Novel : The Wedding Breaker 26,27,28

27 July 2012 
Kategori: Novel

166,869 bacaan 158 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 26 Bila Ariana bangun daripada tidur, rumahnya agak lengang. Jam sudah pun menunjukkan pukul 7.00 pm. Lama betul dia tidur…Bila dia menelefon umminya, kata ummi mereka sekeluarga sudah mengejutkan dia tadi, tapi Ariana tidur macam orang pengsan. Langsung tak berganjak dari diulit mimpi. Jadi mereka keluar dulu, ayahnya ada temujanji dengan kawannya dari Kuala Lumpur. Selesai... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 23,24,25

19 July 2012 
Kategori: Novel

84,829 bacaan 56 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 23 Tengku Adam Kamil bersandar pada dinding yang agak tersorok, di tepi kediaman Ariana. Sedari tadi dia menunggu Ariana di situ. Usai majlis selesai, dia menelefon Dolman untuk datang menjemput Sophie dan menghantarnya pulang. Mengamuk perempuan tu, tapi peduli apa dia ? Sengaja dia mengajak Sophie pun untuk mengenakan Ramzul si Botak. Habis scene tidak perlulah... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 22

8 July 2012 
Kategori: Novel

60,875 bacaan 74 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose Bab 22 __________________________________________ ‘tut..tut…’ deringan telefon menandakan mesej diterima. Ariana menekan skrin telefonnya. - 10 minit lagi saya sampai – Harith Ariana menyemak penampilannya di cermin sekali lagi. Terpapar imejnya yang tinggi lampai setelah mengenakan kasut 3 inci. Ketinggiannya 158cm bila ditambah lagi 8cm, memang dah boleh... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 19,20,21

29 June 2012 
Kategori: Novel

80,683 bacaan 69 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose Thanks semua for your support ! Sorry very busy, tak sempat nak hantar karya kat sini. BAB 19 Ariana menggeliat malas. Hari Ahad biasanya dia habiskan masa di rumah. Mengemas apa yang patut, dan menyediakan pakaian untuk seminggu bekerja. Petangnya pula dia akan membaca buku atau ke Chow Kit untuk membuat kerja amal. Sepanjang dua bulan dia merana, murung dan sedih dengan apa yang... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 16,17,18

22 June 2012 
Kategori: Novel

71,362 bacaan 43 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 16 Satu folder yang memuatkan kajiannya mengenai Equine Assisted Therapies dimasukkan ke dalam tas tangan. Ariana terus ke lot parking, sebelum memandu laju menuju ke Wisma Panglima di Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur. Lalu lintas di lebuhraya agak lancar, tetapi sangat sesak bila tiba di pusat bandar. Setengah jam dia bersesak dalam lalu lintas, usai sampai di hadapan Wisma Panglima... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 14,15

14 June 2012 
Kategori: Novel

62,732 bacaan 32 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 14 Esoknya, Adam disuruh Mommy dan Daddynya untuk pulang ke rumah. Habis waktu pejabat, Adam terus ke rumah mereka di Damansara. Kata Daddynya urgent. Kalau Tengku Mukhriz kata urgent memang maksudnya urgent. Kalau tak, tak berkejar dia ke sana. Usai sampai tangan mommynya disalami. Jam dah menunjukkan pukul 8.00 malam. Makan malam dah pun siap terhidang, Tengku Mukhriz yang... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 12,13

7 June 2012 
Kategori: Novel

63,722 bacaan 38 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 12 Awal pagi, usai habis solat subuh di rumahnya Tengku mukhriz sudah keluar jogging. Sudah menjadi tabiatnya, bila ada satu urusan atau projek yang besar dan berat pengendaliannya, dia pasti akan melakukan senaman terlebih dahulu supaya badannya lebih aktif, mindanya lebih cergas. Barulah kebarangkalian untuk berjaya tu lebih tinggi. Habis sepuluh kali dia berlari mengelililingi... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 10,11

1 June 2012 
Kategori: Novel

68,018 bacaan 27 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 10 Tak habis-habis Adam memandang Ariana yang berada di kerusi penumpang. Cantik. Lebih cantik dari sebelum ini, bila Ariana kenakan baju yang lebih sofistikated, dia nampak sangat anggun dengan baju Channel yang ditinggalkan Zatty di rumahnya itu. Ariana pula lebih banyak mendiamkan diri, pandangannya jauh ke luar tingkap. Kali ini Adam sendiri yang memandu. Four wheel drive... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 8,9

24 May 2012 
Kategori: Novel

72,220 bacaan 33 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 8 Suasana di ofis Panglima Holding agak sibuk. Sudah dua hari bayang bos mereka tak kelihatan. Beberapa mesyuarat penting terpaksa ditangguhkan sehinggalah Datuk Wira Tengku Adam Kamil bin Tan Sri Tengku Mukhriz membuat kemunculan semula. Setiausaha kepada CEO syarikat itu sendiri pun tak pasti kemana Adam menghilang, yang pasti Adam memaklumkan yang dia ada hal penting antara... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 6, 7

14 May 2012 
Kategori: Novel

68,440 bacaan 37 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 6 Wajah Dr. Rosli dipandang oleh keduanya. Dr. Rosli masih mempamerkan baris giginya yang putih kepada dua anak muda di hadapannya. ” Shall I tell your Daddy Adam?” “No! Of course not” Gila nak bagitahu pada Tengku Mukhriz? Adam menggelengkan kepalanya dengan laju. Bala jangan dicari, bisiknya. Ariana yang masih tercengang di sebelahnya diheret bangun.... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 4,5

25 April 2012 
Kategori: Novel

61,152 bacaan 45 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 4 Ariana menyanyi perlahan sambil bermain dengan kunci keretanya. Butang lock ditekan dari jauh manakala kakinya membolosi pintu masuk Alamanda di parkir bawah tanah. Tiba-tiba tangannya direntap dari belakang. Terkejutnya dia bukan kepalang, handbagnya yang berisi computer riba terus dihayun kearah lelaki yang masih memegang tangannya dengan kemas. Sasarannya hampir mengena... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 2,3

18 April 2012 
Kategori: Novel

51,644 bacaan 18 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose BAB 2 “ Hilmi, ko pergi siasat siapa betina yang buat hal kat majlis kawin aku. Dapat ko call aku terus. ” “ Ok, boss. ” pendek jawapan dari bodyguard Adam. Lelaki upahannya memang tak banyak cakap. Bekas komando dari unit perisikan. Adam mundar mandir di pejabatnya. Tak senang dia mahu berlama-lama di rumah. Tiap kali bertembung dengan ayahnya pasti akan terjadi pertengakaran.... [Teruskan bacaan]

Novel : The Wedding Breaker 1

9 April 2012 
Kategori: Novel

75,356 bacaan 35 Ulasan

Oleh : Evelyn Rose EPISODE 1 :: Tetamu di perkarangan rumah pengantin perempuan semakin ramai. Masing-masing mahu memeriahkan majlis perkahwinan anak orang kenamaan di kawasan itu. Juwita Sidin atau lebih gah dipanggil Tengku Juwita binti Tengku Sidin, anak kaum kerabat di raja Perak. Ayahnya terkenal dengan budi bahasa yang tinggi dan bersifat merendah diri walaupun dengan orang kebanyakan. Sifatnya... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11