Novel : Wasilah Redha Arina 11, 12

8 April 2011 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 11 Rayyan mendapat mesej selepas dua hari berjumpa Idham. Rayyan masih berada di rumah mertuanya dan majlis kedua-dua pasangan pengantin baru itu sudah selesai bagi kedua-dua belah pihak. Rayyan dan Idham sedang berbalas mesej. Mesej yang membuatkan Rayyan bingkas bangun dari katil. “Kenapa, sayang?”Soal Arini yang melihat jari suaminya agak pantas menaip mesej.... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 9, 10

18 February 2011 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 9 Setahun berlalu. Arini bakal berkahwin dengan kekasih pilihan hatinya. Tinggal tiga bulan lagi. Sudah pasti kembarnya, Arina berasa sedih. Arini bakal meninggalkan rumah mengikut suaminya kelak. Sekejap sahaja masa berlalu. Arina masih sendirian. Arini juga telah berubah. Sudah memakai tudung di kepalannya. Rayyan pilihan hatinya. Sudah tidak ada perangai mengada-ngadanya,... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 7, 8

10 February 2011 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 7 Sibuk menyediakan makanan pada customer. Kesibukan membuatkan Arini mengabaikan sahaja mesej di handphone buat seketika. Repeatation mesej berbunyi lagi. Mesej hanya satu, selagi tidak dibuka inbox mesejnya, selagi itulah berbunyi alat yang membantu manusia berkomunikasi itu. Selesai sahaja menyediakan makanan pada customer, Arina menyemak mesej yang diterima. “Assalamualaikum.Apa... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 5, 6

26 January 2011 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi “Cik, sekejap…” Kuit jari Adam pada Lola. Lola menghampiri Adam untuk mengambil pesanan. ” Cik, pekerja yang pulangkan novel saya semalam tu…ada tak?” “Encik nak jumpa dia ker? Sekarang dia tak ada..sekarang masa dia rehat Encik…” Tunjuk Lola pada jam tangannya yang menunjukkan jam 1.10 minit tengahari. Ketika jam 12.00 tengahari,... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 4

19 January 2011 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 4 “Awak ni memang buta ker? Tak tengok ke kereta saya kat depan tu! Yang awak main langgar suka hati awak ni apasal!” Kemarahan Arini menyinga. Singa pun tak garang macam dia! “Maaf…maafkan saya tak sempat brek tadi…saya tak sengaja” Balas Adam yang ketika itu tidak berkaca mata. Subhanallah garangnya wanita ini. “Awak ingat senang-senang... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 3

28 December 2010 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 3 “Eh…Kat mana pulak plastik novel yang aku beli tadi nih?” Perangai nyanyuk Adam tak sudah-sudah! Kaki sudah selangkah masuk ke dalam kereta. Seronok berjumpa sahabatnya sampai lupa novel-novel yang dibeli tadi. Tertinggal di Popular?Tertinggal di food court? Adam masuk ke dalam kereta mengalihkan kereta ke sebarang jalan dekat dengan kedai Popular.... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 2

21 December 2010 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 2 Dini hari yang asyik. Adam menyelak-nyelak tafsir Al-Quran sesudah menunaikan solat subuh. Sesudah itu, jendela bilik dikuak perlahan. Biarkan seluruh kamarnya berganti oksigen luar yang nyaman. Sengaja ingin melihat keindahan matahari dari ufuk Timur terbit sebelum terbenam di ufuk Barat. Pawana pagi bertiup menghala ke ruang kamarnya. Indah alam ini bagi manusia yang tidak... [Teruskan bacaan]

Novel : Wasilah Redha Arina 1

13 December 2010 
Kategori: Novel

Oleh : Ilham Murabbi Bab 1 Jemputan dinner di rumah Datin Norsiah membuatkan Arini tidak senang duduk. Wal hal jemputan dua minggu lagi. Kecoh betul!Keinginannya melambung tinggi. Mahu melaram kasi vogue katanya untuk dinner… mengalahkan diva sungguh. Kembarnya Arina, hanya tersenyum melihat perangai pelik Arini. Bagi orang lain mungkin pelik, tapi bagi Arina, perangai biasa. Tiap-tiap hari... [Teruskan bacaan]