Cerpen : Miss Dracula

4 December 2015 
Kategori: Cerpen

Oleh: Yasmin Rania Mood aku baik hari ini. Aku melangkah dalam baju putih dengan membawa darah-darah manusia. Aku juga selalu digeruni. Hahaha. Buat lawaklah pula pagi-pagi macam ini. Mesti anda ingat aku drakula atau pontianak, bukan? No no no. Aku, salah seorang HO di sebuah hospital kerajaan. Kiranya macam doktor praktikal la dalam bahasa mudahnya. Ramai orang kata, “Takde lifelah kalau... [Teruskan bacaan]

Cerpen : Dari Macau Ke Mekah

26 August 2013 
Kategori: Cerpen

Oleh : Yasmin Rania Alhamdulillah. Dapat pun aku jejakkan kaki di sekolah lama aku. Bangunan hijau zaitun ni masih tersergam indah. Agak-agak, dah 8 tahun aku tak jejakkan kaki di sini. Mula-mula, pergi jumpa pengetua. Pengetua pun dah tukar dengan orang lain. Tak kenal pun. “Tak perlulah saya tunjukkan awak kawasan sekolah. Lagipun, awak ex-student di sini.” Pengetua, Puan Zainab tersenyum manis.... [Teruskan bacaan]

Mukasurat 1 of 11