untuk melepaskan gadis itu pergi. Nak kata sayang, Syed Aryan tidak kesah apabila mamanya memperlakukan gadis itu seperti bola.... [Teruskan bacaan]

Benci Amat, Sayang Sangat!

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

Hidup Amna Safiya berubah tatkala seorang lelaki yang membantunya ketika keretanya rosak di tepi jalan tiba-tiba menghantar rombongan meminang dirinya di tempat kerja. Erk? Di pejabat, okey! Apa, dia ingat bos boleh jadi wali ke? “Kenapa awak masuk meminang saya di ofis? Apa, awak dah terdesak sangat nak berbini ke atau saya ni terlalu cun hingga menarik perhatian awak?”- AMNA SAFIYA “Saya masuk... [Teruskan bacaan]

Seteguh Fayqa

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

FAYQA LARA LYANA, gadis yang mempunyai latar belakang yang misteri, tersadai di rumah kawan baiknya kerana terlibat dalam peristiwa hitam yang menimpa kawan baiknya, Dzahim. Hidup di bawah satu bumbung dengan keluarga Haji Dzulqarnain yang ceria dan penyayang membuatkan dia terasa kehilangan keluarganya sendiri. Dzariff, si abang yang sentiasa berprasangka negatif tentang Fayqa menjadikan hidupnya... [Teruskan bacaan]

Muhasabah Cintaku

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan Catat Ulasan

MEMANG Haziq tak sangka yang dia akan bertemu lagi dengan Hajira, perempuan garang yang pernah menyerang sahabatnya, Syafiq di ofis itu dulu. “Ops… Sorry, tak sengaja.” “Awak ni kan… Memang sengaja nak langgar saya, kan? Saya tahulah saya ni handsome. Perempuan… memang macam tu la, nak dapatkan perhatian lelaki.” “Eh, eh awak ni, saya dah minta maaf, kan? Awak handsome? Saya... [Teruskan bacaan]

Tika Hati Ini Berbicara

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

ARIEF HAKIMI, kali pertama menatap wajah itu gerak hatinya berdetik sesuatu. Dia mula mengayam angan untuk mengenali gadis itu dengan lebih dekat. Namun, keadaan memaksa untuk dia melupakan hasratnya itu. Juga melupakan janjinya kepada seseorang. QASEH QALESYA, gadis yang berjaya mencuri hati Arief Hakimi. Namun, tiada siapa yang menduga keperitan dan duka yang dilaluinya. Derita hidup bersama keluarga... [Teruskan bacaan]

Mr. Fussy or Mr. Cool?

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

Akibat kecewa, DHIEYA AMIERA membawa hati yang lara. Tapi siapa sangka, pertemuan kali pertama dengan seorang jejaka yang cerewet akhirnya mengundang episod baru dalam hidupnya. Episod yang sentiasa bersambung membawa cerita tersendiri. Bagi ZHARIF FARHAN, kehadiran Dhieya Amiera mengundang rasa aneh dalam hidupnya. Rasa yang sukar dimengertikan. Gadis yang sentiasa ceria dan selamba itu membuatkan... [Teruskan bacaan]

PA Untuk Dia

6 January 2015 
Kategori: Novel Di Pasaran

1 bacaan Catat Ulasan

Penantian itu menyeksakan… Untuk melupakan, itu juga menyakitkan… Tapi, tidak pasti dalam membuat keputusan, itu lebih perit! Ini semua tentang hati YARA AISYA YAZID. Dia seorang PA yang sangat komited dalam kerjayanya. Bagi Yara, tiada yang lebih seronok di dalam dunia selain mejadi PA kepada Tan Sri Wazir. Namun keseronokan Yara tersekat apabila Tan Sri Wazir jatuh sakit dan melantik... [Teruskan bacaan]

PELAJAR PRAKTIKAL DIPERLUKAN DI KARYASENI

30 December 2014 
Kategori: Info Terkini

2 bacaan 1 Ulasan

(INFO TERKINI) JOM SERTAI KAMI! PELAJAR PRAKTIKAL DIPERLUKAN DI KARYASENI ***Kemasukan untuk Bulan JANUARI 2015 (1 kekosongan) ***Elaun disediakan ———————————————————————————————- Editor Kelayakkan : Diploma/Ijazah... [Teruskan bacaan]

MISI BANTUAN BANJIR KELANTAN

30 December 2014 
Kategori: Info Terkini

2 bacaan Catat Ulasan

Ayuh kepada semua rakyat Malaysia yang perihatin ataupun sesiapa saja yang mahu memberi sumbangan barangan kepada mangsa banjir di Kelantan, Terengganu dan Pahang inilah masanya. Team Karyaseni sedia menerima bantuan anda di Lokasi : HQ Karyaseni Sdn. Bhd, 15-A, Jalan Suarasa 8/3, Town Park 1, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras Tarikh : 30 Dis 2014 – 2 Jan 2015 Masa Serahan : 9.30... [Teruskan bacaan]

Dah Jodoh I Dengan You

24 December 2014 
Kategori: Novel Di Pasaran

0 bacaan 1 Ulasan

Pertemuan Yana dan Ben di sebuah kedai makan telah mencipta sebuah permulaan kisah yang berbunga-bunga dalam hati mereka. “Mata tu tak payahlah pandang tempat lain, pandang pinggan nasi aje boleh tak? Ataupun kalau teringin sangat nak pandang orang, you pandang I aje… sebab I pun orang.” –Ben Di situ bermulanya hubungan teman tapi mesra mereka. Semuanya mereka lakukan bersama, hampir seminggu... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 41234